»

Wednesday, May 13, 2015

Προς μάμα φίλου του 5χρονου γιου μου Ή ο Τ με τους δύο μπαμπάδες

Μισή φορά συναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε τες στερεότυπες κουβέντες "μα είσαι η μάμα του Τ(άδε); χαίρω πολύ" και "να κανονίσουμε να βρεθούν τα μωρά να παίξουν". Σε εκείνη τη μισή συνάντηση έμαθα μόνο το όνομά σου.

Εψές που έβαλλα το γιο μου να κοιμηθεί έμαθα κι ότι έχεις δύο μπαμπάδες για τον Τ. Με τον Α ετσακωθήκετε μια μέρα και έκλαιες και ο Α επήεν να ζήσει σε άλλο σπίτι γιατί εν σε θέλει. Με τον Β κοιμάστε σε ξεχωριστά κρεβάτια και κάτι άλλα που δεν θα τα γράψω για να μεν σε φωτογραφίσω άλλο.

Δεν σε κρίνω. Τα γράφω για να τα δούμε όσοι θεωρούμε είτε πως α) εν μιτσιοί, εν καταλάβουν, εν οκ, είτε πως β) τα εν οίκω μη εν δήμω.

Ξέρεις, παραπάνω εμένα ελύπησεν με το "επήεν σε άλλο σπίτι γιατί εν την θέλει". Ό,τι κι αν παίζει ή δεν παίζει μεταξύ σας, τα μωρά πληγώνονται αν ο ένας γονιός δεν θέλει τον άλλο. Πληζ μεν του λαλείτε έτσι, έβρετε κάτι άλλο. Δεν ξέρω τι.

Τζιαι την επόμενη φορά ποννα βρεθούμε σε κάποια εκδήλωση του σχολείου, θα κάμω πως δεν ξέρω τα προσωπικά σας... Όπως κάμνει τζιαι με μας η δασκάλα ένηγουέη.

4 comments:

Admin said...

Θα έπαιρνα το ρίσκο και θα της μιλούσα! Μπορεί στην αρχή να 'παρεξηγηθεί' η κίνηση αυτή όταν όμως της δώσεις να καταλάβει ότι δεν είναι για κουτσομπολιο που το λες άλλα για να αποφύγει αυτά που 'βλέπει' και νιώθει ο γιος της, πιστεύω θα εκτιμήσει την κίνηση αυτή.

Μικαέλλα (σόρυ βαρκούμαι να κάμω sign in)

Clueless said...

Τούτο που ξέρουν οι δασκάλες τι γίνεται σπίτι μας πρέπει να το δουλέψω και εγώ πάντως.

.

Anonymous said...

Συμφωνώ με Μικαελλού. Και εγώ θα της μιλούσα με κάποιο τρόπο γιατί εν πραγματικά κρίμα το μωρό να έχει τούτη την αντίληψη

Neerie said...

το μόνο καλό που φκαίννει που τούτο είναι πως, όταν τα κακώς έχοντα σε ένα σπίτι γίνονται γνωστά τζι έξω, τότε ίσως προλάβουμε βία στην οικογένεια κλπ.

Τούτα όμως σε μια κοινωνία που η Αστυνομία τζαι το Γραφείο Ευημερίας πραγματικά κάμνουν κάτι