»

Monday, January 2, 2012

Η Εύα του Νέου Χρόνου

Θυμούμαι που ήμουν (πιο) μιτσιά (ακόμα), μιαν παραμονή ήμαστε σε σπίτι συγγενών τζιαι τζιαμέ άκουσα για πρώτη φορά πως τάχα ό,τι κάμνεις την ώρα ποννα γυρίσει ο χρόνος, εν τζείνο ποννα κάμνεις ούλλον τον χρόνο (μπορεί να ήταν τζιαι "ό,τι κάμνεις την πρωτοχρονιά, εννα το κάμνεις ούλλον τον χρόνο" αλλά εγώ τότε έτσι εκατάλαβα). Αναστατώθηκα. Εφρόντισα να πάω να κατουρήσω τζιαι να shέσω πριν τα μεσάνυχτα μπας τζιαι έβρει με ο νέος χρόνος μες το Μέρος τζιαι φάω ούλλην την χρονιά έτσι σκέδιο. Εν θυμούμαι τι άλλο ετροχοδρόμησα για να μπω του νέου χρόνου καλά, εκτός που το πόσην εντύπωση μου έκαμε τούτο το "γεγονός".

Προψές, εγλυτώσαμεν την οικογενειακή σύρραξη σύναξη λόγω καλοκακοκαιρίας. Είπαμεν να κρύψουμεν στα πετσιά μας για να μεν αρρωστήσουμε τα μωρά. Αμάναμου τζιαι μόλις επάρθηκεν η απόφαση για στρατοπέδευση στο σπίτι, εθθυμήθηκα την κουβέντα με το "ό,τι κάμνεις την ώρα που γυρίζει ο χρόνος". Αν όντως ισχύει, εσκέφτουμουν, τότε το μεσάνυχτο θέλω να με έβρει πας τον καναπέ, στο ένα shέρι σμιλί, στο άλλο shέρι κρασούι- *shιονούι* -είχα σκεφτεί πολλά πράματα που έθελα να κάμνω τζι εξήχασα τα τωρά.

Θυμούμαι ότι έπιασα το λάπτοπ να τα γράψω τζιόλας, τζιαι αμέσως εσκέφτηκα ότι εν θέλω ούλλον τον χρόνο να μπλογκάρω. Κρασούιν εν έβαλα γιατί είμαι άσχετη τζιαι μπας τζιαι προκύψω αλκοολική το 2012. Σμιλίν εν έκαμα γιατί εβαρκούμουν να ταράξω. Εγέμωσα μια κούππα chίπιτος (για να μεν μετρά ο χάσπας πόσα πακκεττούθκια έφαα), απλώσαμε στον καναπέ, εshεπαστήκαμε τζιαι εβάλαμε House. Έτρωα chίπιτος ώσπου τζι εμάσσεψα.

Το επόμενο πράμα που θυμούμαι εν ότι άκουσεν ο χάσπας κάτι πανηγυρικές shιπεθκιές έξω τζιαι έκαμεν με poke, λέγοντας "Εγύρισεν, Μήτσο...". Ευχήθηκα του κάτι που ακούστηκε σαν μμμμ αγελάδας τζι εσυνέχισα να υπνώττω.

To σίουρο δηλαδή εν ότι φέτος θα την φκάλουμε αραχτοί...



Wait. Εκτός τζι αν το σωστό εν το "ό,τι κάμνεις την Πρωτοχρονιά", που σημαίνει ότι φέτος θα την φκάλουμε περικυκλωμένοι που νευρικώς κλονισμένα αρφοτέγνια τζιαι (β)αφτιστικά που αρπάζουν ο ένας το παιγνίδι του άλλου (Βλ. "εν ζικό μου!!", "έννε εν ζικό μου!!!", "ΕΝ ΖΙΚΟΟΟ ΜΟΥΥΥ!!!", "ΕΝΝΕΝ ΖΙΚΟ ΣΟΥ ΕΝ ΖΙΚΟ ΜΟΥ", "ΟΥΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ", "ΚΩΣΤΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΔΕΡΕΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ;;", "ΕΝ ΖΙΚΟ ΜΟΥ!!!", "ΠΕ ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΤΩΡΑ!", "ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑ", "ΕΝ ΖΙΚΟ ΜΟΥΥΥΥ", "ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ!!", "ΟΙΙΙΙ ΕΝ ΖΙΚΟ ΜΟΥΥΥ, ΣΕΛΩ ΤΟΟΟΟΟ", "ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ" κ.α.).


Ίσως τελικά το να με έβρει η χρονιά στο Μέρος να μεν ήταν τζιαι τόσο άshημη ιδέα.

12 comments:

Rania said...

Εν η πιο ωραία παραμονή Πρωτοχρονιά που επερίγραψες πάντως!

Καλή χρονιά:))

Grouta said...

χαχαχαχαχαχαχα
Εγλυτωσετε δηλ.!

Εμεις εφαμεν τζαι τα καρεκλοποδαρα που εριχνε ως που να παμεν Παφο! Εφαμεν τζαι τα χαλαζια ως το σπιτι του αρφου! Εφαμεν τζαι τα φαγια της νυφης... Εν εχουμεν παραπονο, επερασαμεν καλα ;)

Το χαϊλαϊτ της βραδιας ηταν που επαιζαμεν "Φυτα και Ζωα"! Αντιλαμβανεσαι...

ΣΜΙΛΙ ΤΩΡΑ said...

Τουτο που οτι καμεις την πρωτη μερα του χρονου καμνεις το καθε μερα, ακουα το που την μαμα μου.

Γενικα μου αρεσει την πρωτη μερα να κανω πραγματα που με ευχαριστουν.

Η φετινη μου ηταν μια απο τις χειροτερες μου ever. Ελπιζω η υπολοιπη χρονια να ειναι καλυτερη

Καλη χρονια!

Neerie said...

εγώ εν εκατάλαβα πότε έγύρισεν ο χρόνος, σε κάποια φάση είδα έδειχνεν 12.21. Οκ λέω, εγυρίσαμεν.

Εν για την πτώτη μέρα του χρόνου που άκουσα να λαλούν. Ότι έκαμες εχτές θα το κάμνεις ολόχρονα.
Καλή δύναμη...

mary said...

εγώ έχω απορία... το "εύα" πού κολλά?
καλή χρονιά sike :)))

Μανα said...

τούτο με την ευτζή. υποσχέθηκα της κολλητής μμου να ευχηθώ ο νέος χρόνος να έβρει πιασμένο τζαι διπλωμένο τον μάστρο της τζαι εξίασα...
καλή χρονιά dear μου.

Sike said...

καλή χρονιά/μήνες/μέρες/ώρες/λεπτά σε όλους.

μαίρη, "eve"...

Sike said...

smili, by φετινή εννοείς τες τελευταίες 2 μέρες; :D

mary said...

ω ναι!! επρεπε να το σκεφτώ.. έπρεπε έπρεπε!! η ζαβοσκέψη (lateral thinking) πολύ μου αρέσει :)

Πρασινάδα said...

Επέρασα να σου πω χρόνια πολλα κόρη Σάικ! Το αραχτοί μια χαρά μου ακουεται! :)

Sike said...

ε ώστι νάρτω έφυες; εν έκατσες να σε τραττάρουμεν τίποτε ποτζέινα που εκρούσαμεν με τα χεράκια μας

χρόνια καλά :)

Anonymous said...

Καλές στιγμές :)