»

Tuesday, May 22, 2012

Συνέδριο στην Κύπρο για τα χαρισματικά παιδιά

Συνέδριο του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων των Χαρισματικών Παιδιών της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή μήνα στη Λευκωσία, με αντικείμενο την αξιοποίηση των δεξιοτήτων περίπου 25.000 χαρισματικών παιδιών της Κύπρου, που λόγω απουσίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων παραμένουν εγκλωβισμένα στη μετριότητα.

Τίτλος του θέματος του συνεδρίου είναι: ''Ας τα βοηθήσουμε να λάμψουν'' και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο ΟΥΝΕΣΚΟ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με εισηγητές τρεις ειδικούς επιστήμονες από το εξωτερικό.

Οπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Γονέων Χαρισματικών Παιδιών, ο αριθμός των παιδιών αυτών στην Κύπρο υπολογίζεται να είναι 25.000 και τα παιδιά αυτά ''παραμένουν εγκλωβισμένα στη μετριότητα''. [περισσότερα]

Δέτε που θα γίνει το αδιαχώρητο!!

Τζιαι εννοείται ότι στες πρώτες 10 σειρές θα κάθουνται οι επώνυμοι χαρισματικοί κοσμικοί με τα λουστραρισμένα "Famous Friends"-clad μωρά τους.

I am so looking forward to this. Θα πάω τζιαι θα σας πω.

But then again, so will you.
Όσοι έshετε μωρά.

11 comments:

Nonis said...

μέχρι ποιαν ηλικία θεωρείται ένα χαρισματικό μωρό, μωρό;

δηλαδή εγώ έχω ελπίδες; :ρ
χαχαχαχαχαχαχαχαχ

τούτο εσκέφτηκα τζαι γω...
ούλοι μας ενά φκάλουμε χαρισματικά τα μωρά μας... χαχαχαχαχ

thalassamov said...

Αν και ο αριθμός μου φαίνεται υπερβολικός είναι καιρός για αναπαλαίωση του εκπαιδευτικού συστήματος διότι ναι,υπάρχουν πολλά χαρισματικά παιδιά κολλημένα στη μετριότητα των σχολείων μας.
Ελπίζω να συμπεριλαμβάνονται αρκετές κατηγορίες.
Περιμένουμε την αναφορά σου!
:)))))))))))))))))))

Brenda said...

χαχαχα πράγματι θα είναι όλοι εκεί!

Πάντως εμένα τη δεκαετία του 1980 όταν ο αδερφός μου "διαγνώστηκε" χαρισματικός μετά από διάφορα τεστς του Υπουργείου Παιδείας (το οποίο δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τους γονείς μας προηγουμένως) είπαν της μάμας μου "αν είχε ειδικές ανάγκες θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό αλλά για τους χαρισματικούς δεν υπάρχει κάτι".
Οι ψυχολόγοι είπαν ότι σιγά σιγά θα συντονιζόταν στο επίπεδο των υπόλοιπων παιδιών και θα παρέμενε ένα απλά έξυπνο παιδάκι. Και όντως έγινε. Το νόημα του σεντονιού μου είναι ότι 30 χρόνια μετά χαίρομαι που τουλάχιστον κάποιους φαίνεται να προβληματίζει η απουσία υποδομής για γνήσια χαρισματικά παιδιά.

Mana said...

Θα σταθώ στο γεγονός ότι οι γονείς των χαρισματικών παιδιών εκάμαν τζαι σύνδεσμο...

να μαζεύκονται να συζητούν τζαι κανένας να μεν ακούει τον άλλο, γιατί θα βιάζονται να πουν για τα δικά τους χαρισματικά κοπελλούθκια. Ξεκινώντας φυσικά με τις λέξεις "ο δικός μου", "η δική μου" και πάντα σε πληθυντικό αριθμό Είμαστε, Μας είπαν, Κάμνουμε...

αλλά δαμέ άμαν υπάρχει σύνδεμος γονέων στο πανεπιστήμιο Κύπρου, τ giftουδια δεν θα έχουν;

Anti-Christos said...

Αν είναι όντως χαρισματικά, ας τα στείλουν στο εξωτερικό. Απλά τα πράγματα. Όσοι Κύπριοι προέκυψαν χαρισματικοί ήταν επειδή μεγάλωσαν ή μορφώθηκαν έξω. Για τους άλλους, τα κεφάλια μέσα...

Moonlight said...

Εν ανοιχτό για ούλλους τούτο το πράμαν; Θέλω πολλά να πάω να κάμω χάζιν τζι εγώ.
Έννα έχει χρόνο για απορίες κλπ; Γιατί έννα θέλω να κάμω πολλές.
Κάμε πως εν σου το είπα τούτο γιατί αν πάω τζαι πάεις έννα με καταλάβεις. lol

Sike said...

moon, hahaha τζι εσύ εννά με καταλάβεις γιατί στην τρίτη απορία θα σπουρτίσω

αντίχριστε, πολλά ματαιωμένο σε βρίσκω... προσωπικά συμφωνώ ότι και τα χαρισματικά εν παιδιά με ειδικές ανάγκες και πρέπει να προωθούνται ανάλογα, απλώς γελώ με το πόσοι εννά νομίζουν ότι έχουν χαρισματικά παιδιά... Τις προάλλες μια γνωστή μου μού ελάλεν κατουρημένη ότι η κόρη της 4 χρονών ξέρει να μετρά ως το δέκαααα!!! γουάουυυυυυ! γιιεεεεςςςς!! (εμένα εν 2,5 και μετρά ως το είκοσι, αλλά εν το είπα για να μεν γινούμε όπως τον Σύνδεσμο που περιγράφει η μάνα)

μάνα, χαχα ναι τζιαι θα πέφτει βαρύς αναστεναγμός τζιαι "αλί και τρισαλί είμαι στα όρια μου με τούντο κοπελλούι, δεν ξέρω τι να κάμω πλέον". "Giftούδια" :D
τον σύνδεσμο γονέων ΔΑΣΚΆΛΩΝ πού τον βάλλεις;!

βρέντα, που τη μια οι χαρισματικοί "συντονίζονται με το επίπεδο των υπόλοιπων και παραμένουν απλά μετριοέξυπνοι". Που την άλλη, πολλοί "υπόλοιποι" παραμένουν μετριοαναλφάβητοι γιατί δεν τους επιδεικνύεται αρκετή υπομονή ώστε να μάθουν όσα φαίνεται να ξέρουν ήδη οι πιο προχωρημένοι. If i dont make sense, never mind :)

θάλασσα, δυστυχώς σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση εν είμαι πολλά αισιόδοξη - ελπίζω να μου περάσει δηλαδή και να διαψευστώ. Αλλά συνήθως οι "αναπαλαιώσεις" που κάμνουν εν περιορισμένης εμβέλειας...

noni, βέβαια συμβαίνει τζιαι το αντίθετο, δηλαδή πολλοί να φκάλλουν σκάρτα τα κοπελλούθκια τους επειδή εν έχουν τη γνώση να διακρίνουν κάποιες ιδιαιτερότητες/ικανότητές τους (βλ. δυσλεξία, πχ) - οπότε εν ούλλοι κρίμα.

Grouta said...

χαχαχχαα
Εφυρτηκα με το σχολιο της Μανας!

Εν θελω τα δικα μου ναν χαρισματικα (για μενα ειναι ουτως ή αλλως). Γιατι αν εν χαρισματικα πολλα φοουμαι οτι θα στοχοποιουνται τζαι οι ψηλες προσδοκιες των αλλων (ή τζαι οι δικες μου) θα τα εξουθενωνουν.

thalassamov said...

Μάνα,
επειδή στην Κύπρο του τακκοσουρεαλισμού όλα τα περιμένεις...Όντως υπάρχει Σύνδεσμος Γονέων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου;
Δηλαδή η πλήρη κατάργηση των αξιών της ενηλικίωσης;
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leni said...

Πιάσ'μου θέση, έχω χαρισματικό σκύλο. Αλήθκεια πιάσ'μου θέση.

κι αγνάντευε... said...

Μα πέρκιιιιι να έχει έτσι πράμαααα; :) Η αλήθεια είναι ότι σε μία ιδανική τάξη με παιδιά μεικτών ικανοτήτων πρέπει κάθε παιδί να μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητές του, μέσω διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Ρητορίες και άλλα παρόμοια. Και μετά, ξυπνήσαμε.