»

Tuesday, March 18, 2008

Τα Σημεία των Σφαιρών: Διάφορα

  • Αντρούλα! Προχώρα! Σε θέλει όλη η χώρα! Άμαν είπεν ότι κάτι πρέπει να γίνει με το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, εγώ αναθεωρώ τα νεύρα που έκαμα με το διορισμό της στη θέση του Επιτρόπου Υγείας.

  • Παραδόξως χθες παρακολούθησα τηλεόραση κατά τις απογευματινές ώρες και στο ΡΙΚ1 εξεπλάγην ευχάριστα με δυο πράγματα:
  • Κατά τις 6, εβάλαν ένα σύντομο, σοβαρό (έως ανιαρό-sounding), graphics- and crap-free ένθετο σχετικά με τη σωστή διατροφή. Μύριζε "παλιό, καλό καιρό", όταν η κρατική τηλεόραση ξεκινούσε να εκπέμπει στις 5 και μας δίδασκε πολλά και ωφέλιμα πράγματα.
  • Η μουσική υπόκρουση στο graphic "Αμέσως Μετά" είναι το Disarm από Smashing Pumpkins!
  • Στα δελτία ειδήσεων των ΑΝΤ1 και ΕΡΤ (αυτά έτυχε να δω) η ατάκα σχετικά με τις εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών στην Αλβανία, που κόστισαν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα σε πολύ κόσμο, ήταν "Η πόλη μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο" και "Η πόλη μοιάζει να είναι βομβαρδισμένη".

  • Aπό τη συνάντηση του Χριστόφια με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β', 17/3/2008:
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δώρισε στον Πατριάρχη ένα ασημένιο ομοίωμα του καραβιού της Κερύνειας, το οποίο χαρακτήρισε ''δώρο ψυχής'', διότι, όπως είπε, προέρχεται από την Κερύνεια όπως και ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, και απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη είπε ότι ''προσδοκούμε να επιστρέψουμε στην Κερύνεια, μιαν Κερύνεια ελεύθερη, έστω κάτω από τουρκοκυπριακή διοίκηση'', προσθέτοντας ότι ''δεσμευτήκαμε για αυτό, αλλά να έχουν και οι Κερυνειώτες το δικαίωμα να επιστρέψουν στα ίδια τα χώματα τους''.
Μετά από το σύνηθες βραχυκύκλωμα αποριών που με βασανίζει από την ώρα που άκουσα τη δήλωση, κατέληξα στο εξής λιτό: I am afraid... I am very afraid.


Or... Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες!!!

4 comments:

Lexi_penitas said...

Δε μου λές φιλε μου; Σχετικά με το "I am afraid" Είναι δηλαδή φόβοι που τώρα δημιουργήθηκαν ή τους είχες από παλιά; Επειδή όταν ο Χριστόφιας είπε ότι δεσμευτήκαμε, εννοούσε η Κυπριακή πολιτική ηγεσία και όχι αυτός.

Sike said...

είναι φόβοι που οξύνθηκαν τώρα.

Άσχετο τι συμφωνήθηκε τω καιρώ εκείνω, θεωρώ ότι το να διαλαλείς όπου κάτσεις τζι όπου σταθείς περί πολιτικής ισότητας τζιαι τ/κ διοίκησης είναι μεγάλη αρρώστεια.

Κατ' εμένα, μπορούσε κάλλιστα να πει "να επιστρέψουμε σε μια Κερύνεια ελεύθερη, χωρίς κατοχικό στρατό" ή κατι τέτοιο - έβλαφτε;

Όταν δείχνεις πρόθυμος να τους δώσεις την Κερύνεια, τι chance έshει να την πάρεις ποτέ υπό ε/κ διοίκηση; (μην μου πείτε περί ρομαντισμού και ουτοπιών, είναι κοινή λογική ότι τουλάχιστον δεν πρέπει να τους παρακαλάς να τους τα δώσεις!). Είναι σαν να θέλει κάτι να εμπεδώσουμε, τούτες οι σφήνες που πετάσσει κάθε λλίο.

Lexi_penitas said...

Μα δεν είναι ακριβώς αυτό το κοινό μυστικό που όλοι ξέρουμε και προτιμούμε να ζούμε με ψευδαισθήσεις; Δεν είναι γι΄αυτό που ο λαός δεν είναι προετοιμασμένος για μια συμβιβαστική λύση; (επειδή να είσαι σίγουρος, συμβιβαστική θα είναι) Γιατί μας ενοχλεί τόσο η αλήθεια;

Όσο για το ότι η αναφορά στη Κερύνεια υπο Τ/Κ διοίκηση μας αφαιρεί διαπραγματευτικά ατού είναι τουλάχιστον αστείο. Αυτό περιέχεται σε όλα τα σχέδια απο το 74 μέχρι σήμερα και σε κανένα δεν το αμφισβητίσαμε. Ελπίζω να μην σε παίρνει ο αέρας κάθε φορά που πρέπει να ακούς κάποιες πραγματικότητες :)

Anonymous said...

I am afraid too.
Αλλά αφού χαρήκαν τόσο πολύ μέχρι και στην Αγκυρα για την εκλογή του, τι περίμενες;