»

Tuesday, December 6, 2011

Το Φαράντζι της Κλάτσας

Μετά από αρκετά κρούσματα Εξαφανισμένης Κλάτσας που σημειώθηκαν από μπλόγκερς το τελευταίο διάστημα, αλλά και πικρής προσωπικής πείρας της υποφαινόμενης, αποφάσισα να κατατροπώσω το φαινόμενο, πρωτίστως μελετώντας και κατανοώντας το. Εν όπως που σου λαλούν να μάθεις τη γλώσσα του εχθρού τζιαι να μπεις στον ψυχισμό του αν θέλεις να τον αποσείσεις.

Tamam? Evet? Seni seviyorum Ayshe Hanim, cok guzel, sen nasil? Bomba gibiyim.

Άε, εφύαν οι μισοί μάνι μάνι!

Που λες, τι λέγαμε; Α ναι.

Εμελέτησα, λοιπόν, διεξοδικώς και επισταμένως, και επιβεβαίωσα ότι το φαινόμενο της Φαραντζιησμένης Κλάτσας είναι α) παγκόσμιο, β) παγγαλακτικό γ) πολύπλοκο και πολυδιάστατο και προπαντός γ) ανεξήγητο.

Οι πολιτικές ηγεσίες και τα κόμματα καταδικάζουν το γεγονός ενώ άπειροι αγανακτισμένοι συνάνθρωποί μας έχουν προσπαθήσει να το πατάξουν, είτε αγοράζοντας κλάτσες με χρωματιστές φτέρνες σε έντονα χρώματα, ή ταιρκάζοντάς τες ΠΡΙΝ τες σύρουν μες τα άπλυτα, είτε αγοράζοντας «ζευκάρκα των τριών».

Έχουν γίνει πάμπολλες έρευνες και εκφραστεί υπεράριθμες θεωρίες για το φαινόμενο, the mystery of which has spawned numerous articles and conference papers (έθελα να πω το spawned, εν έφκαινε το ίδιο λόγιο στα ελληνικά). Έχουν ιδρυθεί Γραφεία και Αρχές με σκοπό την έρευνα και διαφώτιση γύρω από το θέμα της ΦΚ (The Bureau of Missing Socks, Sock Loss), έχουν διερευνηθεί οι επιπτώσεις του φαινομένου στην παγκόσμια οικονομία, έχει καταδειχθεί πώς το φαινόμενο της ΦΚ καταρρίπτει τη θεωρία της εξέλιξης, ενώ φυσικοπυρηνικοί, αστροφυσικοί, αστρολόγοι και λοιποί σοβαροί επιστήμονες συγκλίνουν στην εξήγηση του φαινομένου διά της θεωρίας του Quantum Tunneling (φαινόμενο Σήραγγας = «το φαινόμενο κατά το οποίο ένα σωματίδιο έχει πιθανότητα να βρεθεί από μία περιοχή σε μία άλλη, αν και οι δύο περιοχές διαχωρίζονται μεταξύ τους από ένα φράγμα δυναμικού / Quantum tunnelling refers to the quantum mechanical phenomenon where a particle tunnels through a barrier that it classically could not surmount»).

Οι προαναφερθέντες επιστήμονες, χρόνια τώρα αγνοούσαν το πρόβλημα θεωρώντας ότι τα πλυντήριά μας απλά καταπίννουν τες κλάτσες (ή ότι, πριν να εφευρεθούν τα πλυντήρια, τις έπαιρνε το ποτάμι). Αυτά τα προπαγανδιστικά νερά των επιστημόνων ήρθε να ταράξει η θεωρία ενός φοιτητή του ΜΙΤ (έννεν συνήθως ένας obscure γιος γεωργού που σπουδάζει στο ΜΙΤ που άννοίει το δρόμο προς την τεχνολογική και άλλωσπως επανάσταση μέσω μιας ευφυούς ατάκας του που τελικά πιστώννεται στον καθηγητή του;) περί του φαινομένου της Σήραγγας. Το φαινόμενο τούτο αποδεικνύεται καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής ("αγάπη μα πού επήαν τα κλειθκιά μου;") και ειδικότερα στο φλέγον θέμα μας: είναι ΑΔΥΝΑΤΟ και ΑΠΙΘΑΝΟ να βγει από το πλυντήριο ίδιος αριθμός κλατσών με αυτόν που μπήκαν μέσα.

Βέβαια, το ποια που τες δυο υποψήφιες κλάτσες όπως και το γιατί μόνο η μια σκαπουλάρει, είναι βασανιστικά ερωτήματα που αναμένουν απάντηση.

Σε αυτήν την πανανθρώπινη έννοια, κυρίες και κύριοι, επιχειρώ να θέσω ένα τέλος. Θεωρώ ότι μόνο όταν κατανοήσουμε πραγματικά την κλάτσα που λείπει θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αποτελεσματικά και να παράσχουμε πραγματική ψυχολογική στήριξη στο ταίρι που έκοψε πίσω, a.k.a. το ταίρι του Κάδου (εν ακούεται σαν φοϊτσιάρικη ταινία; Το Τέρας του Κάδου).

Γι’ αυτό αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες ζητώ την πολύτιμη ψήφο σας στην κάλπη εδώ στα δεξιά.

Μαζί μπορούμε! YES WE CAN! Mαζί συνεχίζουμε! Γιατί ξέρει και μπορεί!

19 comments:

Μάνα said...

λείπει η επιλογή εν χάνω κλάτσες.

Sike said...

με έτσι δηλώσεις αντιλαμβάνεσαι ότι κινδυνεύει η σωματική σου ακεραιότητα;

πώς γίνεται; ΕΝ ΤΕΣ ΠΛΥΝΝΙΣΚΕΙΣ;

thalassamov said...

αφού είπαμε ότι καταλήγουν στη χώρα των χαμένων/αγνοούμενων,ένα παράλληλο σύμπαν,από το οποίο επιστρέφουν μόνο όταν καταστραφεί η άλλη κάτλσα ή σταματήσουμε να τα ψάχνουμε.

ζητώ επιλογή: χάνονται όλες στα ίδια ποσοστά!

Rania said...

έχει μαύρη τρύπα το πλυντήριο..εν καταπίνει μόνο κλάτσες..

Grouta said...
This comment has been removed by the author.
Grouta said...

Με την Μανα! Πλυνισκω τες, αλλα εν τες χαννω!

Καλα κορη μου ΜΕΝ ΒΑΡΑΣ ΓΜΤ! Αφου εν τες χαννω... να πω ψεμα?

Παντως εν επεριμενα να εσχει τοοοση παραφιλολογια πας το... "θεμα"!!! ;Ρ

Ασυγχώρητη said...

Standing ovation!

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική σου μελέτη επί του θέματος! Νιώθω ότι δεν είμαι πλέον μόνη σε αυτό τον δύσκολο κόσμο της μπουγάδας.

LOL με τις παραπομπές! It's really out there man!

Marco said...

Νομίζω ήβρα την απάντηση στα ερωτήματα σου για τις χαμένες κλάτσες, κόπιασε ποτζεί έσσω μου να σου λυθεί η απορία

Πρασινάδα said...

Το Quantum tunneling εννοείται έφυρεν με!! χαχαχαχα

Ακου τι έπαθα εγω...Ειχα καμποσες αταιρκαστες γιατι ειχα χάσει το ταίρι....ε μετα που καιρο λαλώ εν πάει αλλο...επεταξα τες! Λιες μέρες μετα , φκαλω το κουίλτ κάβερ να το πλύνω...τζαι τσουπ πετάσσετε μια κλάτσα το ταιρι της οποίας ειχα πετάξει! Γκρρρρρρ!!!!!

kaisi said...

αχαχαχα τέλεια η μελέτη επί του θέματος!

Τούτο με το κουίλτ της Πρας γίνεται τζαι με τα μαξιλαροντύματα

Moonlight said...

σόρυ, ούτε εγώ χάννω κλάτσες....
τζαι ως τωρά είχαμε 2 πλυντήρια σπίτι, 1 στο φοιτιτικό μου, 2-3 στο λόντρυ του φοιτιτικού, 10-15 στα γαλλικά λόντρις, τζαι 1 στο αθηνόσπιτο...

σόρυ! :p

Anonymous said...

Χάνω τζαι εγώ κλάτσες!! Εσείς που έν χάνετε είσαστε weirdos. (Πετε μας σιορ το μυστικό)

mary said...

..τζιαι να ετρώαν μόνο κλάτσες τα πλυντήρια; ..εγώ χτες έχασα ένα ποτζείνο το χαρτούι που το βάλλεις μες το πλυντήριο άσπρο και βγαίνει μετά σκουρουι βυσσινοκαφετοσκριζοπρασινούι.. (ναι, βάλλω τα όλλα μαζί τα έγχρωμα) ..έβαλα θκυό μέσα.. είμαι σίουρη...

Neraida said...

@Μάνα,
Να σου στέλνω τις κλάτσες μας για πλύσιμο και για ανταλλαγή να σου σιδερώνω

:-P

Μάνα said...

πλυννίσκω τες. αλλά το πλυντήριο προτιμά να χάνει τες κλάτσες του Μοτορτζή. εμένα αγαπά με παραπάνω.

Ουφ! said...

τόσες ακαταλαβίστικες λέξεις είχα να δω που τη μέρα που διάβασα τη δήλωση του μη-ουδετερόφιλου!

Neraida said...

sike

Το φαράντζι της κλάτσας... και σαν έμπνευση για παραμύθι :

http://www.captainbook.gr/book/161407/agapes-san-paramithia

Sike said...

Μάνα, DUUUUH! Εκτός τζι αν ο μοτορτζιής βάλλει μόνος του πλυντήριο τες κλάτσες του, you are one of us.

ouf, εν τούρτζικα τζείνα!! προχώρα πάρακατω

mary, τσιάκκαρε μες σε κανένα ποϊνάρι

γρούτα, η μάνα πλυννίσκει τες τζιαι χάνει ΤΟΥ τες

εν σνομπάρω τους υπόλοιπους, πρέπει να φύω

Neerie said...

Εσείς ούλλοι (εκτός της πρασινάδας και τις καϊσιάς)μόνο μες το πλυντήριο χάννετε κλάτσες?

Εγώ που την ώρα πόννα τις φκάλω εξαφανίζουνται. Καλάν τζαι άλλα ρούχα μου έτσι αλλά οι κλάτσες εν δραματερό, μεινίσκει χάσκοντα το ταίριν τους.

Μιαν φοράν είπα να ταιριάξω μιαν πολύχρωμη με μια μαύρη που ήταν μοναχούλες... Ναι ρε, εφόρησα τες μαζί - κάτω που τες μπότες. Οκκέι οκκέι εν το έκαμα μόνο μια φορά