Το θέμα των ημερών "Ποντίναμα και Κλήση Σώματος δια Αποφυγήν Πιτσικλίσματος Λεκάνης και Ιδίων Ζαμπών" έρχεται να επισκιάσει ένα άλλο που πρέπει να επιλυθεί εχτές.
Βλέπε τίτλο ποστ. Καταλάθος έγραψά το με "υ" αλλά άφησά το προς τιμήν (πφφτ) του υπουργού οικονονικών που έμαθα ότι στα αγγλικά υπογράφει "Sharly".
Που λέτε, τες γνώμες σας παρακαλώ: Είδος θέρμανσης και καύσιμο. Εγώ θέλω υποδαπέδια μόνο τζιαι μόνο για να μεν κρεμάσω σώματα πας τους τοίχους. Ο χάσπας, μετά που εκτεταμένη έρευνα (1 άτομο) είπεν ότι εν κοψοκκέλικη η υποδαπέδια.
Ευχαριστώ εκ των ων ουκ άνευ.
25 comments:
εγώ το μόνο που ακούω είναι όι υποδαπέδια γιατί άμα σου χαλάσει κάτι αντιλαμβάνεσαι την ιστορία που πρέπει να γινεί για να το σάσεις.
όπως τες σωλήνε ςπου πλέον έχει τόσους που τες βάλλουν εξωτερικά που μιας αρκής, να μεν τραβούν ύστερα...
άτε πε μας τζαι τα συν πλην συνοπτικά άμα αποφασίσεις ή πριν!
Είδος θέρμανσης: Σώματα εντοίχια ηλεκτρικά σε φλάτ συσκευασία με ξεχωριστή πριζούδα το καθένα για να ανάβεις όσα χρειάζεσαι όταν τα χρειάζεσαι.
Δεν μυρίζει, δεν χρειάζεται εξαέρωση, συντήρηση κτλ, άσε που το πετρέλαιο εν γοράζεται!
Εν να μου πείς ενώ το ρεύμα εν μούχτιν??!! Νομίζω εν να μπορείς να ελέγχεις καλύτερα την κατανάλωση.
http://www.sanihellas.gr/heating/
Η μπορείς να επιλέξεις να βάλεις παντού σόμπες για ξύλα :)
Βάλαμε υποδαπέδια, την χρυσοπληρώσαμε και όταν την ανάψαμε εκτός του ότι πληρώσαμε 1600 ευρώ ρεύμα, δεν καταλάβαμε και καμία διαφορά στη θερμοκρασία του σπιτιού. Την κλείσαμε και φέραμε σόμπες γκαζιού. Τόσο γελοίοι.
Εμείς εβάλαμεν ενδοδαπέδια ηλεκτρική θέρμανση. Χωρίς σωλήνες, χωρίς κουγκρί/σκριτ/ελαφρομετόν πάνω που τη θέρμανση. Τα flat electric panels (πάχους 3 χιλιοστών) έν σαν ένα κομμάτι σιλικόνη που έshει μέσα τα elements. Τα panels είναι τοποθετημένα ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ που το πάτωμα. Στην κουζίνα μας και στα μπάνια/wc είναι κάτω που το κεραμικό, στο υπόλοιπο σπίτι είναι ακριβώς κάτω που το laminate.
Τούτον έshει 2 βασικά πλεονεκτήματα: πρώτον, το σπίτι βράζει πολλά πιο εύκολα (χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για να βράσει) σε αντίθεση με τες ενδοδαπέδιες θερμάνσεις που έχουν πουπάνω κουγκρί, οι οποίες θέλουν ένα δίωρο. Το δεύτερο βασικό πλεονέκτημα είναι ότι σε περίπτωση που υπάρξει βλάβη (που εννοείται εφόσον δεν έshεις σωλήνες εν θα έshεις ούτε νερά στα πατώματα ουτε τίποτε), με μια απλή συσκευή βρίσκεις ΑΚΡΙΒΩΣ που εν η βλάβη (που έshει πρόβλημα το ηλεκτρικό κύκλωμα του panel that is), φκάλλεις 2-3 κομμάτια laminate ή 2-3 κομμάτια κεραμικό, σάζεις το panel, τζαι βάλλεις τα πίσω. Ούτε χρειάζεται να σπάσεις κουγκριά, ούτε χρειάζεται να κάμεις κουγκριά.
Το κάθε δωμάτιο έshει δικό του κύκλωμα με δικό του θερμοστάτη (σε μεγάλους χώρους έshεις παραπάνω θερμοστάτες) οπόταν ανάφκεις τα elements στο χώρο που κάθεσαι ΜΟΝΟ τζαι εν χρειάζεται να τα έshεις παντού αναμμένα. Ή μπορείς να το προγραμματίσεις π.χ. να σου βράσει το υπνοδωμάτιο πριν να πάεις για ύπνο ή να σου βράσει το μπάνιο να πάεις να λουθείς κλπ.
Η μέγιστη θερμοκρασία της θέρμανσης είναι 30 βαθμοί Κελσίου οπόταν εν υπάρχει κίνδυνος να σου "πετάξει πατώματα" ή να κρούσεις κλπ
Εστοίχισε μας 8000 ευρώ η εγκατάσταση σε ολόκληρο το σπίτι και τον πρώτο Χειμώνα που την εχρησιμοποιούσαμε ασταμάτητα τζαι με λανθασμένο τρόπο (εβάλλαμεν το π.χ. στους 27 βαθμούς, ενώ 22 εν υπερ αρκετοί) επληρώσαμε 900 ευρώ ρεύμα (900 ευρώ συνολικά, όι μόνο για τη θέρμανση). Τον επόμενο Χειμώνα που εκάμναμε πιο σωστή χρήση (σε πιο λογικές θερμοκρασίες) η κατανάλωση μας εμειώθηκε κατά το 1/3.
Advanced Heating Technologies (AHT). Πληροφορίες εδώ: http://www.aht-heating.com.cy/
Λοιπόν μετά από λεπτομερή έρευνα που έχουν διενεργήσει πρόσφοτα φίλοι και γνωστοί που κτίζουν, από οικονομικής πλευράς-γκάζι.
Από ενεργειακής πλευράς λένε ότι η υποδαπέδια είναι πιο καλή θεωρητικά αν και πάλοι φίλοι και γνωστοί λένε ότι πρέπει να είναι ανοικτοί αρκετές ώρες για να δουλέψει σωστά.
Υποδαπέδια ή σώματα, οι γνώμες διίσταντε θα προτιμούσα το δεύτερο γιατί δεν χρειάζεται να ξιλώνεις το πάτωμα για θέματα συντήρησης ή να μην μπορείς να το αλλάξεις εύκολα μελλοντικά.
ΥΓ-Ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να αξοιοποιήσω όλες αυτές τις άχρηστες πληροφορίες που έλαβα χωρίς να θέλω.
έβαλα υποδαπέδια,ακόμα να την χρησιμοποιήσω τα Χρίστούγεννα θα είναι έτοιμο το σπίτι..Θα την ενώσουμε όμως με το τζάκι και όσην ώρα λειτουργά το τζάκι δεν θα χρησιμοποιά πετρέλεο.Ο ξάδερφος μου που έχει υποδαπέδια το χειμώνα έβαλε 2000ευρω πετρέλεο,που τον Οκτώβρη που την άνοιξε μέχρι τον Φλεβάρη που έκλεισε.Ο παπας μου με κανονική θέρμανση πλέρωσε 1800 και ήταν ανοιχτή 4 ώρες την μέρα μόνο..Που ένα γκάλοπ που έκαμα και γώ,όσοι έχουν υποδαπέδια και ξέρουν να την λειτουργούν είναι ευχαριστημένοι..
Όταν θα την λειτουργήσω φυσικα θα είμαι σε θέση να σου πώ με αποδείξεις τα θετικά και τα αρνητικά.
Η ηλεκτρική του Ινβικτους ακούετε καλή επιλογή πάντος.
Μαρία
emeis valame endodapedia ilektiki se syndiasmo me gewthermia...exei kai 55% epixorigisi ap evrwpaiki enwsi..stoixizei kati parapanw alla en oikonomiki....kai i endodapedia doulevei me hit pump...ena mixanima p kaiei pio ligo revma....egw pantws eimai efxaristimeni me tous logariasmous p m irthan se sxesi me kati astronomika p akousa p allous..
re gia onoma tou theou...ma poso reuma pleronete... emeis 600 euro fkaloume to shimona... je i thermansi en svinei... en tou petreleou je en rithmismeni se mia thermokrasia je opote pesei lio anafkei moni tis pale...
ΔΗλαδή συγνώμην, είμαστεν οι μόνοι που επληρώσαμεν 100 ευρώ ρεύμα φέτος το σιειμώνα; Εντάξει, εβάλαμεν 800 ευρώ πετρέλαιο τον Οκτώβρη, αλλά έσιει ακόμα...
Τζαι εγώ επλήρωσα 100 ευρώ το δίμηνο ρεύμα το χειμώνα, τζαι έβαλα μόνο 400 ευρώ πετρέλαιο τζαι δν το χρησιμοποιήσαμεν ούλλο.
Εχω κανονική θέρμανση του πετρελαίου με σώματα στους τοίχους.
Καϊσί
Ενδοδαπέδια με νερό, τροφοδοτούμενη ενεργειακά από υβριδικό σύστημα (ήλιος-γκάζι ή ήλιος-πετρέλαιο). Με τα ηλιακά πάνελς χρειάζεσαι το 1/3 του γκαζιού/πετρελαίου και επιχορηγούνται και κατά το 55%.
Tzai, an 8eloume sxoliazoume tzai sto swsto post. Sorryyy
Το πιο σπουδαίο δεν είναι ήντα θέρμανση εννα βάλεις αλλά τι σπίτι σχεδίασε ο αρχιτέκτονας σου και τι μόνωση θα βάλεις! Αν είναι καλό ένα τζάκι κάπου μέσα στο σπίτι αρκεί !
Η ενδοδαπέδια εν καλή άμα έχεις πολλά μεγάλους και ανοικτούς χώρους. Επίσης άμα εν πολλές οι ώρες που θα δουλεύει. Σπαταλά όμως ενέργεια και αν δε τη θερμομονώσουν καλά, ή θα βράζεις τη μητέρα γη η το διαμέρισμα από κάτω που θα σε ευγνωμονεί! Καθυστερεί να ζεστάνει το δωμάτιο και δουλεύει σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Η ηλεκτρική πατώματος εν απλή αλλά πρέπει να έχεις έγνοια τα πολλά ηλεκτρομαγνητικά. Αν δεν έχει πιστοποίηση CE την πάτησες. Είτε αυτή είτε τα ηλεκτρικά σώματα στο τοίχο λειτουργούν με κανονικό πανάκριβο ρεύμα (που θα αυξηθεί πάλι το 2013) για αυτό αν αποφασίσεις να βάλεις πρέπει να έχεις πολλά καλό σύστημα ελέγχου!
Η κανονική θέρμανση με σώματα εννεν τυχαία που είναι τόσο διαδεδομένη ... έχει πολλές επιλογές για σώματα σε διάφορα σχήματα και επίσης επιλέγεις γκάζι η πετρέλαιο.
Πολλά όμως εξαρτούνται από το τρόπο ζωής σου. Θα λείπεις όλη μέρα και επιστρέφεις τα βράδια για λίγες ώρες; και τα κλιματιστικά είναι καλά.
Θα είσαι όλη μέρα σπίτι ?
respect! Ως τζι ο επίτροπος ασχολείται με τη θέρμανση σου βρε sike μου! :)))
εγώ θα προτείνω τή λύση χελιδόνι. κτίζεις ένα σπίτι κάπου νότια και το χειμώνα πηαίνετε τζιαμέ!! ...6 μήνες το χρόνο ανεργιακό, και με τις τιμές που έχουμε για γκάζι/πετρέλαιο/ρεύμα, να'σαι σίουρη ότι εν να σου έρκεται πιο φτηνά!!! ...έτο ώσπου να παν τα μωρά δημοτικό, που εν να μας βάλουν φτηνό γκάζι που το γιόρκιν!
Γεια!! Εντελώς τυχαία ανακάλυψα το μπλογκ σου και μ'αρεσει ο τρόπος που γράφεις!!(εντάξει, δεν τα καταλαβαίνω και όλα!!) Οι απορίες του μικρού σου άπαιχτες!!! Julie
Λοιπόν, πολλά καλό το ποστ του Επιτρόπου. Εμείς έχουμε υποδαπέδια με γκάζι, κάναμε έρευνα για ηλεκτρική αλλά μετανιώσαμε, τότε, γιατί το κόστος ρεύματος που μας ανέφεραν άτομα που την έχουν μας φάνηκε πολύ. Το σπίτι είναι διώροφο ΄200τμ ανοιχτό πλάνο το ισόγειο, με μεγάλα ανοίγματα που έχουν προσανατολισμό νοτιοδυτικά λόγω οικοπέδου (ελπίζω να καταλαβαίνει που βιοκλιματικό σχεδιασμό ο αρχιτέκτονάς σου) - που σημαίνει ότι μεσημέρι και απογεύματα το σπίτι ζεσταίνεται και φωτίζεται από το φως του ήλιου. Προτείνω να βάλετε αλουμίνια θερμομονωτικά, γιατί βλέπω ότι υπάροχυν απώλειες από κει..
Αφου θελεις υποδαπεδια, μιλουμε αποκλειστικα για νερο. (Οι ηλεκτρικες υποδαπεδιες απαγορευονται δια ροπάλου). τωρα πως βραζουμε το νερο?
Πετρελαιο, LPG(γκαζι) ή heat-pump αντλια θερμότητας (Βασικα ενα μεγαλο κομπρεσορο).
το πετρελαιο ξεχανω το. μενει γκαζι vs heat pump. αν χτιζεις σε περιοχη ορεινα ή ημιορεινα με συχνες θερμοκρασιες κατω απο +4 βαθμους βαλε γκαζι. διαφορετικα heat pump. τωρα ποιο heat pump? κυκλοφορουν πολλα στην αγορα ψαξε το. Αυτο που θα κοιταξεις βασικα ειναι όσο πιο ψηλο COP τοσο το καλυτερο(αναλογα τζαι με τα λεφτα του φυσικα) COP (coefficient of performance) ειναι η απόδοση του heat-pump, dhl. στο 1kw ηλεκτρικης ενεργειας πόσα Kw θερμότητας αποδιδει
Καταρχήν συμφωνώ με τον Επίτροπο, εμείς έχουμε κάμει θερμομόνωση σε τοίχους και οροφή, και εγκαταστήσαμε συμβατική θέρμανση με γκάζι και σώματα στους τοίχους. Κατανάλωση γκαζιού όταν ο χειμώνας είναι ήπιος περίπου 300-400 ευρώ και περίπου 600-700 ευρώ αν είναι όπως τον περσινό. Επίσης το γκάζι το χρησιμοποιούμε και για το μαγείρεμα.
Μπορεί παρακαλώ ο πρότελευταίος Ανώνυμος (July 7, 2012 7:58:00 PM GMT+03:00) να μας εξηγήσει γιατί "Οι ηλεκτρικες υποδαπεδιες απαγορευονται δια ροπάλου";
Ευχαριστώ
Επειδη τοσο η ηλεκτρικη ενδοδαπεδια όσο και οι θερμοσυσσωρευτές(ΑΗΚ) δουλευουν ως θερμαντικα στοιχεια (Elements), μιλαμε δηλαδη για 50 χρονια πισω.αλλα όλα καταλήγουν στο COP που έγραψα, αμαν σημερα εχουμε συσκευες οι οποιες μας δινουν COP ακομα και 5 απαγορευεται δια ροπαλου να χρησιμοποιεις θερμικες αντιστασεις (Υποδ. ηλεκτρικη,storage klp) με COP 1
Egw nomizw exw auth tou Invictus. Einai ena dikty leptotato katw akribws apo to patwma. den eimai sigourh an eprepe na balw thn klassikh endodapedia reumatos alla eixa polu problhma me to upsos tou tabaniou kai protimhsa auth pou den hthele toso upsos. Swmata pantws se ena mesaio spiti misou oikopedou den eixa xwro na paei xamenos kai na mou xesyntonizei to decor.Eixame bebaia kai lathos upologisei tote (2006) pws reyma h gemisma petrelaiou tha htan to idio. Ton prwto xeimwna (2011)-eixa kai vrefos den hxera kai kala kiolas- plhrwsa sunolo 3000 eurw noembrh-marth reuma. Meta apo ta apanwta engefalika meiwsame fetos thn katanalwsh mas kata peripou 1800kw apo thn persinh omws logw Mari kai auxhsewn (t'akous epitrope?) pali skasame 2500e kai prepei na pw pws xepagiazame kai eixame anameno mono ena xwro.eytyxws pronohsa kai ebala tzaki sto saloni kai thn bgazame ekei. Apo thn allh gnwstoi mas me antoistixh xrhsh swmatwn petrelaiou edwsan peripou ta idia omws zestainontan. Den xerw na sou pw an metaniwsa pou thn ebala. Eixame synguries me to akribo reuma/mwro/adeia mhtrothtas sto spiti opote to sxolio isws na mhn einai endeiktiko.
Sta plus pantws zestainetai amesws, exw kalh monwsh kai krata thermothta kai latreuw thn aisthsh tou na zestainontai ola ta epipla/antikeimena sto dwmatio. To put it this way: an eisai kruouliara san emena, oti eidos kai na baleis ekerdises!
σχολιάζω στα γλήορα και θα επανέλθω
αρέσκει μου η λύση Λένης
(ενδοδαπέδια με νερό συν ήλιο/γκάζι)
το ίδιο και του αρχιτεκτ μας
ρεύματος, αν και έψαξα αυτά που μου συστήνετε, τελικά νομίζω δεν θα πάρω (λόγω των "ηλεκτρομαγνητικών")
τζάκι θα έχουμε, όπως επίσης και τεράστια ανοίγματα στο νότο
εν περίμενα την εισήγηση του επίτροπου για ένα τζάκι μανιχά... u kidding me man?
η τελευταία σου ερώτηση όμως εν πολλά ενδιαφέρουσα.....
θενξ ωλλ...
Ο μαν dont kidding you, really.
Εκαμα ανακαίνιση στο σπίτι τζιαι έβαλα διπλά τζάμια καθώς και φυλλαράκια σε όλα τα παράθυρα. Εβαλα επίσης ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ στο καθιστικό- κουζίνα στο ισόγειο. Το άναβα γύρω στις 5 με 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 με 11. Ζεσταινόταν όλο το σπίτι κάτω. Την θέρμανση με πετρέλαιο την ανάβαμε μόνο για 1 ώρα για το νερό του μπάνιου και τα υπνοδωμάτια πάνω. Στο ισόγειο είχαμε κλειστό τον θερμοστάτη.
Το παράπονον μου που την εταιρείαν που αγοράσαμεν το τζάκι είναι ότι μας είπαν ότι με σωλήνα μπορούσε να διοχετεύεται ζεστός αέρας στον πάνω όροφο, στο υπνοδωμάτιο το καινούργιο, αλλά τελικά δεν το έβαλαν και μου είπαν χίλιες δικαιολογίες.
Επίσης άλλαξαμε τον ηλιακό γιατί ηταν πολλά παλιός και βάλαμε πιο μεγάλα πλαίσια.
Γεμίσαμε μια φορά το τάγκι πετρέλαιο και δεν έλειψε, ενώ άλλες χρονιές που δεν είχαμε το τζάκι το γεμίζαμε 2 φορές να περάσουμε τον χειμώνα.
Πολλλααα σημαντικό είναι ο τρόπος ζωής. Τον χειμώνα φορούμεν τζιαι κανέναν τρικόν, τζιαι καμιάν ρόπαν μάλλενην. Δεν κυκλοφορούμεν με το σώβρακο τζιαι την φανελλούαν.
Τα παραθυρα στον νοτο και δυτικά βάζουν ήλιο και ζεστασιά στο σπίτι.
Πολλά σωστά είπεν και ο επίτροπος η θερμομόνωση παίζει πολλύ ρόλο στην εξοικονόμηση ενέργειας.
ιων σκεπτικός
Post a Comment