»

Friday, December 19, 2008

Το αυτονόητο άργησε μια μέρα

1. Από το χθεσινό Φιλελεύθερο
Οι γονείς πληρώνουν την εκδρομή αλλά και τις ζημιές


Σε περίπτωση πρόκλησης ζημιών σε λεωφορεία ή ξενοδοχεία, οι γονείς θα πληρώσουν τα σπασμένα. Και αν πάλι το παιδί τους πάθει κάτι και χρειαστεί να παραμένει στο νοσοκομείο, οι ίδιοι θα αναλάβουν την φροντίδα του.


Τα πιο πάνω καθώς και άλλα εφτά σημεία, περιλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση που καλούνται να υπογράψουν οι γονείς, προκειμένου τα παιδιά τους να λάβουν μέρος στην καθιερωμένη σχολική εκδρομή στην Ελλάδα. Σε σχετική επιστολή που έλαβαν, οι γονείς ενημερώνονται ότι το σχολείο προτίθεται να οργανώσει εκδρομή των μαθητών της Α' τάξης (Λυκείου και Τεχνικών Σχολών) κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα ή του καλοκαιριού. [...] Οι γονείς πληροφορούνται ότι τα παιδιά τους θα συνοδεύονται από ικανοποιητικό αριθμό καθηγητών των σχολείων και καλούνται να αποδεχτούν τους όρους της συμφωνίας «πλήρως και χωρίς επιφυλάξεις». Δηλαδή, το σκοπό και το πρόγραμμα της εκδρομής, τις οδηγίες του αρχηγού και των συνοδών και την καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση πρόκλησης ζημιών σε λεωφορεία, ξενοδοχεία και άλλους χώρους. Θα πρέπει επίσης να αποδεχτούν το ενδεχόμενο αναγκαστικής επιστροφής του παιδιού τους πίσω στην Κύπρο πριν από τη λήξη της εκδρομής, σε περίπτωση που ο μαθητής δεν προσαρμόζεται προς το πρόγραμμα. Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού εξαιτίας του οποίου ο μαθητής πρέπει να παραμείνει σε νοσοκομείο, θα πρέπει να μεταβούν στην Ελλάδα και να αναλάβουν οι ίδιοι τη φροντίδα του. Στην υπεύθυνη δήλωση, πρέπει να δηλώσουν ακόμα, τον αριθμό του τηλεφώνου και του φαξ, στους οποίους ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους, ενώ παράλληλα έχουν την υποχρέωση να δηλώσουν στον διευθυντή του σχολείου προβλήματα υγείας του παιδιού τους για να είναι δυνατή η αντιμετώπισή τους από τους συνοδούς καθηγητές. [...]



Έθελα να ήμουν τζιαμέ να δω τη φάτσα του τζείνου του αρμοδίου που ξαφνικά είχε την αναλαμπή ότι τόσα χρόνια επαίρναν τους/μας παντελώς άνευ όρων.


--------------------



2. Οι Boney M τραγουδούν, "Mary's Boy Child, Jesus Christ was born on Christmas Day" - ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ! Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Εν εμείνισκεν να γεννηθεί άλλη μέρα να έχουμε τζι άλλες αργίες.
--------------------

3. Ως τρίτο αυτονόητο θα ήθελα να μπορούσα να παραθέσω την παραίτηση του Διευθυντή των Φυλακών, αλλά φαίνεται δεν θεωρεί ότι είναι υπανεύθυνος για διάφορες αποδράσεις (μία, δύο, τρεις) και άλλα τεκτενόμενα εντός, εκτός κι επί των αυτών φυλακών κατά τη διάρκεια της θητείας του.