»

Tuesday, December 9, 2014

Άλλον, εσείς;

Επανέρχομαι στα μπλογκοσφαιρικά δρώμενα με θέμα που ποσώς με ενδιαφέρει απλά έτυχε να φκάλω πατέντα απόφθεγμα από μέσα και είπα να το καταγράψω.

Με αφορμή που ο συνομιλητής μου διάβαζε για το θάνατο ενός 83χρονου ομοφυλόφιλου συγγραφέα, εξέφρασεν μου την έκπληξήν του με το γεγονός ότι ο συγγραφέας τούτος, καθώς και άλλες ομοφυλόφιλες περσόνες που βρήκαν τον θάνατο στα χέρια εραστή τους, είχαν όρεξη in the first place, 100 χρονών πλάσματα.

Τζιαι να μου λαλεί ότι στα κείμενά του τούτος εperrierπεριέγραφε πως επρόσφερε λεφτά σε πακιστανούς ντελιβεράες για του (τον;) κάτσουν μια σταμή τζιαι πού εβρισκεν τόσην όρεξη 83 χρονών γέρος, εφόσον στους φυσιολογικούς -εννοώντας τους ετεροφυλόφιλους- γέρους η όρεξη ποκάθεται.

Και παρόλο που με τες τελευταίες μου παύλες πρέπει να ίγκωσα πόντους που τυχόν ομοφυλόφιλους αναγνώστες, του συνομιλητή μου απάντησα του ότι τούτο εν άλλη μια απόδειξη ότι πρόκειται για ανωμαλία του συστήματος και όχι κάτι φυσιολογικό, που λειτουργεί με τρόπο που δεν καταλαβαίνουμε. Η ανωμαλία, ρητόρευσα, όπως και η κάθε αρρώστεια, φαίνεται δεν έχει όριο ηλικίας, δεν ποκάθεται όσο γερνάς. Το αφύσικο δεν φθείρεται, αν και (δια)φθείρει. Το φυσιολογικό δεν φθείρει, αλλά φθείρεται.

Ξέρω ότι οι ατάκες μου προσφέρονται για σεντόνια κριτικής, αλλά βαρκ να μπω σε οποιαδήποτε συζήτηση. Απλώς ξεκαθαρίζω με πολλήν αγάπη ότι δεν καταδικάζω ούτε κρίνω τους ομοφυλόφιλους (ποιος με διόρισε δικαστή ένηγουέη;) με το να πιστεύκω ότι πάσχουν από μια ανωμαλία. Ούτε τους καρκινοπαθείς καταδικάζω επειδή προσέχω που τον καρκίνο.

(Σάννα θωρώ ήδη σχόλια μπροστά μου.... "ΕΝ ΤΟ ΙΔΙΟ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΖΙΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ;;" Oh well. Βαρκ.)

Τούτα ούλλα καθώς έκαμνα σμιλί.

Τελευταίως κάμνω πολλύ σμιλί.

Πάρα πολλύ σμιλί.

Μόνο σμιλί.

Σμιλί for president.


30 comments:

. said...

welcome back. Na grafeis.

Anti-Christos said...

Του Βουτσά η όρεξη πάντως δεν επόκατσε, όπως δήλωσε ο ίδιος πρόσφατα, κι ας είναι 83 χρονών! :) Καλώς επανήλθες.

Anonymous said...

Κόρηηηηηηηηηηηηηη μεν ξαναφείς!! εγύρευκα σε και ήσουν χαμένη!!! Για το θέμα σου ακόμα εν εκατάλαβα την θέση σου (Κρίνεις τους οξά εν τους κρίνεις? Ιδού η απορία). Πάντως εχάρηκα πολλά που επέστρεψες!!

misharos said...

Logic 101:

Το Α συμβαίνει στο Β.
Το Γ επίσης συμβαίνει στο Β.
Άρα το Γ είναι Α.

Όπου A=Αρρώστια/Ανωμαλία Β=Γεράματα C=Ομοφυλοφιλία

Η παραπανω προτάσεις εμπίπτουν σε συλλογιστικό σφάλμα (τύπου fallacy of the undistributed middle).

In other news, welcome back τζιαι μεν χάννεσαι :)!

Anonymous said...

οκ που τον ενθουσιασμό μου που εξανάγραψες εν εδιάβασα και καλά την άποψη σου. Τωρά που το ξαναδιάβασα πρέπει να πορτοπεταχτώ και να πω ότι η ομοφιλοφυλία δεν είναι ούτε ασθένεια ούτε αρρώστια και θεωρώ λάθος να αντιμετωπίζουμε τους ομοφυλόφιλους ως άρρωστους ή ανώμαλους. Τζιαι παρόλο που σε συμπαθώ ιδιαίτερα τζιαι ξέρεις το διαφωνώ κάθετα μαζί σου και οριζόντια να μεν σου πω και θεωρώ και ακραία την άποψη σου επί του θέματος. Επίσης πρέπει να σου πω ότι που την στιγμή που δίνεις οποιοδήποτε χαρακτηρισμό τότε κρίνεις άτομα, καταστάσεις κλπ, εν τα δικάζεις ναι αλλά κρίνεις τα γιατί εν είσαι απλά περιγραφική. Τζιαι αν θέλεις να κρίνεις τους ανθρώπους κρίνε τους βάσει της συμπεριφορά τους (καλοί, κακοί) και όχι βάσει των ερωτικών τους προτιμήσεων. Κατα τα άλλα παρόλες τις διαφωνίες μου χαίρομαι που έγραψες.

Anonymous said...

Αγαπημενη σαικ, τοση ευφυια τζαι εφαν σε η θρησκοληψια!

Sike said...

άλοο :) *χαιρετισμός Ελισάβετ*

mishare καμία σχέση αλλά εν έχω κάποια εξίσωση πρόχειρη τωρά να παραθέσω - θενξ :)

amadryada, ποννά μεγαλώσεις εξηγώ σου :)

ανώνυμοι μου, βάλλετε όνομα/κάτι, εν τζιαι παρεξηγώ ούτε μου κακοφαίνε(σ)ται, αλήθκεια.

Anonymous said...

Αν και στρέιτ δεν μου ακούγεσαι φυσιολογική.
Αν θεωρείς πάντως τον εαυτό σου φυσιολογικό, γνώριζε ότι έχεις περιέλθει κι εσύ στη σφαίρα της φθοράς (βλέπε,"το φυσιολογικό δεν φθείρει, αλλά φθείρεται").
Να θεωρήσω ότι με τον άντρα σου, μια στάση κάνετε πάντα γιατί οι υπόλοιπες είναι ανώμαλες και αφύσικες.
Ου, ξέχασα! Μόνο σμιλί κάνεις εδώ και πολύ καιρό. Τώρα εξηγούνται όλα.
Για την μεγαλοφυή συσχέτιση ομοφυλοφιλίας και καρκίνου, πραγματικά ΒΑΡΚ και περισσότερο ΛΥΠΟΥΜ.

ruth_less said...

Σαν καρκινοπαθης νοιώθω πραγματικά ανακούφιση που δεν με καταδικάζεις.
Θύμισε με πώς προσέχεις από τον καρκίνο για να ξέρω κι εγώ από δω και πέρα.

Λυπούμαι πραγματικά που υπάρχουν άνθρωποι τόσο στενομυαλοι και ρατσιστές, που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους σε φυσιολογικούς και ανώμαλους. Φαίνεται ότι ούτε και η μικροψυχία δεν έχει όριο ηλικίας αλλά, από την άλλη, έχει και βάθος απύθμενο!

Λυπούμαι γιατί φαίνεσαι να νοιώθεις και περήφανη για τις ατάκες που αραδιασες με τόσο ελαφρύ υφάκι, χωρίς ίχνος ευαισθησίας και ανθρωπιάς.

Θα μπορούσα να διαβάσω το ποστ σου και να το προσπεράσω ασχολίαστο, αλλά χρωστώ την απάντηση αυτή στον εαυτό μου και σε ΟΛΟΥΣ τους συνανθρώπους μου, που αγωνίζονται με τον Α ή Β τρόπο, έντιμα και με αξιοπρέπεια, να ολοκληρώσουν το πέρασμα τους από αυτή τη γη.

Mademoiselle Hyde said...

Βελκαμ μπακ. Χαίρομαι που επανήλθες αλλά διαφωνώ κόρη. Εν μπορούμε να παίρνουμε την ομοφυλοφιλία σαν ασθένεια/ανωμαλία. Βαρκ τζιαι γω να συζητήσω γιατί εν τεράστιο θέμα αλλά σκέφτου ότι και σαν ανωμαλία να το πάρεις εν μια ανωμαλία την οποία δεν μπορείς να καταπολεμήσεις ούτε και χρειάζεται. Μπορείς απλά να την περάσεις στη σφαίρα της μη ανωμαλίας φτάνει να την αποδεχτείς. Έννεν κάτι που φθείρει άρα εν χρειάζεται να το καταπολεμήσεις. Τον καρκίνο αντίθετα δεν μπορείς να το περάσεις στη σφαίρα της μη ανωμαλίας και πρέπει να τον καταπολεμήσεις γιατί αλλιώς θα σε σκοτώσει.

Sike said...

hello hyde και ruth. Eίτε παίρνω την ομοφυλοφιλία ως αρρώστεια είτε όχι, δεν έχει καμιά απολύτως σημασία για κανένα γιατί δεν αλλάζει οτιδήποτε στη συμπεριφορά μου απέναντι τους. Όπως δεν αλλάζει η συμπεριφορά μου έναντι σε κάποιον ανάπηρο επειδή είναι ανάπηρος, ή σε κρυολογημένο επειδή είναι κρυολογημένος. Όπως δεν μου φταίει κάποιος που πάσχει από κρυολόγημα ή καρκίνο, δεν μου φταίει ούτε ένας ομοφυλόφιλος. Αυτό εννοώ και να ευχόσασταν να το έβλεπαν κι άλλοι έτσι.

*"ανωμαλία" δεν είναι μόνο σεξουαλικού περιεχομένου. Και τα σπυράκια στο πρόσωπο ανωμαλία του συστήματος είναι.

ruth, από τον καρκίνο "προσέχω" όχι μη με κολλήσει κάποιος, αλλά όσο περνά από το χέρι μου με υγιή τρόπο ζωής. Δεν τα καταφέρνω, αν σε χαροποιεί. Περαστικά σε όλους μας..

τζι ευχαριστώ που διαφωνείτε επωνύμως

Moonlight said...

Οκ, είπα να μεν είμαι η πρώτη που θα εσχολίαζεν εχτές όταν το δάβασα και είπα καρτέρα να δεις μήπως οι άλλοι καταλάβουν κάτι παραπάνω που σένα...αλλά τελικά ίσως εκαταλάβαν λιότερα.

Αντιλαμβάνομαι τι λες με το θέμα ανωμαλίας. Υπό την έννοια του ότι υπάρχουμε για να αναπαργόμαστε άρα χρειάζεται αρσενικό και θηλυκό σε μια σχέση και αυτό ειναι το νορμάλ, άρα το gay είναι ανωμαλία της φύσης, δέχομαι τον όρο ανωμαλία.

Tο να θεωρώ όμως για παράδειγμα, ότι το κοπελλούδι μου εν ανώμαλο επειδή εν gay εν με βρίσκει σύμφωνη, με την ίδια λογική του ότι δεν θα θεωρήσω ότι εν ανώμαλο επειδή έχει σύνδρομο down- που είναι επίσης ανωμαλία. Επομένως, θα διαφωνήσω με τους επόμενους συσχετισμούς σου.

Κατά τα άλλα μεν λαλείς έτσι κουβέντες και να λαλείς ΒΑΡΚ, προσωπικά εν ο δεύτερος λόγος για τον οποίο εσκέφτουμουν να απαντήσω εχτές. Λαλώ ό,τι κι αν πω, ό,τι κι αν ρωτήσω, εν θα απαντήσει πίσω, ήντα να διαφωνώ μόνη μου;

ruth_less said...

Διερωτουμαι και λυπουμαι πραγματικά για τον τρόπο σκέψης σου!!! Πώς είναι δυνατόν να με χαροποιεί αν ασθενείς με καρκίνο; Αυτό θα ήταν σκέτη κακία κι εγώ ένα τέρας, προσόντα τα οποία δεν κατέχω.
Σου εύχομαι από καρδιάς να είναι όλα περαστικά.

Η γνώμη μου για όλα όσα σού απάντησα, παραμένει η ίδια εννοείται. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Sike said...

ξεβαρκ για να σου απαντήσω moon :)
ευχαριστώ για τη 2η παράγραφο.
Αν το gayness δέχεσαι ότι εν ανωμαλία, γιατί εν δέχεσαι ότι το gay παιδί σου εν ανώμαλο; Άλλαξε η σημασία της λέξης ξαφνικά; Εγώ πάντως δέχουμαι το. Μιλώ για το νόημα της λέξης και όχι για τους υπαινιγμούς της.

Sike said...

ruth τωρά είδα το σχόλιό σου, είχα έρθει για να διορθώσω το "χαροποιεί" αλλά εδώ δεν είναι fb να κάνω edit. Το είχα μετανιώσει οικτρά με το που το έδωσα για δημοσίευση, γιατί ήταν τατσίζικο και κομπλεξικό. Δεν με πειράζει που διαφωνούμε (αν και θα προτιμούσα να ήμουν πιο κατανοητή), αλλά με λυπεί που απάντησα όπως απάντησα.

Anonymous said...

παράδειγμα:
υπάρχουν πάμπολλες γενετικές μεταλλάξεις που θεωρητικά εν ανωμαλίες (το ανώμαλο εκάμαμε το define σαν τζείνο που δεν είναι το πιο συχνό).
Τζείνες που προκαλούν ασθένειες εν παθογόνες [ταπέλλα νούμερο 1 που περιγράφει την κατάσταση] , τζείνες που εν προκαλούν κάτι ιδιαίτερο απλά εν κάτι διαφορετικό λαλούμε τες πολυμορφισμούς [ ταπέλλα νούμερο 2].
Και τα 2 είναι φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν θέλωντας και μη.

Το διαφορετικό δεν είναι ανωμαλία.
Ανωμαλία εν μια λέξη στο λεξικό.
Ο κόσμος μας εν νεν άσπρος ή μαύρος.
Έσιει χρώματα τζαι αποχρώσεις.
Η απόκλιση από το τέλειο - big news coming - είναι η πραγματικότητα μας στα πάντα. Δεν υπάρχει τέλειο, υπάρχει το Gaussian distribution τζαι όσο πιο κοντά είσαι στο average τόσο πιο "normal" είσαι. ( google normal = gaussian distribution).


Πιστεύκω, η ταπέλλα της ανωμαλίας εν κάτι που δκιαλέουν οι ανθρώποι που φοβούνται για τον (α) ή (β) λόγο να βάλλουν στες καταστάσεις ή σε άλλους ανθρώπους.
Τζαι συ είσαι ανώμαλη σε πολλά πράματα με τον ορισμό που δίνεις, είμαι σίουρη. Γιατί κανένας μας εξ ορισμού δεν είναι τέλειος ούτε γενετικά, ούτε φαινοτυπικά.



Anonymous said...

Roam rests the case

Sike said...

Ναι, αυτό: "Η ανωμαλία εν μια λέξη στο λεξικό"! Την οποία χρησιμοποιώ για να δηλώσω αυτό που παρεκκλίνει από τον κανόνα (γρίπη/σπυράκια/καρκίνος vs υγεία, ανδρόανδρο vs ανδρόγυνο) και όχι κάτι που για κάποιους θεωρείται απαράδεχτο. Ανώμαλο για μένα δεν είναι το λιγότερο συχνό ούτε το απλά διαφορετικό (το κόκκινο μήλο και το πράσινο μήλο δεν είναι ανώμαλο και φυσιολογικό).

Αν αρρωστήσουμε μια μέρα ούλλοι, αυτό δεν μας κάνει φυσιολογικούς. Ούτε αν γίνουμε ούλλοι gay θα είναι φυσιολογικό. Το φυσιολογικό είναι Adam and Eve, που λέει και το αρχαίο ρητό, και όχι Adam and Steve. Εσύ πιστεύκεις ότι ο Αdam και ο Steve είναι φυσιολογικοί; Εγώ όχι, αλλά αυτό που δεν φαίνεται να σας ενδιαφέρει εν ότι ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΦΤΕΙ ΕΠΙΣΗΣ.

Kolona said...

Έχεις το λόγο μου, επι της ουσία καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς.

Το πώς το εξέφρασες, οφείλεται στο ότι σου βγήκε σαν αντίδραση σε όλο αυτό που περνάς.

Αντέδρασε κόρη μου όπως νιώθεις και καλά κάμνεις, μπλογκ σου είναι, δεν είσαι καλά και σήμερα (οκ χθες) σου βγήκε μια περίεργη για να μην πω και "ανώμαλη" συμπεριφορά.

Εύχομαι ότι και να είναι να περάσει το συντομότερο δυνατό.

kaisi said...

Διαφωνώ και εγώ απόλυτα με το σκεπτικό αλλά με κάλυψαν οι προλαλήσαντες.

Και επίσης όλος ο συλλογισμός του "η ανωμαλία δεν έχει όριο ηλικίας και φθείρει ενώ το φυσιολογικό έχει και φθείρεται κτλ" δεν στέκει πουθενά. Το επιβεβαιώνουν 866 γέροι που ψωνίζουν κορούες στην πλατεία Σολωμού κάθε Κυριακή και αμέτρητοι άλλοι που γυρεύκουντε μες τους κάπαρους.

mary said...

sike εύχομαι όλα καλά :)
τώρα για τη λέξη ανωμαλία, ατυχής χρήση της λέξης θα έλεγα, γιατί με την ίδια λογική, ανώμαλο είναι π.χ. το να φιάχνει ο άνθρωπος ψημένο φαΐ... δεν υπήρχε σαν τρόπος σίτισης στη φύση.... ενώ οι gays σχέσεις πάντοτε υπήρχαν. Η ανθρώπινη καθημερινοτητα σαν εκμετάλλευση της φύσης είναι τραγική ανωμαλία.

προφανώς διαφωνώ με την χρήση της λέξης, για το θέμα gay. διαφορετικό ναι, ανώμαλο όχι.

Sike said...

εμ, Κολόνα, εν περνώ τίποτε, όλα καλά. Θενξ ωλλ.

Anonymous said...

Sike, καλωσόρισες ξανά, επεθύμησα σε.
Διαφωνούμε αλλά επειδή σε αγαπώ, έλα το κράνος σου και τον πυροσβεστήρα.

Φιλιά

Sike said...

kaisi, swsto touto me tous 866

Moonlight said...

Επειδή όταν λέμε ανωμαλία εννοούμε κάτι που δεν πάει σωστά, που δεν πάει όπως θεωρητικά ίσως να έπρεπε, ενώ όταν λέμε ανώμαλος εννοούμε κάτι κακό. Semantics ARE important.
Αν πεις έχω μια ανωμαλία σημαίνει κάτι διαφορετικό που το είμαι ανώμαλος. Έτσι είναι, εν μπορώ να το αλλάξω εγώ, τωρά.
Εν σάννα τζαι λαλε΄ςι μου πως όποτε πεις "φυσικά" εννοεις ότι εν κάτι σχετικό με τη φύση. Έννεν έτσι, ό,τι κι αν κάμεις.

Άρα πέραν που τα semantics συμφωνούμε.

HerMarmite said...

Παρόλον που επείραξεν με που στην κοσμοθεωρία σου η ύπαρξη μου εξισώνεται με μια γρίππη, ή ένα σπυράκι - εν αλλάσσει κάτι στη ζωή μου το ότι εσύ δε με θεωρείς φυσιολογική.

Εμένα, που εν είμαι σπυράκι να με σπασεις, ή γρίππη να με γιατρέψεις, αναγνώρισμου ως φυσιολογικά τουλάχιστον τα ίσα δικαιώματα με τα δικά σου -που εν το μόνο που ζητώ- τζαι ανάθθεμαν τζι αν με δεκτείς ποττέ σου ή αν με καταλάβεις.

Άλλον, εσεις;

Sike said...

κορούα μου μα τούτο που ζητάς εν τούτο που είπα ότι κάμνω "και να ευχόσασταν να εσκέφτουνταν τζι άλλοι έτσι". Σε κανενός τη ζωή εν αλλάσσει κάτι επειδή εγώ θεωρώ ότι έshεις κάτι μη-φυσιολογικό. Ούτε στη ζωή του gay συναδέλφου μου που κάμνουμε παρέα ούτε στης γκέισσας συνεργάτιδας που επίσης εκτιμώ.

Εμένα εν θα με δεις με τα πανό στους δρόμους εναντίον σας, οπότε save it για κάπου αλλού που πραγματικά σας πολεμούν.

mnk said...

Υπάρχει κι άλλη μια λέξη στα (ιατρικά) λεξικά: "φυσιολογία".

Η φυσιολογία εξετάζει την λειτουργία των διαφόρων οργάνων, καθένα απ' τα οποία είναι ένα υποσύνολο κυττάρων, διαμορφωμένο κατάλληλα για να επιτελεί έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό, στην υπηρεσία της επιβίωσης του οργανισμού. Η καρδιά π.χ. για να προωθή το αίμα, το συκώτι για να το διυλίζη, κλπκλπκλπ... Όταν τα όργανα δεν επιτελούν το έργο για το οποίο προορίζονται, τότε λέμε πως λειτουργούν ανωμάλως.

Τα γεννητικά όργανα έχουν ως έργο την αναπαραγωγή των ειδών, διότι όπως τα όργανα είναι υποσύνολα του οργανισμού, έτσι και τα άτομα είναι υποσύνολα του είδους τους. Επίσης, δεν ξέρω αν τα μάθατε τα νέα, αλλά η φύση χέστηκε για τα άτομα, τα είδη την ενδιαφέρουν και η επιβίωσή τους(όπως κι εσεις χεστήκατε για το κάθε κύτταρο του συκωτιού σας ή των νεφρών σας, το να υπάρχή το όργανο και να κάνη σωστά την δουλειά του σας ενδιαφέρει).

-----------
Όταν πάω στον μικροβιολόγο, στα αποτελέσματα που μου δίνει έχει μια μυστήρια φρασούλα: "φυσιολογικές τιμές".
Τι να εννοεί άραγε;

-------------

Γειά σου Σάικο :)
Χρόνια και ζαμάνια.

Beatrix Kiddo said...

πάντως πήενναι καμία κυριακή μεσημέρι στην πλατεία σολωμού να δεις αν ποκάθουνται οι γέροι.

που βουρούν τες σχιστομάτες που πίσω και φωνάζουντους δέκα γιούρος δέκα γιούρος

Sike said...

mnk :) :) :)