»

Saturday, July 17, 2010

Το κόμμα μου

Βασικά γυρέυκω ένα κόμμα που στο εθνικό μας θέμα να αναγνωρίζει ευθαρσώς ποιοι εκάμαν το πραξικόπημα τζιαι να τους αναθεματίζει (πιλέμου να μεν τους κάμνει μνημεία ή το όνομά τους σύνθημα τζιαι ΠΙΛΕΜΟΥ να μεν εύχονται χρόνια πολλά ο ένας του άλλου κάθε 15 του Ιούλη), να αναγνωρίζει ποιοι εκάμαν την εισβολή τζιαι να τους θέλει να φύουν όπως ακριβώς ήρταν (οκ, εν λλίο δύσκολο για ένα αλεξίπτωτο να πηαίννει πάνω-πάνω, αλλά ας έβρουν άλλο τρόπο), να μεν επιδιώκει να καταστήσει τους εισβολείς συνέταιρους σε ολόκληρη τη χώρα μου, να αναγνωρίζει ότι οι ελληνοκύπριοι εν η πλειοψηφία με διαφορά τζιαι ούλλοι οι άλλοι εν οι μειονότητες με διαφορά, να μεν υποστηρίζει ότι ένας ξένος (αν μη τι άλλο) λαός εν αδέρφια μας ή τουλάχιστον να υποστηρίζει ότι όλος ο κόσμος είναι αδέρφια μας (πιο ...χριστιανική προσέγγιση), να αναγνωρίζει ποιες εγγυήτριες δυνάμεις μας την εκάτσαν και ποιες όχι (ποιες;), να μεν θέλει ένωση με καμιάν άλλη χώρα εν έτι 2010 αλλά ταυτόχρονα να μεν αρνείται την ελληνική μας ταυτότητα τζιαι να μεν αιμορραγεί εσωτερικά και με πύο στη θέα της ελληνικής σημαίας ή στο άκουσμα του "η Κύπρος είναι Ελληνική". Να θεωρεί τη χώρα μου ως ένα ισότιμο μέλος ανάμεσα σε άλλα 26 μιας ένωσης, να ξέρει ότι η ψόφος της χώρας μου κάμνει την ίδια δουλειά με αυτήν μεγαλύτερων χωρών, να μεν εν ηττοπαθές και εθελόδουλο, να μεν φοάται να διαδηλώσει ενάντια στην κατοχή, να μεν διαδηλώνει με ευφημισμένα λογοκριμένα συνθήματα τζιαι να επιδιώκει που τα αλήθκεια τη λύση βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Τζιαι να μεν φοάται να μιμείται τους Τούρκους στο να καταστρατηγήσει οποιαδήποτε συμφωνία έχει τύχει να κάμει η χώρα μου στο παρελθόν καταλάθος, παρά να προσπαθεί τάχα πάντα να φαινούμαστεν καλοί τζιαι πρόθυμοι. Επιτέλους ένα κόμμα που να καταλαβαίνει ότι μας περιπαίζει ο κόσμος ούλλος για τούτα που μέχρι σήμερα επιδιώκουμε.

Τζι επειδή μάλλον εννα χρειαστεί να κάμω δικό μου κόμμα, προς το παρόν θα περάσω με τούτο:

,


27 comments:

Anonymous said...

lio pola gireukeis to telio koma pu 8a exi telia politiki se ena telio kosmo!pu na to evris piasme tilefono dioti nmz en na kameis polin tzeroooo na vre8ei etsi koma!pantos ego lalo to tzinos pu na katevei ane3artitos stis epomenes eshi pio pola chances na fkei apo oti ales xronies!o kosmos en pola aganaktismenos me olous!aaa lalite na valo?:P

Anonymous said...

Η χώρα σου και η χώρα μου όμως έχει και σύνταγμα, το οποίο θεωρούμε πως ισχύει πλήρως, και γι αυτό διεκδικούμε το δίκιο μας μέσω της αναγνωρισμένης Κυπριακής δημοκρατίας. Και μεταξύ άλλων αυτό το σύνταγμα λέει πως η Κύπρος δεν αποτελείται από πλειοψηφία και μειοψηφία, αλλά από δυο συνεταίρους, σε ένα συνεταιρισμό που έπαψε να δουλεύει από το 1963.

Άρα, εφόσον (ορθά) διεκδικούμε τον τίτλο του αναγνωρισμένου κράτους, μήπως θα έπρεπε να δούμε εμείς και τα κόμματά μας, και πως λύσουμε αυτά τα προβληματάκια;

Pasxalina said...

Τα πιο λογικά θέματα που θέτεις ακούγονται τόσο ουτοπικά σήμερα....νομίζω για να γίνει αυτό που ζητάς θα πρέπει να καταργηθεί η πολιτική..δύσκολα τα πράματα..
Στροβολιώτη μου έχω την εντύπωση ότι είμαστε αναγνωρισμένο κράτος...δεν διεκδικούμε τον τίτλο, ή κάνω λάθος;

Anonymous said...

σχεδιαζεται απο νεαρους ενα νεο πολιτικο μετωπο.κινηση μαλλον.οχι κομμα.ια ξεκινησει που το φεισμπουκ.εμιλησε με ενα μιτση 22 χρονων.ενομιζα τον ηλιθιο γιατι εγραφε σε εθνικιστικα γκρουπ αληθειες και ουλλοι εβριζαν τον η ελεαν τον προδοτη.εχεζε αριστερους δεξιους σοσιαλιστες εθνικιστες.ειπε μου εν να καμουν ενα γκρουπ που εν να προσπαθησει να συναξει ακομματιστους.εμπατε μεσα που εν να διαφημιστει και που ξερετε το διαδυκτιο ειναι το μελλον!

Arahni said...

Sike παλιά ενόμιζα ότι που εν να πεθάνουν τούτοι ούλλοι οι πολιτικοί που ήταν ανεκατωμένη στην ιστορία της χώρας μας ήταν να δούμε χαίριν. Τελικά τζαι η νέα γενιά πολιτικών τα ίδια σκ*** είναι. Μόνο η εισβολή εξωγήνων μπορεί να αλλάξει το σκηνικό

Μάνα said...

να κάμουμε δικό μας κόμμα και να το κάμουμε όπως ακριβώς το θέλουμε. δηλώνω που τα τωρά ότι θέλω είτε το υπουργείο Εξωτερικών για να κάμνω ταξίδκια είτε εκπρόσωπος για να πουλώ μούρη στην τηλεόραση.
μπαίνεις πρόεδρος κόρη Sike ή να βάλουμε την Post που ε ψηλή;

Ουφ! said...

μου την έδωσε άσχημα η ζέστη... έβλεπα το κόμμα στο τέλος και δεν μπορούσα να καταλάβω τι είναι...!

κατά τα άλλα θα μας αρκούσε νομίζω ένα κόμμα που θα ΔΟΥΛΕΥΕ και όχι να ψάχνει καρέκλες και αξιώματα!

Anonymous said...

Pasxalina,

Είμαστε αναγνωρισμένοι (και όπως έγραψα ορθώς το τονίζουμε και το διεκδικούμε αυτό), με ένα σύνταγμα συνεταιρισμού από το οποίο λείπει ο ένας συνεταίρος (έφυγε ή τον διώξαμε, είναι άλλη ιστορία).

Αντιλαμβάνεσαι πως σε άλλες περιπτώσεις η διεθνής κοινότητα είτε αποαναγνώρισε το αρχικό κράτος, και προσέφερε αυτή την ιδιότητα στους διαδόχους, είτε έμειναν όλοι άνευ αναγνώρισης για λίγο.

Εκείνο που αναμένει η διεθνής κοινότητα από εμάς, είναι να αποκαταστήσουμε το σύνταγμα μας, και αντιλαμβάνεσαι πως είναι πρακτικά αδύνατο τώρα πια να το αποκαταστήσουμε με καλύτερους (για μας ) όρους από το 1960.

Με την ευκαιρία, αναφέρω πως η αναγνώριση μας έμεινε από την Άνοιξη του 1964 όταν πρωτοήρθαν οι ΟΗΕδες στην Κύπρο και ο ΟΗΕ ζήτησε για αυτό την έγκριση της εναπομείνασας κυβέρνησης που ήταν τότε πλεον αποκλειστικά ελληνοκυπριακή.

Anonymous said...

strovolioti ise tourkos, lamne potzei na giortaseis tin 20 iouliou me tin jLo. malaka pou kamneis pos ta ksereis oulla....

Sike said...

nekatomeni, σαμπώς οι ανεξάρτητοι πρεσβεύουν τζιαι διαφορετικά πράματα! έτο τζιαι τζείνοι οι γέριμοι έχουν άλλα issues.

στροβολιώτη, εν με κόφτει ούτε τι εσυμφωνήθηκε ούτε τι μας "δεσμεύει". Θέλω ένα κόμμα που να πιάννει τα πράματα from scratch.

πασχαλίνα, Ούτοπος ολέ.

ανώνυμε εχτεσινέ, "ενόμιζες τον ηλίθιο" - ύστερα ίνταλος αλλαξοπίστησες;

αραχνη, δυστυχώς οι πολιτικοί μας πριν πεθάνουν φροντίζουν να κλωνοποιηθούν...

μάνα, μόνο με πρόεδρος δέχουμαι :] Το άλλο κριτήριο, εκτός του ύψους (;), είναι να συμφωνείς με τούτα που λέμεν.

ούφ, το δικό μου το κόμμα ΘΕΛΕΙ τες καρέκλες και τα αξιώματα γιατί ως τωρά κρατούνται που ανίκανους.

ανώνυμε σημερινέ ξητιμασιάρη, η jLo έθθα έρτει τελικά, δε το σάιτ της.

Pasxalina said...

Στροβολιώτη ξέρω τις απόψεις σου διότι σε διαβάζω συχνά. Σε σέβομαι και δεν θέλω να ξεκινήσω πολιτικό διάλογο διότι ούτως ή άλλως δεν κατέχω και πολλά. Όμως όταν λες "με ένα σύνταγμα συνεταιρισμού από το οποίο λείπει ο ένας συνεταίρος (έφυγε ή τον διώξαμε, είναι άλλη ιστορία)" με πειράζει επειδή είναι σαν να μην δέχεσαι ότι έγινε εισβολή και ότι είμαστε ακόμα και σήμερα υπό κατοχή.

Anti-Christos said...

Sike!!! :) Respect!

Anonymous said...

Pasxalina,
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εισβολή.
Πολλοί όμως ξεχνούν, ή επιλέγουν να ξεχάσουν το τι προηγήθηκε.

Anonymous said...

Ακόμα και στο δοτό σύνταγμα του 1960, υπάρχει σαφής αναφορά και σεβασμός της ελληνοκυπριακής πλειοψηφίας (συμμετοχή στη δημόσια υπηρεσία, στο στρατό, πρόεδρος ε/κ - αντιπρόεδρος τ/κ κλπ). Το ότι κάποιοι κατάφεραν σήμερα να κάνουν το 82% και το 18% ίσα κι όμοια είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Anonymous said...

Να ιδρύσουμε το Κ.Α.Ν.Κ. (Κίνημα Απηυδισμένων Νέων Κύπρου)ή Κι.Α.Νε.Κ ή οπός γουστάρετε…. το πήρατε το νόημα.

Χαράλαμπος

Αχάπαρη said...

Εννα συμπληρώσω σε όσα είπες και το "που να έχει γραμματέα που να ξέρει να στείλει έναν fuckin email"

she said...

μαζί σου μαζί σου!! εχάθηκες λίον και ανησύχησα. όλα καλά; το αθρωπούι;

Μάνα said...

άτε φεύκουμε το ύψος και μπαίνεις πρόεδρος, ευκαριστημένη τωρά; αλλά θέλω ως ΥΠΕΞ να έχω οδηγό και να τον στέλνω να μου κάμνει τις δουλειές, εντάξει; αδιαπραγματεύτο τούτο. εν να πολλά ωραία. σούπερμαρκετ, φρουταρία, να καθαρίζει λίο τη βεράντα, να πιάνει τα μωρά που το σχολείο.

Sike said...

η απήχηση που βρίσκω ωθεί με να υποψιαστώ ότι δεν ήμουν αρκετά σαφής... :|

Neerie said...

εγώ μαζί σου
μεν ξεχνάς, κάποτε επιχειρήσαμεν το τούντο κόμμα τζαι χαζίρι να μας πάρουν μέσα

Ktino said...

το κόμμα μας εννα συμφωνεί τζιαι με την αποποινικοποίηση του χόρτου;;;;

drakouna said...

Μα έχει έτσι κόμμα. Εν περιγράφεις την ΕΔΕΚ?

faleas said...

"να μεν επιδιώκει να καταστήσει τους εισβολείς συνέταιρους σε ολόκληρη τη χώρα μου, να αναγνωρίζει ότι οι ελληνοκύπριοι εν η πλειοψηφία με διαφορά τζιαι ούλλοι οι άλλοι εν οι μειονότητες με διαφορά"

-Vs-

"τζιαι να επιδιώκει που τα αλήθκεια τη λύση βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ"

=>Δεν υπάρχει κόμμα όπως το θέλεις, διότι τούτα τα δκυο που επάραθεσα εν αντικρουόμενα. Τα ψηφίσματα του ΟΗΕ μιλούν για ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που εν ένα είδος συνεταιρισμού.

Sike said...

ok, I actually εκοντοστάθηκα τζι έκνησα την τζιεφαλή μου, αλλά μετά εθυμήθηκα ότι τζιαι η ΕΔΕΚ θέλει homoσπονδία "με σωστό περιεχόμενο".

φαλέας, εννοώ τα σημεία των ψηφισμάτων που αναφέρονται σε αποχώρηση στρατών και εποίκων και επιστροφή του καθενός έσσω του...

Defiance said...

Άρκησα, αλλά έννα απαντήσω γιατί άρεσε μου το ποστ σου. Εν που τα καλλύτερα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα που εθκιάβασα. Σε παρακαλώ ανακάλεσε, πε ότι ήταν αστείο ή έστω μια νεανική επιπολαιότητα, γιατί κινδυνεύκεις: οι αριστεροί να σε συλλάβουν και να σου κλείσουν το μπλογκ, οι δεξιοί να σε βουρούν με ρόπαλα μες την Μακαρίου, οι κεντρώοι να προσπαθήσουν να σε στρατολογήσουν και οι αδέσμευτοι να μεν αξιώνουνται να συνασπιστούν για να σε σώσουν.
P.S. Το word verification που μου εζήτησε για το comment εν "hesse". Hesse μέσα ένα πράμα.

Patatoullis said...

Εύγε!! Αρέσαν μου πάρα πολλά τούτα που είπες. Εάν κάμεις κόμμα θα είμαι το πρώτο μέλος. Φτάνει πια να μας περιπαίζουν. Να λέμεν τα πράματα με το όνομαν τους...

Anonymous said...

skata sta krati sas, ston ethnikismo, ston kratismo, ston dimokratismo sas tziai stin mania sas na kamnete kommata
douloi pou thelete afentes na sas mantrizoun

kato oulla tziai eseis mazi

ai siktir