»

Tuesday, October 30, 2007

Κι ύστερα σου λένε...

Προεδρικό - Πυρκαγιά - Σύσκεψη - Φωτίου

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 2/7/2007 1:37:04 μμ
--------------------------------------------------------
[…] Οσον αφορά στις ζημιές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά [στο Σαϊττά], ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως σύμφωνα με την καταγραφή, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς τρεις οικίες, άλλες 11 υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές και έξι υπέστησαν ελαφρές ζημιές.
[…] Αναφορικά με τις δασικές εκτάσεις, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι ο η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής γης και εξήγησε ότι ''για τα δεδομένα της Κύπρου είναι μια σημαντική έκταση και θα χρειαστούν χρόνια για να γίνει αποκατάσταση αυτής της περιοχής''.
[…] Ο κ. Φωτίου απέρριψε και τις επικρίσεις για τη χρήση πτητικών μέσων, σημειώνοντας ότι χώρες όπως την Ελλάδα και την Ισπανία δεν έχουν μεγάλο αριθμό πτητικών μέσων πυρόσβεσης.
[...] Ο κ. Φωτίου απέρριψε για μια ακόμη φορά τα περί έλλειψης συντονισμού, τονίζοντας ότι ''και συντονισμός υπήρχε και σχεδιασμός υπήρχε και σωστή οργάνωση υπήρχε. ''Αν δεν υπήρχαν αυτά δεν θα είχαμε και τα αποτελέσματα που είχαμε, που μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο'', συμπλήρωσε και επεσήμανε το δύσκολο έργο της κατάσβεσης λόγω του δύσβατου της περιοχής καθώς και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις πολλές εστίες που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, αλλά και την ανάγκη συνεχούς μετατόπισης πυροσβεστικών συνεργείων, ιδιαίτερα για να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς και στο δάσος του Τροόδους.
[…]

Καλιφόρνια - Πυρκαγιές - Κίνδυνοι
ΚΥΠΕ - ΑΠΕ - ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ-ΗΠΑ 30/10/2007 7:49:57 πμ
----------------------------------------------------------------------
Συνολικά 3.200 σπίτια εξακολουθούν να απειλούνται από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, παρά το ότι έχουν αρχίσει να τίθενται υπό έλεγχο, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.
Οι καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες σαρώνουν την Πολιτεία από τις 21 Οκτωβρίου, έχουν κοστίσει τη ζωή σε επτά ανθρώπους. Εξι μέτωπα, που απασχολούν με την κατάσβεσή τους 15.100 πυροσβέστες, παραμένουν ενεργά στα νότια της Πολιτείες, από τα είκοσι που κατέκαψαν 2.100 τετ. χλμ, ανέφερε η Μέρι Αν Ελντριτζ, εκπρόσωπος του γραφείου εκτάκτων καταστάσεων του κυβερνήτη.
Από τις πυρκαγιές, εκ των οποίων οι δύο οφείλονταν σε εγκληματικές ενέργειες, καταστράφηκαν 2.100 κτίσματα, εκ των οποίων τα 1.800 ήσαν κατοικίες, ενώ ακόμη 1.100 άνθρωποι, από τους 640.000 που χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους στις 22 Οκτωβρίου, εξακολουθούν να φιλοξενούνται σε πρόχειρα καταλύματα.

0 comments: