»

Wednesday, July 31, 2013

Προς Λαϊκή Τράπεζα

Εγίνετε Τράπεζα Κύπρου ή εν εγίνετε;

Αν δεν εγίνετε, τότε γιατί εφορήσετε τα ρούχα της Τράπεζας Κύπρου τζιαι γράφει πόξω "Τράπεζα Κύπρου"; Αφού μπαίνω μέσα τζιαι λαλείτε μου "δαμέ έννεν Κύπρου, εν πρώην Λαϊκή", γιατί εν εγράψετε πόξω "πρώην Λαϊκή";

Εγώ τι πρέπει να κάμνω δηλαδή; Να ποshεπάζω που την πόρτα τζιαι να ρωτώ "Ψιτ, είσαστε πρώην Λαϊκή ή ορίτζιναλ"; Οξά να μυρίζουμαι που μιας αρκής τα νύshια μου τζιαι να θεωρώ ότι οι τζιουνουρκωμένες εν πρώην Λαϊκή ενώ οι ξοβαμμένες Τράπεζα Κύπρου;

Εννα μου πεις, anyway down the road έshει αλλο 3-4 υποκταστήματα να θκιαλέξεις, μεν σου πω τζιαι right next door. Άρα ντάξει, πιθανότατα να κουτσιήσεις το καθεστώς που θέλεις χωρίς να ξομακρύσεις. Αλλά εν το θέμαν ότι έφαα τζιαι πόσην ώρα στην ουρά για να μάθω ότι τελικά εν θα με σερβίρετε.

Τέσπα. Κουέντα να γίνεται.

Τωρά που είπα "κουέντα". Σήμερα το πρωί, με τον Ούτποτ στο αυτοκίνητο είδαμε ένα κοπάδι κατσίκια-πρόβατα-ρίφκια-u get it να βόσκουν σε ένα χωράφι παρά τω δρόμω. Πιάνουμε πάντα τζιαι κατεβαίνουμε να τα δούμε. 

Χαχα, θα έχει πολλύ χάζι να ρωτήσεις τον Ούτποτ "τι κάνει η κατσίκα"! Γιατί εκεί που όλα τα μωρά θα σου πουν "μπεε", ο Ούτποτ θα αρχίσει:



Εν είshεν έτσι πράμα! Ετζιυλιούμουν!


υ.γ. Ο συνειρμός, για όσους ακόμα το σκέφτουνται, ήταν κουέντα--->κουέλλα.

Monday, July 29, 2013

Προς "Μάγους" και λοιπούς Διασκεδαστές παιδικού γενεθλιακού γίγνεσθαι

Γιε μου, επέλεξες να φκάλεις λεφτά που μιαν δουλειά με επίκεντρο τα μωρά. Στοιχειώδης ευαισθησία θεωρώ πως είναι εχτονών ουκάνεβ. Αν δεν τα αγαπάς, απολύθου. Εφέραμεν σε τζιαι πιερώνουμεν σε για να διασκεδάζεις τα μωρά τζιαι να περάσουν καλά. 

Όι να τα ειρωνεύκεσαι τζιαι να κάμνεις σαχλομπρίτιsh σαχλοχιούμορ για να γελούν οι μεγάλοι. 

Άμα ζητάς εθελοντές "βοηθούς", θκιάλεε που τζείνους που ανεμίζουν τα shέρκα τους, τζιαι όι που τζείνους που εκρύψαν στα πετσιά τους κάπου απόμερα. 

Άμα θκιαλέξεις κάποιον "για να σε βοηθήσει", δώστου ένα ρόλο που θα τον κάμει να νιώσει ωραία με τον εαυτό του. 

Οκ, so εν αστείο να του διάς το μαγικό ραβδί σου τζιαι στα δικά του shέρκα να μαρανίσκει ενώ στα δικά σου να έχει φουλ στύση. Αλλά κκούλαρε με το να μεν ξορτώννει τίποτε τζιαι ποττέ τζιαι να τον ειρωνεύκεσαι. 

Τζιαι έννεν επιβράβευση το "ένα χειροκρότημα για το φίλο μου τον Αντρέα" όταν τον έκαμες πρώτα πόξιλλίκκι - χειροκρότημα για τι πράμα; 

Πραγματικά, εν θωρείς με πόσο μίσος σε θωρούν τα μωρά που εν δίπλα σου στη σκηνή; Εν θωρείς με τι perplexed ύφος παν πίσω στη θέση τους; 

Τζιαι άμα τους βάλεις γραμμή να χορέψετε λίμπο, εξήγα τους φάκκιν κανονισμούς - δεν είμαστε ούλλοι γέννημα θρέμμα χονολουλούς. Γι’ αυτό άμα ένα μωρό περνά που κάτω που το λιμπόπραμα παρπαητό (χαιρόμενο ότι δεν εκούτσιησεν την μπάρρα), μεν το shέσεις "ίνταλος ρέσσεις έτσι, πήαιννε κάτσε στη θέση σου". Το ότι γελούν οι υπόλοιποιφ, δεν σε κάμνει γκρέητ εντερταίηνερ, γιου στούπιτ μόρον. 

Ένα μωρό μιτσί που χοροππηδά χαρούμενο την ώρα που παίζεις με τους άλλους μουσικά αγάλματα, μεν το στείλεις στη μάμα του επειδή "ετάραξεν". Ειδικά όταν δεν έχεις εξηγήσει ότι, σύμφωνα με τους φάκκιν κανονισμούς, όταν σταματήσει η μουσική πρέπει να μείνουν ακίνητοι. 

Τζιαι εν σε εφέραμεν για να μας τραουδάς playback τον Καρράν. Τα μωρά καρτερούν να παίξουν/χορέψουν/διαγωνιστούν τζι εσύ κάμνεις μουσικό διάλειμμα μόνος σου για να γελούν κάτι τζιουρούες τζιαι κάτι μαν(ά)ες. 

Revisit your humour, man. Εκάμναν τζιαι στα εγγλεζούθκια έτσι χιούμορ τζιαι δε ίνταλος εφκήκαν. 

Εσείς, οι θκυο οι λεμεσιανοί οι μάγοι που έχω δει, είσαστε άχρηστοι. Hate factor 1000. 

Εσυ, ο Λευκωσιάτης, εν παίζεσαι. Αν θέλετε το τηλ του λαλείτε μου.

Wednesday, July 17, 2013

Τι είπε ο Μπέκαμ σε Ουίλιαμ-Κέιτ; The Newsworthy Edition.

Πριν διαβάσετε πάρακατω, απαντήστε νοητικά στο poll. Μετά διαβάστε τη συνέχεια της είδησης για να επιβεβαιωθείτε.


Τι είπε ο Μπέκαμ σε Ουίλιαμ-Κέιτ;

α. να τους βαφτίσει το μωρό
β. να το αναλάβει μόλις γίνει ενός να του μάθει μάππα
γ. να τον αφήσουν να σπονσάρει τη γέννα
δ. να τους παραχωρήσει τη Βικτώρια να τους τανά
ε. άλλο (do not specify, εν μας κόφτει)

 Και τώρα διαβάζουμε:

 Η Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, δήλωσε χθες ότι το παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ θα έχει έλθει στον κόσμο "ως το τέλος της εβδομάδας". Μάλιστα. Ευτυχώς που το εδήλωσε να μπορέσω να καθαρίσω τες πάμιες άνεννοιας. 
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


"Περιμένουμε με αγωνία στο τηλέφωνο και ελπίζουμε ότι το μωρό θα έχει γεννηθεί ως το τέλος της εβδομάδας", δήλωσε η Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς στο θέρετρο Μπουντ με την ευκαιρία του παραδοσιακού καλοκαιρινού ταξιδιού του ζεύγους στην Κορνουάλη και το Ντέβον. ...Μάλιστα.


Μεταξύ των κατοίκων της περιοχής που υποδέχθηκαν το ζευγάρι υπήρχαν κάποιοι που έδειχναν τα γεννητικά τους όργανανεογέννητα παιδιά τους στον πρίγκιπα Κάρολο. 



Τι εννοείς;; Πώς τα εδείχναν; Εδακτυλοδείχναν τα; Τάχα; Για να θκιαλέξει; 

Ένας από αυτούς τού έδειξε την ηλικίας τριών εβδομάδων κόρη του και τού είπε: "Σε λίγο θα έχετε και εσείς ένα μωρό σαν και αυτό". 


Ο πρίγκιπας Κάρολος απάντησε: "Το ελπίζω".

Aπάντησεν θέμα. 

Τζι ο άλλος (βλ. δημοσιογράφος) έγραψεν το.

Ο πρώην σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ άτε επιτέλους να μάθουμεν τι του είπε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky, πρότεινε στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ να δώσουν το όνομα... Ντέιβιντ στο παιδί τους εάν είναι αγόρι."Το Ντέιβιντ είναι καλό όνομα. Δεν είναι κακό. Νομίζω ότι πρέπει να το ονομάσουν Ντέιβιντ εάν είναι αγόρι", τόνισε ο Μπέκαμ. 

"Το Ντέιβιντ είναι καλό όνομα. Δεν είναι κακό. Νομίζω ότι πρέπει να το ονομάσουν Ντέιβιντ εάν είναι αγόρι", τόνισε ο Μπέκαμ. 

"Το Ντέιβιντ είναι καλό όνομα. Δεν είναι κακό. Νομίζω ότι πρέπει να το ονομάσουν Ντέιβιντ εάν είναι αγόρι", τόνισε ο Μπέκαμ.


"Το Ντέιβιντ είναι καλό όνομα. Δεν είναι κακό. Νομίζω ότι πρέπει να το ονομάσουν Ντέιβιντ εάν είναι αγόρι", τόνισε ο Μπέκαμ.



















Thursday, July 4, 2013

Another Quiz bites the dust

Στο εχτεσινό του ποστ ο Αντίχρηστος έθιξε ένα θέμα που εν ο καφκάς μας με τον χάσπα: αν πρέπει να πληρώνεται ο φίλος που σε εξυπηρέτησε, όταν αυτή η εξυπηρέτηση είναι αυτό που επαγγέλεται και βγάζει το ψωμί του.


Όπως σχολίασα και στον Αντίχρηστο, δική μου θέση εν ότι οι φίλοι πρέπει να πληρώνονται. Έχουμε, για παράδειγμα, ένα ξάδερφο υδραυλικό και ένα φίλο κκομπιουτερά: ο χάσπας θεωρεί υπερβολικό που θέλω να τους πληρώνω κάθε φορά και εγώ θεωρώ αδιανόητο να τους καλώ όποτε τους χρειαστώ και να τρων τες ώρες τους πάνω μου μούχτι ενώ θα μπορούσε να ήταν σε άλλο πελάτη και να πληρώνονται. Σκεφτείτε, δηλαδή, αν όλο του σογιού θέλουν σάσμα τα πλυντήριά τους μέσα σε μια εφτομάδα, τζείνος ο άνθρωπος θα δουλέφκει μιαν εφτομάδα μούχτι; 


Αν τον εχρειάστηκα μισή φορά απλά για να ρίξει μια μμαθκιά σε κάτι τζιαι να το σάσει μέσα σε 5 λεπτά, οκκέι. Ας μεν πιερωθεί. Αν η εξυπηρέτηση περιλαμβάνει αγορά εξαρτήματος από μέρους του, να το πληρώσω εννοείται - αν εν πάνω που 5 ευρώ (έτυχε μας κουμπάρος μηχανικός να μας χαρίσει δεκάδες ευρώ για μια δουλειά, αλλά ήθελε τα 3 για μια λαμπούα που άλλαξε).

Αλλά τη δεύτερη φορά που θα τον χρειαστώ; Τζιαι την τρίτη; Πάντα μούχτι; Μα καταρχάς εν έχω μούτρα να του ζητήσω να έρτει τρίτη φορά. Γι΄αυτό πάντα λαλώ τους "πιάστα λεφτά, διαφορετικά θα αντρέπουμαι να σου ξαναπώ".

Ο χάσπας, όμως, εν αντρέπεται. Επήεν τζιαι 2 τζιαι 3 τζιαι 4 φορές στον κκομπιουτερά τζιαι τες πλείστες φορές ήταν για δουλειά πολλών ωρών και διανυχτέρευσης του υπολογιστή. Τζιαι ποττέ δεν ερώτησε για πληρωμή. 

Τζιαι πάντα λαλώ του, "καλάν, αν εμένα εν η δουλειά μου να διδάσκω ισπανικά, πρέπει να διδάξω ισπανικά δωρεάν σε ούλλο το σόι τζιαι ούλλους τους φίλους; Ή αν φκάλλω το ψουμί μου πλέκοντας τρικά, για τους φίλους τζιαι τους συγγενείς πρέπει να πλέκω μούχτι;" Εν θυμούμαι την απάντησή του επειδή τόσο overwhelmed ήμουν που το δίκαιο του επιχειρήματός μου, αλλά εν αποκλείεται να ήταν τζιαι «Ναι».

Νομίζω βλέπει το έτσι επειδή ο ίδιος αντρέπεται να διανοηθεί να πιάνει λεφτά που δικούς του. Εν άξιος να δουλεύκει μόνο εθελοντικά.

Οπότε περνούμε στη δημοσκόπηση: Πιστεύετε ότι όταν ένας δικός μας άνθρωπος μας κάνει μια δουλειά, η οποία είναι το επάγγελμά του και από την οποία κανονικά πληρώνεται, πρέπει να πληρωθεί; Ξεκαθαρίζω ότι δεν μιλούμε για φίλο τραπεζικό/καθηγητή/ηλεκτρολόγο που μας βοήθησε να ξηχορτίσουμε την αυλή ή να απαλλαγούμε που τες αιμορρόιδες.

Θα κάμω ένα ππολλ για τους απόλυτους μονάρχες που θα απαντήσουν Ναι ή Όχι, και ακόμα ένα για τους χλιαρομέτριοξενέρωτους που σκέφτονται "εξαρτάται που το ένα" τζιαι "εξαρτάται που το άλλο". Για μας τους τελευταίους, θα παραθέσω εγώ ορισμένες δουλειές και να ττικκάρουμεν ποιες πρέπει να πληρώνονται, ντάξει;



Οι δημοσκοπήσεις βρίσκονται στα δεξιά και λήγουν αύριο. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Wednesday, July 3, 2013

Μπλούπερις

Πριν τζαιρό έπιαν με η πελλάρα μίshιμου να κάμω blueberry cake και άλλες παραλλαγές. Παίζει τζιαι να μεν έφα ποττέ μου μπλούπερι, αλλά ένηξέρω, εν κάτι στο χρώμα τους μες τες φωτογραφίες, κάτι έτσι που λιώνουν τζιαι εμποτίζουν ούλλο το κκέηκ με το ζουμούι τους το λιλά...;

Τέσπα. Apparently μιλούμε για πολλά δυσεύρετο μασκαραλλίκκι. Και ακριβό. Αλόπως για μια χουφτούα μπλούπερις έδωκα 4-5 ευρώ; Ήβρα τα τζιαι φρέσκα. Μόλις τα πήρα σπίτι έχωσα τα μες το θάλαμο τζιαι έshει που τότε που εν τζιαμέ τζιαι ππισσέφκουμαι να τα κάμω οτιδήποτε.

Μπαίνω μες το Pinterest πέρκι έβρω τίποτε που να αξίζει, τρέχουν τα σάλια μουαλλά εν τα κιάρω. Καταρχάς, για να κάμω οτιδήποτε πέραν του ενός μάφφιν, εν με κανούν. Μιλούμε για καμιά δεκαρκά μασκαραλλικκούθκια ούλλα τζι ούλλα! Εν είμαι διατεθειμένη να δώκω 50 ευρώ για να κάμω ένα μπλούπερι τσιήσκεηκ. Να τα [δαμέ θέλω να πω τη λέξη «τσιουρουτέψω», αλλά φοούμαι ότι εν θα την ξέρει κανένας] πας σε μια καπήρα ή μισό σμούδι, εν το κάμνει η καρκιά μου. Αν φάω καπήρα των 5 ευρώ μπορεί να ππέσουν τα δόγκια μου. 

So, I guess what I’m asking is, πού βρίσκω μεγάλες τζιαι φτηνές ποσότητες μπλούπερων;;

Όι, α;

Tuesday, July 2, 2013

Quiz

Τι με εθόλωσεν σήμερα;

α) Ένα μωρό στην ουρά που ετσάππισεν ένα κακκατούι που τη μούττη του τζιαι έδωκεν το του παπά του να το κρατά τζιαι τζείνος εζύμωσεν το όμορφα όμορφα τζιαι μετά έτριψεν το πας τα ρούχα του τζιαι εκαθάρισεν το shέρι του χαϊδεύκοντας τα μαλλιά του μωρού;

ή

β) Μια βιτρίνα με ασύμμετρα φορέματα.



Εν φως φανάρι νομίζω, έννεν;


ΠΟΥ ΠΑΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΜΕ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΦΟΡΕΜΑ;;!!

ΕΝΗΜΠΟΡΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΡΑΒΩ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΜΟΥ ΑΜΑ ΘΩΡΩ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΠΡΗΧΤΑΡΙΑ.

Έθελα να πάρω φόρα με το αυτοκίνητο τζιαι να δώκω μέσα.




υ.γ. το κακκατούι στα ελληνικά τι είναι; κουραδίτσα;
υ.γ2. ήβρα το χαριτωμένο, η αλήθκεια. Ακόμα τζιαι το χάιδεμα στα μαλλιά ήταν όλο αγάπη.

Monday, July 1, 2013

Το Πόρισμα

Ω ναι, μα τι ενομίσετε; Ότι είμαι τίποτε η Κυβέρνηση τζιαι εν ήταν να δώκω το πόρισμα στη δημοσιότητα; Τέλος στην ατιμωρησία! Να οδηγηθούν οι ένοχοι ενώπιον της δικαιοσύνης!

Το λοιπό.

Προλογίζω την έκθεση ευρημάτων με την ακόλουθη ιστοριούα σε ελεύθερη απόδοση (το original - ή κάτι πλησίον του - εδώ). 

Μετακομίζει ο εφχ=ημχ/συνχ (ένας απλός τύπος) σε μια καινούργια γειτονιά, όπου ο σκύλος του γείτονά του γαβγίζει κάθε μέρα, ασταμάτητα και πονεμένα. Αούυυυυυυ... Αούυυυυυ...
Περνούν οι μέρες και ο σκύλος δεν διά παμό. Αούυυυυυ... Αούυυυ.....
Ο εφχ=ημχ/συνχ παρατηρεί ότι ο γείτονάς του κάθεται με το φραπέ του στην βεράντα και δεν αντιδρά στο κλάμα του σκύλου.
Αούυυυυ ο γαβρίλης....
Αποφασίζει να ερευνήσει το θέμα ο τύπος μας και πάει στο γείτονα:
"Μα γιατί κλαίει ο σκύλος;;"
Ο γείτος τον πληροφορεί ατάραχος ότι "α, έτο, κάθεται πάνω σε μια σπόντα".
Έκπληκτος ο απλός τύπος ρωτά, "ε καλά, γιατί δεν σηκώνεται;!"
"Υποθέτω ότι δεν πονεί αρκετά", απαντά ο γείτος.

Και περνούμε στα πορίσματα της έκθεσής μας.

Ο συνάδελφος εν ο κλαμένος shύλλος. Άου τζιαι άου αλλά προφανώς it doesn’t hurt bad enough ώστε να ξεβολευτεί για να ξεφορτωθεί τον πόνο. Το να υποστεί μια δύσκολη/ρεζίλικη διαδικασία (ασχέτως αν αυτή του υπόσχεται τον Παράδεισο) του είναι πιο επώδυνο από τους πόνους των αιμορρόιδων. Όταν ο πόνος των αιμορρόιδων ξεπεράσει τον πόνο της πρωκτολογικής έκθεσης στο φίλο, τότε μόνο θα συναινέσει.




Τζιαι τούτοι εν οι 13 που απαντήσαν Όχι. 


Οι 20 που απαντήσαν Ναι, είτε εβιώσαν/εσυλλάβαν αμέσως το μέγεθος του πόνου και εμφανιστήκαν πρόθυμοι να do whatever it takes για να τον ξεφορτωθούν, είτε έχουν τόση εμπιστοσύνη στο φίλο τους που δεν το σκέφτονται δεύτερη φορά: είναι σίγουροι ότι ο φίλος τους θα τους θεραπεύσει. Είτε θέλετε να θωρώ εφιάλτες ώσπου ζιω. Είτε τόσο άνετοι είσαστε, που λαλεί τζιαι η αχάπαρη, να αννοίετε τα κωλά σας. (Εν ακούεται πολλά αντι-καπήρικο το «κωλά»; Γιαξ και δέαξ. Χαχα, όπως λέμε σοκ και δέος.) Είτε που τόσο καμόν το είshετε να δέρει τζιαι μιαν φορά το Ναι σε τούντον τόπο πον ζαβλί.

Ο όγκος των Ναι ομολογώ ότι με εξέπληξε, καθότι δεν ήθελα να πιστέψω ότι η σημερινή νεολαία και γερουσία εν τόσο αποκτηνωμένες. Για να είμαι τζιαι τέλεια ειλικρινής, άρκεψα να γράφω το ποστ πορισμάτων νομιζόμενη ότι θα έδερνεν το Όχι (έν πειράζει, έδερεν τζει πόπρεπεν χαρ χαρ) και θα μας την έλεγα ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεβολευτούμε χάριν μιας καλύτερης ζωής. Και ότι ο κόσμος εν γεμάτος που wishers and hopers και howling dogs.

Αούυυυυυ.....

Όταν με ρώτησε εμένα μια φίλη (που τζείνες τες shιλλιάες που ξέρουν το μπλογκ μου) αν θα την άφηνα την ίδια να με θεραπεύσει, αρχικά είπα «ναι, επειδή έχω σου εμπιστοσύνη». Αλλά μετά που λλίη σκέψη επρόσθεσα «και μετά θα σε σκότωνα». Μετότερα, εσκέφτηκα «όι, όι, παρέτα, εν καλές τζι οι αιμορρόιδες» - αλλά εν της το είπα, μαθαίνει το τωρά (hi friend :))

Ήθελα να αναγάγω τα συμπεράσματα τούτης της επιστημονικής μελέτης σε ένα ρεσιτάλ life coaching με πολλά aha moments για κάθε αγαπητόν αναγνώστη, αλλά εν νομίζω να χρειάζονται περαιτέρω σχόλια. Να συγχαρώ τους μακαριακούς μακάριους τολμηρούς, ότι αυτοί ιδούσιν χαρά εις τοις γλουτοίς αυτών (ελπίζω να μεν εξιτήμασα στα αρχαία). Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί, οι κλαίγοντες διά τον κώλον, την δε μάλαξη υπό του φίλου αρνούμενοι.



Πάντως να σημειωθεί ότι δεν συνηθίζω να κάμνω τον ψύλλο κάμηλο τζιαι τον αιμορρόιδαν διάλεξη.