»

Friday, February 27, 2009

Fantastic fights

Στις διαπροσωπικές μου σχέσεις μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής είμαι καλή. Η συμπεριφορά μου δεν παρουσιάζει διακυμάνσεις, σκαμπανεβάσματα, νεύρα, whatchamacallem.

Αλλά όσον αφορά στους εσωτερικούς διαλόγους... πιιιιιιι!!! Γίνεται του φανταστικού καυγά το κάγκελο. Ειδικά σε μέρη όπου είμαι εντελώς μόνη (ασανσέρ, σπίτι, γραφείο, αυτοκίνητο), μεν δεις κουβέντες που κόφκω! Απαντώ σε όλους και σε όλα, τους βάζω όλους στη θέση τους, καμιά φορά και όλους μαζί ή τον ένα μετά τον άλλο προτού καλά καλά τελειώσω με τον προηγούμενο. Κάποιοι καυγάδες έχουν βάση, δηλαδή κάποιοι μου έχουν πει/κάνει κάτι, κάποιοι άλλοι είναι παντελώς ανυπόστατοι, δηλαδή τα καημένα τα πλάσματα δεν μου είπαν ποτέ αυτό στο οποίο τους απαντώ αλληθωρισμένη. Αν με παίρνει καμιά κάμερα (που συνήθως γίνεται στο mute) θα φαίνεται ένας άνθρωπος να πετάει τα χέρια του πέρα δώθε, να παραμιλά και να σφαδάζει μόνος του.

Το τελευταίο μου ξεκαθάρισμα λογαριασμών (πριν λίγο στο αυτοκίνητο και μετά στο ασανσέρ) είχε κάπως ως εξής:

ΓΙΕ ΜΟΥ;;; ΕΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΕΝΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΝ ΕΡΚΟΥΜΑΙ ΕΓΩ ΠΙΟ ΑΡΓΑ Ή ΑΝ ΦΕΥΚΩ ΠΙΟ ΓΛΗΟΡΑ;;; ΕΡΩΤΗΣΕΣ ΤΖΙ ΕΜΑΘΕΣ ΟΤΙ ΕΝ ΕΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΤΖΙΑΙ ΦΕΥΚΩ;;; Ε ΣΟΡΡΥ ΡΕ ΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΜΩ. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΛΕΓΧΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΡΗΣΚΙΕΤΑΙ Η ΤΖΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ. ΤΖΙΑΙ ΤΑΧΑ ΠΡΗΣΚΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ;;; ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΝΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΟΡΑΣΩ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΟΥ;;; ΕΤΣΙ ΩΡΑΙΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕSHΕΙ, ΗΝΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΑΛΩ ΣΥΜΠΕΘΘΕΡΟ ΣΑΝΝΑ ΤΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕΝ 250 ΧΡΟΝΩΝ;;; ΕΘΘΑ ΤΟΝ ΛΑΛΩ ΣΥΜΠΕΘΘΕΡΟ. ΣΥΜΠΕΘΘΕΡΟ ΜΙSHΙΜΟY. ΤΖΙ ΑΜΑΝ ΕΝ ΣΥΝΑΜΕΝΟΙ 15 ΣΥΜΠΕΘΘΕΡΟΙ ΜΑΖΙ ΗΝΤΑΛΟΣ ΕΝΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΩ;; ΣΥΜΠΕΘΘΕΡΟΣ ΜΙSHΙΜΟΥ ΤΖΙΑΙ ΧΩΡΚΑΤΙΛΛΙΚΚΙΑ. ΤΖΙΑΙ ΑΜΑΝ ΠΙΑΝΝΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΜΕΝ ΤΟ ΑΠΑΝΤΑΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΖΙΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕSHΕΙΣ ΝΑ ΚΑΡΤΕΡΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΛΟΥΛΛΑ. ΤΟΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟΝ ΕΝΗ;;; ΠΡΩΩΩΤΗΝ ΦΟΡΑΝ ΑΚΟΥΕΙΣ ΝΑ ΜΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΦΥΛΟ ΕΙΝΑΙ;;; ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΟΥΛΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΖΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΩΜΑΛΟΙ;;; ΤΖΙΑΙ ΚΟΨΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΤΥΛΛΟΜΜΑΘΚΙΑΣΜΑ ΟΠΟΤΕ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΣΑΜΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΒΑΨΕΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑ ΣΕ ΑΝ ΕΚΑΜΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΒΑΦΗ Ή COLOURTOUCH? ΤΖΙΑΙ ΜΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΒΗΣΤΕΣ. ΓΙΑ ΝΑΡΤΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ, ΕΡΚΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΟΓΟ. ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΤΖΙΑΙ ΘΩΡΕΙΤΕ ΜΕ; ΕΙΔΟΠΟΙΑΤΕ ΤΟΝ ΟΤΙ ΗΡΤΑ. ΧΑΝΤΑΚΩΜΕΝΕΣ. ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ.

Και σε κάποια φάση κάνει γκλιν γκλον το ασανσέρ και καταπίνεις τη λέξη. Το ίσιωμα συνεχίζεται στο γραφείο.

Thursday, February 26, 2009

Τσιροτάκια vs Sike 1-0

Διαφημίζονται πρόσφατα από τηλεοράσεως κάτι τσιροτάκια για τη μύτη, τα οποία, λέει, διανοίγουν την αναπνευστική οδό και συνεπώς δεν ροχαλίζεις... Όχι, δεν τα εισηγήθηκα εγώ στον χάσπα αλλά αυτός σε μένα. Αφού εγώ δεν βλέπω τηλεόραση.

Επειδή εν κρίμα να σηκώνεται αλαφιασμένος σχεδόν κάθε νύχτα γιατί νόμισε ότι κάποιος δίπλα του κουρεύει το γρασίδι και επειδή το μαρτύριό του ενδέχεται να ενταθεί τώρα με το αθρωπούι εν τη κοιλία («κοιλιόμενο αθρωπούι», χα χα), τα αγόρασα χθες και είπα να τα δοκιμάσω τη νύχτα. Με πάαρα πολλή επιφύλαξη, σημειώσατε. Πώς ένα τσιροτάκι θα μου κρατά τα ρουθούνια ανοικτά αντί να μου τα κλείσει τελείως, δεν το χωρούσε το μυαλό μου. Πώς δεν θα λειτουργούσε ωσάν κουτσακωτήρι, δεν το καταλάβαινα.

Προσπερνάμε και αφήνουμε ασχολίαστο το ότι ο φαρμακάς (όι το χωρκό) μου έδωσε το κουτί με τα μεγάλα («για ενήλικες με μεγάλη μύτη», λέει στο κουτί) αντί τα μέτρια («για τους πλείστους ενήλικες»).

Το κολλώ, λοιπόν, προσεχτικά στη μύτη μου.

!!HAAAALLELUUJAAAH!!

Ήταν λες και κάποιος με κρέμασε στο ταβάνι με γάντζο από τη μύτη (ανασηκώθηκα κυριολεκτικά από το κρεβάτι), ο αέρας σφύριζε καθώς περνούσε μανιασμένος μέσα από το συνήθως κλειστό δεξί ρουθούνι, γέμισε ο εγκέφαλος μου με αέρα, εστυλλομμάθκιασα και ποθαύμαζα μπρος το μεγαλείο: γουάαααουυυυυυυυυυυ.... εν έshει έτσι πράμαν, man!!! So this is what breathing feels like! Ήμουν νεκρός και αναστήθηκα, απωλωλός και ανευρέθην. Γρήγορα το μόσχον τον σιτευτόν!

Κοιμήθηκα σαν λύμπουρος (surely είναι αθόρυβος;).

Έμεινε να βρούμε τσιροτάκια για τα κωλομέρια, ιφ γιου νόου γουώτ άι μίν - ιφ νοτ, νέβερ μάιντ.

Τζιαι μεν αντακώσετε τους θρήνους τζιαι τους οδυρμούς για το χάσπαν, α. Εν εγώ πον αναπνέω μες τούντην υπόθεση.

Wednesday, February 25, 2009

Super Nanny, we're at our wit's end.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού και ψυχοφελούς έργου που επιτελεί αυτό το ιστολόγιο, σας παρουσιάζω σήμερα τη Super Nanny, άλλως Κλωνοποιήσατε, Εισάγετε και Εγκαταστήσατε, ΤΩΡΑ! Πρόσφατα έμαθα για την εκπομπή αυτή, και έκατσα και ρούφησα όλα τα επεισόδια στο γιούτσιουμπ (κι αυτό, πριν περιέλθει εις γνώσιν μου το αθρωπούι). Στη Super Nanny καταφεύγουν παιγμένοι γονείς αδάμαστων/δαιμονισμένων μωρών και εκλιπαρούν τη βοήθειά της και αυτή έρχεται στο σπίτι και τους ιshιώνει και τους κάμνει μιαν ομορκιάν.




Παραθέτω, για αρχή, το πρώτο κομμάτι από ένα επεισόδιο (Supernanny - The Minyon Family 1/11) και προτρέπω όσους έχουν λίγο χρόνο (και όσοι δεν έχουν, να κάμουν) να προχωρήσουν και στα υπόλοιπα, ακολουθώντας τη σειρά 2/11, 3/11, κτλ μέχρι το 11/11 που θα βγάζει στο τέλος του κάθε βίδεου. Κάθε εκπομπή (6-10 ολιγόλεπτα βιδεάκια) διαρκεί γύρω στο μισάωρο. Και μετά do δείτε κι άλλες οικογένειες, αλλά ως το τέλος του επεισοδίου κάθε φορά (για να δείτε ίνταλως τους ισιώνει)! Αλλιώς υπάρχει το ρίσκο όσοι δεν έχουμε μωρά να μην θελήσουμε ποτέ.



Κάποια σκόρπια συμπεράσματα και μεθόδοι που απεκόμισα:

1. Στην πλειοψηφία τους, οι προβληματικές καταστάσεις (μωρά που τσιριλλούν, shίζουνται, σκοτώνουνται ούλλη μέρα, δέρνουν, κτυπιούνται, αντιμιλούν κτλ) είναι αποτέλεσμα μαλαππαπποσύνης (άλλοι το λένε μαλάκυνση) των γονιών. Όταν η μάνα απλώς βουρά τα που πίσω απαιτώντας από αυτά να σταματήσουν τες αταξίες, χωρίς να προτείνει κάτι άλλο ενδιαφέρον ούτε και να τηρεί τις απειλές που εκσφενδονίζει, τότε αναμφίβολα θα καταλήξει στο ψυχιατρείο και τα μωρά της ούτε τσιγάρα δεν θα της παίρνουν.

2. Οι γονείς πρέπει να συμφωνούν στους κανονισμούς που διέπουν την οικογένεια και να μην αναιρεί ο ένας τον άλλο και να είναι συνεπείς στις υποσχέσεις τους (consistency, π.χ. όχι να τιμωρεί ο ένας, και ο άλλος να πηγαίνει να ξετιμωρεί και να δίνει και κουφεττούα στο μωρό).

3. Να μην συζητούν και να διαφωνούν μπροστά στα μωρά.

4. Τα μωρά χρειάζονται πρόγραμμα/ρουτίνα στη ζωή τους, να ξέρουν τι κάνουν τώρα και τι ακολουθεί μετά. Δεν μπορούν να κάθονται σαν στρατιωτάκια ή να παίζουν κούκλες για 8 ολόκληρες ώρες. Βαριούνται και προκαλούν χαλασμό κόσμου για λίγη σημασία και εκτόνωση.

5. Οι γονείς να μην ανησυχούν ότι με το να θυμώσουν θα χάσουν την αγάπη των μωρών τους. Όσο δεν θυμώνουν και δεν τιμωρούν χάνουν το σεβασμό των μωρών.

6. Όταν ο γονιός τους τάξει τιμωρία, πρέπει να τιμωρηθούν. Οι απειλές που δεν υλοποιούνται κάνουν μεγάλη ζημιά στην εικόνα που έχει το μωρό σχετικά με την ικανότητα του γονιού του να το κουμαντάρει και συνεπώς στο σεβασμό or lack thereof προς αυτόν.

7. Τεχνικές που έχουν επιτυχία, παρόλο που εκ πρώτης όψεως they make you think "blaaaah": the thought box (γράφουν τις σκέψεις τους σε ένα χαρτί και τις βάζουν στο κουτί, το οποίο ανοίγεται τη νύχτα μαζί με τον γονιό - για παιδιά που θέλουν να ακουστούν και δεν δίνεται η ευκαιρία λόγω συνεχούς απασχόλησης του γονιού με το δαιμονισμένο αδερφό), και το naughty stool/step/mat/corner/room (είναι απίστευτο το ότι και το πιο δαιμονισμένο μωρό θα μείνει στη γωνία στέκοντας και δεν θα ταράσσει, as if glued to the floor). Το naughty whatever πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά και προσεχτικά, με τον τρόπο που προτείνει η Σούπερ Νάννυ στα βίδεα.

8. Οι εισηγήσεις της Super Nannyς φέρνουν και το αντρόγυνο πιο κοντά, εφόσον τώρα λειτουργούν ως ομάδα, επικοινωνούν και συμφωνούν, παρά να ανταλλάζουν κατηγορίες και να πικραίνονται εξ αιτίας της συμπεριφοράς των μωρών.

Η ανάρτηση είναι μια κοινωνική προσφορά του ομίλου
"Θα τον ιshιώσουμε τον κόσμο, σίγουρα ναι".

Thursday, February 19, 2009

Hrmph.

Παρατηρήσεις και όχι καταγγελίες το «φάρμακο» στις τροχαίες παραβάσεις

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας δεν τάσσεται υπέρ των καταγγελιών στους παραβάτες οδηγούς. Χθες, μιλώντας ενώπιον των επαρχιακών κλιμακίων Τροχαίας και στην παρουσία του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Δημήτρη Δημητρίου, κατέστησε σαφές ότι αυτοσκοπός των τροχονόμων δεν πρέπει να να είναι οι καταγγελίες, οι οποίες θα γίνονται όταν είναι απόλυτα αναγκαίες, αλλά η αντιμετώπιση των παρανομούντων μέσω παρατηρήσεων. Με οδηγίες της αστυνομικής ηγεσίας, τα μέλη της Τροχαίας είναι υποχρεωμένα να αντιμετωπίζουν τους πολίτες με ευγένεια και χαμόγελο. (Σημερινή, 19/2/09)


Μόλις έδωκα 127,50* ευρώ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΥΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ. Ξανακάμνω το, κύριε Παπακώστα μου, οξά εν το ξανακάμνω; Ενώ αν με εκαρτέρας να φιλοτιμηθώ που μιαν παρατήρηση με χαμόγελο, ...ήταν να καρτεράς ακόμα.

*85 αρχικά, συν 50% επειδή ...η αγάπη άργησε μια μέρα. (Πόσο ππούλλι μπορούσα να είμαι; Αγνόησα την πρώτη παράγραφο πας το εξώδικο που έλεγε να το πληρώσω εντός 15 ημερών, και πετάχτηκα στη δεύτερη που έλεγε να το πληρώσω εντός 30 ειδεμή θα μου εστέλναν ειδοποίηση, at which I thought "pffffffft!").

127μισυ ευρώ του κώλου, man. Τζιαι 240 προχτές στην ασφάλεια αυτοκινήτου. Τζιαι 200 αύριο στον ισιωτή. Τζιαι αλλότοσα στο νοίκι. Τζιαι 260 οι εξετάσεις για το AIDS τζιαι το τοξόπλασμα. %@!?*$.

Εκτός που το ότι ο γιατρός εχτές απαγόρευσεν μου οποιανδήποτε επαφή με κάττους για 9 μήνες, το άλλο στυλλομμαθκιαστικό ήταν το «καλάν, πού τα βρίσκω τζιαι διώ τα;!».

Μάλλον το επόμενο ποστ θα ξεκινά «Πάλε καλά, εδώ στις Κεντρικές έχει wi-fi!!!».

Sunday, February 15, 2009

Ψευτοκλέφτες

Υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο για ένα γρήγορο ταξιδάκι προσεχώς στο Γουαγιομινί Ντουζ Πουά και επειδή κόφκουμεν μες τζείντην μειοψηφία που εν έχουν συγγενή στες Κυπριακές Αερογραμμές για να πάμεν μούχτιν, έψαξα λίγο να δω τι υπάρχει διαθέσιμο στο ίντερνετ.

Δόξα τω Θεώ, πτήσεις πολλές. Εδώ όμως θα μιλήσουμε μόνο για αυτές που αγοράζονται χωρίς σύναψη δανείου ή πώληση κορμιών, ήτοι αυτές που είναι κάτω που shίλλιες λίρες.

Η easyJet ζητά 294 ευρώ το άτομο, με την προϋπόθεση να μεν πάρεις βαλίτσα τζιαι να είσαι ντυμένος ελαφρά για να μεν βαρεί μονόπαντα το πλοίο. Αν θέλεις να πάρεις καμιά βαλιτσούα με αλλο 2-3 σώβρακα πρέπει να πιερώσεις έξτρα (αλλό περίπου 45 ευρώ). Τζι αν δεν θέλεις να την φκάλεις νηστικός τζιαι λυερός, να πάρεις παγουρίνο μαζί σου ή κκαππακλί με κκιοφτέδες χωσμένα στα ποϊνάρκα σου ή μες τον καούκκο. Τζιαι φεύκει τζιαι που Πάφο, άρα τριπλάσιος χρόνος και πεζίνα για να πάεις τζιαι νάρτεις.

Η Monarch σε παίρνει σχεδόν μούχτιν φτάνει να μεν πάεις το μήνα/δεκαετία που θέλεις. Αν έχεις συγκεκριμένες ημέρες που προτιμάς, ζητά 600 ευρώ σύνολο για δύο άτομα, με την προϋπόθεση να πάεις αναβράκωτος και αποτριχωμένος τζιαι να σε πάρουν στέκοντας ή τελλαρισμένο πας το φτερό. Αν νομίζεις ότι θα χαλάσουν τα μαλλιά σου έξω στο κατάστρωμα ή/και θέλεις να πάρεις τζιαι θκυο αλλαξιές κλάτσες, το συνολικό κόστος ξεπερνά τα 712 ευρώ (και αυτό με ΜΙΑ βαλιτσούα ανά δύο άτομα και θέση-σκάμνο).

Η Aegean θέλει σύνολο 1017 ευρώ. Ούτε με κόφτει τι περιλαμβάνει και τι όχι.

Τζιαι μετά οι posh Κυπριακές θέλουν γύρω στα 345 ευρώ το άτομο για να μας πάρουν απευθείας, φαημένους, ποτισμένους, καθιστούς και με αποσκευές (σύνολο 690).

Eγώ ακόμα εν εκατάλαβα ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΕΥΚΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΌΜΕΝΑ 30, 40, 50, 100 Ή ΕΣΤΩ 200 ΕΥΡΩ ΜΕΤ' ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕΣΑ.

Μεν μου πείτε τίποτε, με ποιαν άλλην εταίρα να ψάξω, με τίποτε. Είμαι πολλά νευριασμένη.

υ.γ. 16/2/09 - ευστοχότατο βιδεάκι - θενξ Λένη!



Thursday, February 12, 2009

Η κολώνα (2)

Ω ναι, ναι, καλά καταλάβατε.

Ενώ έφκαινα που το ππάρκιγκ, είδα την να κουτσαίνει τζιαι ερώτησα την (against my better judgement) τι έshει. Είπεν μου ότι επονούσεν αφόρητα τη μέση της και έθελεν να την τρίψω.

Τη φιλευσπλαχνία μου μέσα.

Τούντην φοράν όμως εν τζιαι πάω στην ασφάλεια - ήντα μαλάκας είμαι; Θα πάω στην Αστυνομία να με κανονίσουν μούχτιν*. ’Ξα πρέπει να έχω τούρτζικο διαβατήριο;


*βλ. Φιλελεύθερος, 6/2/09

Θα αποζημιωθούν Τ/κ για ζημιές σε οχήματα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για αποζήμιωση των Τουρκοκυπρίων πολιτών τα οχήματα των οποίων δέχθηκαν επιθέσεις από κουκουλοφόρους πριν ένα περίπου μήνα στις ελεύθερες περιοχές, ανέλαβε η Αστυνομία. Πρόσφατα κλήθηκαν οι έξι Τ/κ παραπονούμενοι και προσήλθαν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και συναντήθηκαν με αστυνομικούς του ΤΑΕ Λευκωσίας.
Η συνάντηση έγινε στο οδόφραγμα, επειδή οι Τ/Κύπριοι δεν επιθυμούσαν να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές φοβούμενοι [ζάβαλλί μου] μετά την επίθεση που δέχθηκαν. Η επαφή έγινε στην παρουσία αστυνομικών του ψευδοκράτους χωρίς όμως να παρεμβαίνουν. Αφού έγινε συνομιλία μαζί τους και αναφέρθηκαν οι ζημιές που υπέστησαν τα οχήματά τους, τώρα θα γίνει καταγραφή του ύψους των ζημιών και δεν αποκλείεται να αποζημιωθούν. Ως γνωστό, τα οχήματα των Τ/κυπρίων είχαν δεχθεί επίθεση μετά τη λήξη του αγώνα Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ σε δρόμους της Λευκωσίας. [...]

Tuesday, February 10, 2009

Αθρωπούι γράφει

Εψές επήα με τη μάμμα μου συναυλία. Ήταν πολλά χαρούμενη η μάμμα μου που την ώρα που το έμαθε ότι θα επαίζαν τα Χαλιά και το Τριημιτόνιο στο Ρετ και ανυπομονούσε. Εκατάλαβα το γιατί εσούζετουν το νουρί μου. Ξέρετε, τωρά είμαι σε σχήμα μικρού δεινόσαυρου, έχω μόνο εγκέφαλο (u bet) τζιαι νουρούι.

Επήρεν με, που λέτε, στη συναυλία. Στην αρχή ένιωθα την ταραγμένη, άκουα κάτι «μα αφού έταξες μας ότι έθθα έshει μωρά πόψε» (άσχετο εγώ, ήμουν undercover), «αν το έξερα ότι εννα έshει 12χρονα ήταν να φέρω τζι εγώ το πανό μου», «μα ένηξέρουν τι τους γίνεται δαμέσα», «άλλους είπαν τους έshει κρατήσεις, άλλους εν έshει», «άλλους εν 25 ευρώ με το ποτό, άλλους εν ένη» και άλλα. Πρέπει να ενευρίασεν πάρα πάρα πολλά όταν επαράγγειλε sprite η καημένη η μάμμα τζιαι επλήρωσεν 8 ευρώ για ένα ποτήρι νερό με θκυο σταξιές 7-up.

Ευτυχώς, όταν άρχισε η συναυλία ενθουσιάστηκε πολλά και ήταν χαρούμενη. Άρεσεν μου τζιαι μένα, ήταν πολλά δυνατή η μουσική τζιαι άκουα καθαρά. Η φίλη της μάμμας μου έθελεν να ήταν το μικρόφωνο του Μάριου τζιαι η μάμμα μου η κιθάρα του Φώτη.

Θέλω να με ξαναπάρει αλλά απ’ ότι έπιασεν το φτί μου μάλλον έθθα ξαναπάμεν πούποτε για τον επόμενο χρόνο επειδή ήπια πολλύν τσιάρο είπε. Ήταν λυπημένη που εν θα μπορεί να με παίρνει πούποτε γιατί, εκτός που μένα, βρωμούν τζιαι τα μαλλιά της τζιαι τα ρούχα της τζιαι η πέτσα της ολόκληρη.

Εγώ πιστεύκω, επίσης, ότι εν τζιαιρός να πει του παπά για μένα...




ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΣΑΣ!!!

Μάμμα τζιαι παπάς μίshιμου. *sHiVeR*

Thursday, February 5, 2009

Μια γραμμούα: ΟΧΙ, δυο γραμμούες: ΝΑΙ (Μέρος Γ)

Τες μαύρες τες φωτογραφίες με τες κουκκίδες πάνω (που πρέπει ενστικτωδώς να ξέρω τι απεικονίζουν) πρέπει να τες κουρτίζω πας το ψυγείο; τζιαι να τες θωρώ με δέος ωσάν τες πρώτες φωτογραφίες του μελλοντικού ανθρώπου τζιαι να με φαντάζουμαι ποννα του τες δείχνω κάποτε τζιαι να του λαλώ ότι στον τζιαιρό της μάμας έν είshεν έτσι πράματα;

Βαρκούμαι.

Απίστευτα.

Βαρκούμαι να γίνω νταούλλι.

Βαρκούμαι να τη ρουφώ τζιαι να μεν ρουφκιέται.

Βαρκούμαι να πρηστώ τζιαι να μεν θωρκούμαι.

Βαρκούμαι να το λαλώ.

Βαρκούμαι να shαίρουνται ούλλοι.

Βαρκούμαι να συγκινούνται τζιαι να μυξογελοκλαίν.

Βαρκούμαι να προσποιούμαι ενθουσιασμό επειδή κάποιοι άλλοι θέλουν τζι εν ημπορούν.

Βαρκούμαι να πρέπει να είμαι ευγνώμων γιατί άλλοι:) θα ηθέλαν να είναι στη θέση μου.

Βαρκούμαι να μου λαλούν «εν χαρά».

Βαρκούμαι να shαίρουνται ούλλοι.

Αν εγίνετουν, θα έθελα να το διανύσω μόνη μου τούντο πράμα τζιαι να τους το πω μετά ποννα !!YIKES!!γεννήσω!!DOUBLEYIKES!!.

Βαρκούμαι να συζητώ τι μου είπεν ο γιατρός.

Βαρκούμαι να πρέπει να νέφκω καταφατικά ότι εν μεγάλη χαρά τζιαι μεγάλη τιμή τζιαι έshει άλλους που θέλουν τζι εν κάμνουν.

BΑΡΚΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝ ΕΚΑΜΑ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΖΙ ΑΝ ΕΠΙΑΣΑ ΤΟ ΤΑΔΕ ΠΡΑΜΑ ΝΑ ΠΙΝΝΩ ΤΖΙΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΖΙΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΤΖΙΑΙ ΝΑ ΜΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΣ ΠΩ ΝΑ ΦΚΑΛΕΙ ΦΑΟΥΣΑ ΤΖΙΑΙ ΝΑ ΜΕΝ ΜΟΥ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ !YIKES!ΓΕΝΝΗΣΩ!!DOUBLEYIKES!! ΕΠΕΙΔΗ ΤΖΕΙΝΗ ΕΙΔΕΝ ΤΖΙ ΕΠΑΘΕΝ ΝΑ ΑΓΚΑΣΤΡΩΘΕΙ.

ΤΖΙΑΙ ΒΑΡΚΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝ ΤΟ ΕΚΤΙΜΩ ΟΣΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΖΙΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΤΟΣΟ ΑΝΩΔΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΖΙΑΙ ΤΡΑΒΑΛΛΑ ΤΖΙΑΙ ΕΞΟΔΑ.

TZIAI ΒΑΡΚΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΗΣΤΗΚΑ (ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ).

ΤΖΙΑΙ ΒΑΡΚΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΖΟΥΝ ΤΖΙΑΙ ΑΜΑΝ ΤΟ ΔΕΙΞΩ ΛΛΙΟΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ - ΤΑΧΑ ΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΤΖΙΑΙ ΦΕΡΟΥΝΤΑΙ ΜΟΥ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΑ ΤΖΙΑΙ ΜΕ ΥΦΟΣ "ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙ ΛΑΛΕΙΤΕ ΤΗΣ ΝΑΙ" ΤΖΙΑΙ "ΚΡΥΨΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ".

ΤΖΙΑΙ ΕΝ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ !yikes!ΕΓΚΥΟΣ!yikes!, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΖΟΥΝ. ΘΑ ΜΕ ΕΝΕΥΡΙΑΖΑΝ ΤΖΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ, ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΕΤΣΙ.

ΗΜΟΥΝ ΤΖΙ ΕΧΤΕΣ ΕΥΚΟΛΟΠΡΗΣΤΗ, ΤΖΙΑΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΖΙ ΑΝΤΙΠΡΟΧΤΕΣ.

Τέλος πάντων. Τουλάχιστον έκαμα φοερόν βυζίν.

Αναουλιάστηκα τζιαι 23 φορές ώστι να το γράψω.

Μια γραμμούα: ΟΧΙ, δύο γραμμούες: ΝΑΙ (Μέρος Β)








Στο επόμενο επεισόδιο: Μήπως ΤΩΡΑ ξεκινά η πανήγυρις; Η γνωμάτευσις του ιατρού.

Tuesday, February 3, 2009

Μια γραμμούα: ΟΧΙ, δύο γραμμούες: ΝΑΙ (Μέρος Α)

Πριν πολλύν τζιαιρόν είδα ένα επεισόδιο του Σεξ εντ δε Σίτυ (από τα 3 σκόρπια που είδα συνολικά) στο οποίο η πορτοκκαλλομάλλα ήταν έγκυος τζιαι επαραπονιέτουν ότι λόγω εγκυμοσύνης ....εξαεριζόταν πολλά. Έκαμεν μου πολλύν εντύπωση, εσκέφτηκα ότι εν κανεί ρε κουμπάρε που παθαίνεις ίνταμπου παθαίνεις, περπατάς τζιαι κλάννεις θέμα;; 

Αυτό το επεισόδιο το θυμήθηκα, γιατί τελευταίως σάννα δουλεύκει ττούρπο το άντερό μας.

Σε συνδυασμό με το ότι παρατηρήθηκε και μια καθυστέρηση (εκτός της νοητικής), παντρεμένοι γαρ, σκέφτηκα «Ε ΕSHΕΙ ΧΑΖΙΝ TΩΡΑ!!!» και «Ε ESHEI ΧΑΖΙΝ ΝΑ ΜΕΝ ΠΑΩ ROAD TRIP ΤΟ ΚΑΛΟΤΖΙΑΙΡΙ» και είπα να κάμω κανένα ποτούντα τεστς να μας φύει η περιέργεια για το αν θα ξορτώσω να βάλω τζείντα εσώρουχα που το Σολέιλ καμιάν φοράν μες τους προσεχείς μήνες για αν θα μείνουν άπαννα. Έτσι πήγα χτες στο φαρμακείο.

Why did I have to make such a point of shoving my wedding finger around?! Ούτε πως είχα 2 shέρκα! Το αριστερό εκρέμμετουν απλώς που τον ώμο μου, ενώ το δεξί (όπου και η βέρα) έκαμνεν τα ούλλα: κνήσιμο μούττης, κνήσιμο βούκκας, κνήσιμο μετώπου, κνήσιμο πιγουνιού (άφηκα τίποτε πίσω; α ναι), κνήσιμο φρυθκιού, δόσιμο βίζας, παραλαβή βίζας, πληκτρολόγηση ΠΙΝ, μάζεμα τσάντας κ.α. Όταν δεν με έπαιρνε να κνηστώ τζι άλλο (για να μεν μου κοττήσει τίποτε για το κνήσμα), απλώς εναπόθετα το πας το counter με όλα τα δάκτυλα όμορφα παρατεταγμένα.


Ο φαρμακάς (όι το χωρκό) είπεν μου εν καλλύττερα να το δοκιμάσω πρωί.


Στο επόμενο επεισόδιο: Ως Εδώ ήταν το Παναΰρι; 

Monday, February 2, 2009

Το 24ο δευτερόλεπτο


1. Ας πούμεν εσείς, στο 24ο δευτερόλεπτο του πιο πάνω βίντεο... τι ακριβώς ενιώσετε;

α) να στραγγώ από κάθε είδους συναίσθημα και να νιώθω την τζιεφαλή μου να γύρνει και τα μάθκια μου να γυρίζουν ανάποδα
β) διάσειση
γ) νέκρωση εγκεφαλικών κυττάρων και παντός είδους αισθαντήρων
δ) κατάκλυση απορίας, απογοήτευσης, γκρεμμοτσάκκισης ελπίδων
ε) κενό αέρος
ξ) δεν γνωρίζω
κ) ότι έχω πρόβλημα ακοής
φ) το δωμάτιο να γυρίζει
λ) την τηλεόραση να ζοφφώννει
θ) αδικία
ο) όλα τα πιο πάνω

2. Πόσην ώρα εκάμετε να βρείτε τη μιλιά σας;

α) μια - δυο
β) τρεις - πέντε
γ) πέντε - μια μέρα
σ) μια μέρα +
κ) αδικία

3. Είπετε καληνύχτα πριν πάτε να ππέσετε;
α) αφού πιο πάνω απάντησα «σ»
β) εξήχασα
γ) πόθθεν να ππέσω;


4. Πιστεύετε ότι θα σας περάσει;
α) ήδη είμαι καλύτερα και θα πάω να δω τα Χαλιά και το Τριημιτόνιο στο Ρετ.


5. Αφήστε μας με μια τελευταία απορία, τιμής ένεκεν.
α) Ας πούμεν τωρά, υπάρχουν πλάζματα που το είδαν τούτο (βίντεο κάτω) και εψηφίσαν Λούκα.




6. Άτε, δικαιούστε ακόμα μια.
α) Ας πούμεν τωρά, υπάρχουν πλάζματα που παθαίνουν λιγότερα από 17 ρίγη σαν τον ακούουν! (βίντεο πάνω)