»

Monday, March 12, 2012

Μιαν Θέρμομιξ ενισχυμένη

Γιέα πέιπι.

Σάββατον επαρέλαβα το μαραφέτι. Έβαλεν τζι ο χάσπας την πλαθκειάν του ως μέγας χορηγός τζι αντακώσαμεν μαείρεμμαν.

Ο τακτικός και πιστός αναγνώστης ήδη υποψιάζεται ότι για να κάθουμαι να γράφω ποστ, έννεν επειδή εκατάφερα ένα cheesecake, 2 κρεμ μπρουλέ, ένα μουσακκά μιλλωμένο τζι έναν νηστίσιμο, γαρίδες με μους αγγουριού, μαροκινή σαλάτα με μελιτζάνες και ακτινίδιο, και ψωμί Βουργουνδίας μέσα σε μισή ώρα.

Το εναρκτήριο πρόγραμμα περιλάμβανε σπιτική πίτσα, παγωτό φράουλα τζιαι γαρίδες με μέλι και δεντρολίβανο συνοδεία ρυζιού.

Κάμνουμεν τη ζύμη της πίτσας. Ασπούμεν, εν γίνεται μέσα σε ένα λεπτό να έshεις μια μάππα ζυμάρι έτοιμο για κακοποίηση! Φιξαρέλλα πελλέ μου, my predominant thought.

Μεν σας τα πολυλοώ, ως δαμέ ήταν η ευχάριστη μου η εμπειρία. Η σάλτσα της πίτσας έφκηκεν μου πορτοκαλιά φωσφόρα γιατί η συνταγή εν εδιευκρίνιζεν ότι το καρότο έπρεπε ναν νορμάλ μεγέθους, τζιαι η σημείωση ότι "η ζύμη είναι αρκετή για 2 πίτσες" ήταν με μιτσιά γράμματα κάπου πας την εικόνα. Έτσι εβρέθηκα με ένα ψουμί πάχους 10 εκατοστών περιχυμένο με πορτοκαλιά σάλτσα, να διά καρροθκιές, τζιαι μόνο μετά που 2-3 ώρες που εκρύανεν τζι έσφιξεν εθθύμιζεν αμυδρά πίτσα.

Το παγωτό ήταν μέλι, σόρρυ εξήχασα.

Μετά εσκέφτηκα αντί για ρύζι, να κάμω πουρέ πατάτας. Μάνα μου ζάβαλλι μου, που πας μαρή ανυπόλυτη στους σπλίγκαρτους; Χωρίς να έχω χαπάρι πώς γίνεται ο πουρές παραδοσιακά, τζιαι χωρίς να γυρέψω συγκεκριμένη συνταγή για το θέρμομιξ, έσυρα του μέσα κάμποσες πατάτες βραστές με μια ΣΤΑΞΗ γάλα (έξερα ότι έshει γάλα η υπόθεση, αλλά εν έξερα πόσο) τζι επυρκόλησα το. Μάαανα μου ζάβαλλι μου... έshει κουγκριομηχανή πον κάμνει έτσι πράμα. Ούτε εξηκόλλαν που πάνω. Στα πολλά πολλά, έφκαλα το τζιαι εστόκκαρα τα παράθυρα γιατί εβάλλαν αέρα.

Στα ενδιάμεσα, σημειώσατε ότι απέκρουα προτάσεις του χάσπα για "να παραγγείλουμε τζιαι κανεί".

Η πρώτη μέρα εκαταχωρήθηκε ως Πιλοτική, για να μεν τα βάψουμεν μαύρα.

Τη δεύτερη μέρα έπια να σφίξω χυμό των μωρών. Με κότζια θέρμομιξ, σκέφτουμαι, ποιος κάθεται να ξαναστίψει πορτοκκάλια στο shέρι;! Έτα ούλλα μέσα, με τα φύλλα τζιαι τες κόκκόνες (όσοι εν κατέχετε που θέρμομιξ, μεν στυλλομμαθκιάζετε - έτσι φημίζεται ότι δουλεύκει, με ακατέργαστο υλικό). Η συνταγή έγραφεν να βάλω τζιαι ζάχαρη. Εν έβαλα γιατί εθεώρησα ότι αν έθελα να τους ποτίζω ζάχαρη, εγόραζα τους τζιαι Κεανίτα τζι επήαιννεν πάσα κακό.

Μάαααναα μου ζάβαλλι μου... Λανέητ, γιου νόου;

Των αθρωπουθκιών έδωκα τους χωρίς να το δοκιμάσω... Ο Άθρωπ μόλις το εγεύτηκεν εμιτσοκάμμισεν τζι εκούντησεν μου το, ο Ούτποτ έθελε τζιαι δεύτερο καλαμάκι για να φτυχά τζιαι έκλαιεν που έλειψεν. Μάνα μου ο γλυτζιής μου τζι εν ηφκάλλει σκάρτο.

Άσε...

"Επέτυχες το, α;" - το σχόλιο του χάσπα για τη συσκευή.

Τέσπα. Επιφυλάσσομαι.

On an completely different note, το Σαββατοκυρίακο επίσης εγνώρισα το νέο γκόμενο της φίλης μου. Είμασταν τρία ζευκάρκα: οι παλιοί είχαμε απόσταση πολλών καναπέδων μεταξύ μας τζιαι εσυμπεριφερούμασταν σαν συγκάτοικοι, ενώ οι "νεοσύστατοι" εκάθουνταν ο ένας πας τον άλλο τζιαι ετρυφεριάζουνταν, 200 χρονών πλάσματα. Και σε εκείνο το σημείο εδιερωτήθηκα...

What about us?



What about sunrise

What about rain

What have we done to the world

Look what we've done



♫ Ah Ah Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah Ooooooooooh


16 comments:

Rania said...

χαχαχα...με γειά το thermomix!

έτσι εν τα νέα ζευγάρια..μες τον έρωτα! δώστους 1 χρόνο και μετά ξανακάμε το πείραμα:)

SKonte said...

γινομαι κακός και δύσπιστος άμα ακούω για νέα θαυματουργά μασκαραλλίκια που μου διαφημίζουν. όχι από σένα σήμερα, σας διαβαζα τις προάλλες και είπα να πάω να μελετήσω τι πράμα εν τούτο. μόνο καλά λόγια είχε το σάιτ που τα πουλά (έκπληξη).

από το τι έγραψες σήμερα μου φαινεται πολύ έξοδο για το τίποτα. στο τέλος ξερεις που καταλήγουν τούτα τα μασκαραλλίκια, στα πισινά του σπιθκιού μας που εμείνισκε η γιαγιά πριν πεθάνει τζε τωρά εγινήκαν αποθήκη για τα πατσαρίτζια της πεθεράς.

όσο για το θέμα με τα ζευγάρια, δε σου φάνηκαν οι νεοσύστατοι σαν σαχλοί το λιγότερο;

Sike said...

rania, fangs :D

skonte, σπεύδω να υπενθυμίσω ότι για τα χαḯρκα του θερμομιξ, εν ευθύνεται το μηχάνημα αλλά εγώ, τζιαι όι εννεν σε μια κρίση ταπεινοφροσύνης που το λέω τούτο (χαλόου, άμαν αλέσεις πατάτες δίχως γάλα χτίζεις σπίτι!).

ΣΜΙΛΙ ΤΩΡΑ said...

Καλορίζικο! Σιγά σιγα θα έβρεις τρόπους να το χρησιμοποιάς, δώστου λίο χρόνο τζαι θα το μάθεις.

Όσο για τα ζευγαράκια, και μεις δεν είμασταν έτσι πριν μια δεκαετία;

Sike said...

υ.γ. περί του νέου ζέυγους, shέζουμεν τους επειδή ζηλεύκουμεν. Τον τζιαιρό που τα εκάμναμεν εμείς ήτουν καλά, τωρά που εκρυάναν οι κώλοι μας περιπαίζουμεν τα πλάσματα πον ερωτευμένα.

Μάνα said...

εφκήκαν κάτι μάρμαρα που πάνω στη σκάλα. πέψε λίο στόκκο τζαι έλειψε η γόμα.
τζαι παγωτό σε παρακαλώ.

Anonymous said...

Εν ήρτεν το ρεύμαν κόμα α;

Grouta said...

Μα ιντα πον οι σπλινγκαρτοι κορη? Εσχει χαζι ναν τα τριολια χαχαχαχαχχα

Μα εν τζι εν ρομποτ που γορασες κορη. Εν να το μαθεις σιγα-σιγα! Αν τζαι στο θεμα του πουρε εκαμες το τελεια θερμο-πηξ ;ΡΡΡ

Τα νεα ζευγαρακια καλα την εχουν... Ο τζαιρος που ειμασταν συνεχεια... πανωτον, επερασεν ;(

Tatsa said...

Μάλιστα κυρίες και κύριοι, μια νοικοκυρά για τον παραδειγματισμό των υπολοίπων...των αχάιρων ...των νουσουπέττισσων...των τσεγγένισσων..
Μια νοικοκυρά που χρησιμοποιά την τακτική των απανταχού διδασκάλων δλδ την επαναληψη που είναι η μήτηρ της μαθήσεως, στην περίπτωσή μας την αέναη δοκιμή του Θερμομιξ.
Άλλωστε δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, αλλά η διαδρομή προς αυτό.

Moonlight said...

Ντάξει, εν το περίμενα εν η αλήθκεια να γίνει τούτο, αλλά άτε.
Εγώ πρώτα θκιεβάζω οδηγίες εξωνυχιστικά, τζαι μετά κάμνω απόπειρες. Μάλλον γι'αυτό δεν έχω χάζι....

Κατά τα άλλα, πάμε γι΄άλλα!
Εδοκίμασα πίτσα του θέρμομιξ (σε παιδικά γενέθλια, η μάνα μόλις εγκαινίασε σπίτι και θέρμομιξ και όλα τα φαγώσιμα ήταν του θέρμομιξ..-εκατάλαβες σε τι μεταμορφώνεσαι, έννεν;)
εν καλή, αλλά της μάνας μου, ας εν τζαι με παραπάνω κόπο, εν καλλύτερη η συνταγή της.

Ουφ! said...

φραπέ κάμνει τούτο το πράμα;! :Ρ

Sike said...

ouf, ήβρες ερώτηση να κάμεις! Το μόνο που εν κάμνει είναι να πλυννίσκει το αυτοκίνητο αλόπως...

μουν, τζι εγώ συνήθως μελετώ τες οδηγίες αλλά τωρά ενόμιζα είχα το γιατί πόσες επιδείξεις να πάει το πλάσμά; όλο και κάτι νόμιζα πως κόλλησε... Πίτσες έshει πολλών λογιών το θέρμοθιγκ.

υπόλοιποι(φ), εν σας σνομπάρω απλά ξαφνικά εβαρέθηκα.

smiles :]

Leni said...

Φύλαξε παγωτό α!
Τζαι καρτερώ το δικό σου προφιτερόλ :D

Leni said...

(Ήνταλως γράφεσαι στα σχόλια με τούντη φόρμα σχολίων;)

postbabylon said...

axaxaxaxa
efires me!

Eólica said...

Μόνον εσύ!! Άτε και η Μάνα με τα γλυκά! Δάνεισ΄της το να μας γράψει κανένα ποστ να γελάσουμε χιχιχιχι