»

Saturday, November 8, 2008

Cyprus Vs USA

Πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι στη γειτονιά όπου προσωρινά (να τονισθεί περικαλώ) διαμένουμε, δεν είμαστε και ιδιαίτερα κοινωνικοί οι γείτονες μεταξύ μας (βασικά δεν μιλιόμαστε) γιατί απλά δεν συναντιόμαστε: άλλοι είναι φοιτητές, άλλοι οικοκυρές, άλλοι σε απόγνωση, άλλοι βαμπίρ, άλλοι στον κόσμο τους, άλλοι αλλοδαποί, άλλοι παράνομοι... Η περιοχή, που συνορεύει με μεγάλο Εθνικό Πάρκο άγριας ομορφιάς, φημίζεται, επίσης, για το μυρωδάτο αποχετευτικό της σύστημα (όπως λέμε "η βοθρίλα δεν σ' αφήνει να κοιμηθείς στις Πλάτρες") - σωστή Νέα Υόρκη δηλαδή (στο ρόλο του Central Park, το πάρκο Αθαλάσσας). Τη συνειδητοποίηση ότι η Λευκωσία δεν πολυδιαφέρει από τη Νέα Υόρκη ακολούθησαν κι άλλα τεκμήρια που πλήθαιναν μέρα με τη μέρα. Για να κατευνάσω τη θορύβησή μου, αναγκάστηκα να καλέσω τις δύο πλευρές σε απολογία και σας παρουσιάζω τη μεγάλη αντιπαράθεση:


Tις ΗΠΑ εκπροσωπούν τα φαβορί Νέα Υόρκη-Μανχάτταν, Φλώριδα, Ορλάντο και το Υπουργείο Συγκοινωνιών, ενώ την Κυπριακή συμμετοχή απαρτίζουν τα underdogs Λευκωσία-Μακαρίου Κέντρο, Λακατάμια, Αγλαντζιά, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τον αγώνα "Ποια το φοράει καλύτερα;" (που λένε και στις κοσμικές στήλες) σας προσφέρει ο Λαογραφικός Όμιλος Eταιρειών "Σαν την Κύπρον εν έshει". Χορηγοί επικοινωνίας το Ίδρυμα "Παρηγοριά στον Άρρωστο (Ώσπου να βγει η Ψυχή του)"


Billboards

Times Square, NY vs Makariou Αve, NI(δεν θα κάνουμε θέμα τις 2-3-5-10 οθόνες διαφορά τώρα)


Morning Sun

United Nations Building, NY vs Aluminium Tower, NI(ούτε θα κολλήσουμε στους 5-10-100 ορόφους διαφορά - το "εστράωσες μας ολάν" βγαίνει αυθόρμητο και σις δύο περιπτώσεις)


(Ηχο)ρύπανση

New York vs Nicosia
Public Transport with a twist

New York vs Lakatamia

Moody Weather

Florida vs Nicosia

Career Opportunities

Walt Disney World vs Ministry of Labour and Social InsuranceΣ' αυτό το τελευταίο game, το οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη κρίνει και τον αγώνα, έχουμε -για τις Ηνωμένες Πολιτείες- τον Eeyore (*χειροκρότημα*), της σειράς Winnie the Poo της μικρομεσαίας επιχείρησης Walt Disney, και -για την Κύπρο- το Napo, μασκότ του Υπουργείου Εργασίας για την εκστρατεία Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία (στη φωτο με την Υπουργό).

ΚΑΙ μίκυμαους ΚΑΙ κυβερνητικός;! I think we have a winner.

19 comments:

Τσαρτελλούι said...

Τέλειο το public transport της Λευκωσίας :)

maria said...

eisai athkiaseri telika :P

Cake said...

hahahaha

Sike said...

dang! εξήχασα το υστερόγραφο που έλεγε "I'm as athkiaserated as it looks" hahahah

Neerie said...

έshεις το ρε...!
θα σε βάλω να μου σάσεις το wedding album μου

βάλε τζαι κάτι για τον κόσμο που βουρά νευριασμένος μες στους δρόμους. Πάλε κερδίζει η Νικοσία stantardddd

firfiris said...

Σας παρακαλώ μεν περιπαίζεται τον Νάπο (που δεννεν Κυπραίος της αγιαςνάπας αλλά εν της ευρωπαϊκής ένωσης). Ήμουν τζι εγιώ στο συνέδριο στο Χίλτον Ππάρκ τζιαι έφκαλα φωτογραφίαν μαζί του. Νάπο, Ι λάβ γιου ρε. Νιώθω πιο ασφαλής μαζί σου.

Sike said...

err, ποίος επερίπαιξεν τον αγιάνναπο; (teeheehee) Αντιθέτως, θέλω να του φάω τη θέση. Έshει που τότε που επήα αμερική που θέλω να γίνω μίκιμαους... Έχει βέβαια ο Νάπο εμφανείς δημοσιοϋπαλληλικές τάσεις σε σχέση με τους αμερικάνους συναδέλφους του (unimaginative attire, βαρκέται να ασχοληθεί τζιαι πάρα πολλά με τη δουλειά του η οποία είναι να κάμνει κοζούθκια) αλλά πάλε κάμνει μου, μεν είμαστε αχάριστοι :)

Anonymous said...

Κοίτα... Το Capital Centre εγώ συγκρίνω το με το Picadilly circus,νομίζω εν λλιο πιο τερκαστό το σχήμα του παρά με το Times Square.. Αλλα εν πολλά δυνατό γενικα το ποστ λολ

Διάσπορος said...

Μα γιατί εν έβαλες τους βάλτους της φλοριδας σε σύγκριση με τον Πεδιαίον;;
Ή την Στρατηγού Τιμάγια την περιβόητη στη Λαρνακα;

anipotheti said...

exei ena prama pou den exei i megali leukwsia ....
na ksipnas to prwi kai na thoreis to Astoria park (Sorry lio akrivoutsiko pou erketoun to monari sto central park) kataxionismeno .....

Sike said...

aresen mou to "ena prama" re anipotheti.

Prepei na lamvanoume ypopsi tous xorigous mas re paidia... ta sxolia sas einai gia ta deleted scenes!

Κρίση Ταυτότητας said...

έσιει η Νιου Γιορκ Κυριακού Πελαγία; Όι εν έσσιει! Μα συγκρίνεται η Μπρίτνη Σπήαρς με την δική μας εθνική τραγουδίστρια;

Άσε που το μεγάλο σουξε 'είπα σου χτενίστου λλίο' ταιριάζει σε όλες τις Αμερικάνες τραγουδίστριες και είναι διαχρονική αξία.

Ερυκίνη said...

χαχα. ωραίο βλογ τζαι πολλά καλό πόστ.
Τζείνη η οθόνη στη Μακαρίου μα τω θεώ κάθε φορά που ρέσσω σκέφτουμαι α) τη Νew York και β) αν θα γράφει ποττέ μηνύματα τύπου "αγαπώ σε Σούλλα".
Εάν η Νέα Υόρκη εν το μεγάλο μήλο η Λευκωσία τι ένι, το μεγάλο παπουτσόσικο;

Chocolat said...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!

my love, u rule!!!

Εν το μεταξύ, είχα τζι εγώ τούτες τις τάσεις παλιά (της σύγκρισης με την Αμερική εννοώ) αλλά πρόσφατα μου πέρασε. Μετά τη Σιγκαπούρη το χάος!!

Αααααχχχχ!! (πάλε θα με πιάσει η κρίση, τώρα να δεις!!)

κισh

Chocolat said...

A!!! μα τον Νάπο τωρά τον είδα!! Δεν είχα χαπαρίσει την ύπαρξη του!! Κοίτα ρε πράματα!!

Θενκς!!

Anonymous said...

emm..to agalma tou makariou me to agalma tis eleu8erias?? oi a?? hehehe! :p teleio post, mpravo!!

Φλεγόμενος said...

Well done son :):)

Όλοι οι Κύπριοι νομίζουν πως ζουν στο μπέβερλι χιλς. Όσοι δεν το νομίζουν, μάλλον δεν είναι κύπριοι


καλημέρα σας

Anonymous said...

egra4es pale!!!

hehehehe

Τσαρτελλούι said...

Γιατί εν μπορώ να κάμω σχόλιο στα τελευταία σου ποστ? Ούφφου....