»

Monday, September 9, 2013

Βρες Δουλειά, η Μεγάλη Απάτη.

Κάπου είδα πρόσφατα ένα άρθρο τάχα με τα 10 επαγγέλματα που έχουν μέλλον σήμερα (μέλλον σήμερα! παρελθόν αύριο), εν εκατάφερα να το ξαναεντοπίσω για να το δείτε, αλλά θυμούμαι ότι η γενική εντύπωση που μου άφησε εν ότι τωρά εν καιρός να φκάλεις λεφτά που την φτώshεια του άλλου τζιαι την κατάντια του. Πιχί ψυχολόγοι (επειδή η κρίση φέρνει κατάθλιψη κτλ), κέντρα αποκατάστασης (επειδή η κρίση φέρνει εθισμούς), φρουροί (επειδή φοούνται που τους κλέφτες), ασφάλειες (επειδή εν έshει σύνταξη άρα φύλαξε μιαν μπακκίρα για να την πάρεις όταν γεράσεις και θα αξίζει μισή) κ.ά.


Να ένα άρθρο που γκούκλαρα στα γρήγορα και αναφέρει τα 40 επαγγέλματα του μέλλοντος. Ακούγονται πραγματικά υποσχόμενα, τζιαι συστήνω ανεπιφύλακτα να τα μελετήσεις τζιαι να θκιαλέξεις κάτι που τούτα - νοουμένου ότι είσαι κάποιος που όντως θέλει να βρει δουλειά

Τι εννοείς γιατί να μεν θέλει κάποιος να βρει δουλειά;

Sigh.

 

Και επειδή, σύμφωνα με την νόμο του Pay Attention, εγώ εν είμαι κάποιος που εν σοφό να κάτσετε να ακούτε, δέστε πρώτα ποιος είναι ο Robert Kiyosaki και αν, όπως εμένα, κρίνετε ότι εν καλό να ακούσουμε τι έχει να πει, διαβάστε κι αυτό: Οικονομική Απάτη #2: «Βρες δουλειά».

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Λυπούμαι αν δεν διαβάζεις αγγλικά και λυπούμαι που προς το παρόν βαρκ να στο μεταφράσω. Αλλά θα σου μεταφράσω το αποπάνω, που επίσης εν εύστοχο: Προσοχή - Απάτη! Προστάτευσε τον εαυτό σου, πολλοί γνωστοί μου την έχουν πάθει. Είναι ένα πρόγραμμα όπου δουλεύεις σαν σκύλος για κάποιον άλλο 40 ώρες τη βδομάδα, για 40 χρόνια, σου δίνουν ένα ρολόι των $40 και μετά προσπαθείς να ζεις με το 40% αυτού με το οποίο δεν κατάφερνες να ζήσεις όταν δούλευες 40 ώρες τη βδομάδα (γνωστό και ως Δουλειά). Παρόλο που μετά από 40 και πλέον χρόνια συμμετοχής τείνει να αφήνει τον κόσμο σχεδόν ταπί, εκατομμύρια άνθρωποι την παθαίνουν κάθε μέρα (ή επιδιώκουν να την πάθουν). 

Άτε, έλα και το συμπέρασμα του Kiyosaki: Αύξησε την «οικονομική σου παιδεία», αντιλήφθου πως ό,τι εδιδάχθηκες ως τωρά περί δουλειάς και επιτυχίας είναι ένα ψέμα, σκέφτου σαν επιχειρηματίας αντί σαν υπάλληλος και βγες από τον φαύλο κύκλο αποκτώντας μια μεγάλη επιχείρηση (500 προσωπικό και πάνω) ή επενδύσεις. Με άλλα λόγια, να βάλεις λεφτά ή ανθρώπους να δουλεύουν για σένα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
#koinonikiprosfora

4 comments:

Eólica said...

Καλώς με
Το άρθρο που γυρεύκεις νομίζω εν τούτο
http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/158943/ennea-epangelmata-pou-para-tin-krisi-echoun-mellon

έστειλα το πρόσφατα σε μια φίλη που ασχολείται με επαγγελματικό προσανατολισμό τζιαι είχα το εύκαιρο
Κατά τα άλλα, έσεις τζιαι εσύ εύκαιρα λλίες σιλιάες ευρώ να ανοίξουμε εταιρεία;

Μανα said...

στην κρίση που ο άλλος δεν έσσει να φάει έσσει να διά του ψυχολόγου; απορία.

Dreamer said...

εννεν εντελως σχετικο αλλα πλεον its all about the internet νομιζω. αμα δεις λιστες με τους εκατομμυριουχους κατω των 30 (στοχευουμε ψηλα ταχα) εν ουλλοι του ιντερνετ

Beatrix Kiddo said...

scam συμφωνώ! κανεί ολάν εγώ εν θέλω να δουλεύκω, εν θέλω κοινωνικές ασφαλίσεις, εν θέλω να είμαι υπάλληλος, εν θέλω να μεριμνά το κράτος για τα υστερινά μου.
γεννιέσαι, εκπαιδεύεσαι, μορφώνεσαι να πιάεις δουλειά, να φκάλεις λεφτά να φυλάξεις τότε που εννά σταματήσεις να δουλεύκεις για να πεθάνεις

scam