»

Monday, July 18, 2011

Το ουράνιο κι εγώ *updated*

Ακούστηκε ότι τάχα ξεχύθηκε απεμπλουτισμένο ουράνιο στην ατμόσφαιρα (αρέσκει μου που όποτε γίνει κανένας πανικός μαθαίνουμε νέο λεξιλόγιο και όρους - έξερες τζιαι εχτές το απεμπλουτισμένο ουράνιο; τέσπα). Αρχικά εθορυβήθηκα, έβλεπα σάσμα βαλιτσών και μετοίκηση εκτός Κύπρου. Όταν, δε, διάβασα πως η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Κόσμου Κύπρου απεφάνθη ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, τότε εθορυβήθηκα μιαν τζιαι καλή! Όι πως ξέρω τι είναι τζιαι τι κάμνει τούντο ουράνιο, αλλά όλο και κάπως θα βλάφτει, έννε; Tζιαι ποιού να πιστέψεις τη σήμεορν ημέρα; Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας ελάλεν πως εν μια χαρά καshούες τα εμπορευματοκιβώτιά μας.

Ε λοιπόν, διαβεβαιώνω σας εγώ, ότι υπάρχει ουράνιο και ότι επηρεάζει τα μυαλά μας. Και εξηγώ.

Εγώ ανέκαθεν ήμουν πολλά δογματική τζιαι απόλυτη στα πολιτικά και, συγκεκριμένα, εθνικόφρονά μου, πιστεύω. Τα τελευταία χρόνια, όμως, δέχομαι και ομολογώ ότι αυτοί που παραδοσιακά ψήφιζε το σόι μου (εγώ ευτυχώς εν έφτασα να τους ψηφίσω, είμαι μιτσιά) εκάμαν μεγαλύτερο κακό στον τόπο από αυτούς που σήμερα κυβερνούν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί που σήμερα κυβερνούν τυγχάνουν της συμπάθειάς μου. Δυστυχώς, σήμερα, δεν υπάρχει κόμμα/πολιτικός/οργανωμένο σύνολο που να πρεσβεύει όλα ανεξαιρέτως όσα πιστεύω. Αν υποστηρίζουν να πάμε ούλλοι στα σπίθκια μας, υποστηρίζουν ταυτόχρονα τζιαι (ασπούμε σήριουσλι) Ένωση! Αν υποστηρίζουν κοινωνικές παροχές και ευημερία, υποστηρίζουν και τούρτζιεμα. Αν υποστηρίζουν λύση στο Κυπριακό που να με βρίσκει 1000% σύμφωνη, πάν τζιαι στήνουν μνημεία του Γρίβα. Σατchίν, που λαλεί τζιαι η αχάπαρη.

Και συνεχίζω. Άκουα το διάγγελμα του Προέδρου με το ένα φρύδι ανασηκωμένο και την κάτω σιαγόνα να περιμένει σήμα για να ππέσει. Ετέλειωσεν το διάγγελμα τζιαι είχα την ίδια φάτσα που είshεν η Γωγώ τζιαι ο Τομαράς όταν επιστρέψαμε στο στούντιο. «Err, ετέλειωσεν; Μπας τζι εππέσαν του καμιά-θκυο κόλλες;» Επαραμιλούσα «ΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!! ΑΧΑΧΑΧ ΕΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ!! ΕΝ Γ-Ι-Ν-Ε-Τ-Α-Ι!! - ξα γίνεται;».

Έshει 2-3 μέρες, όμως, που άρχισε, φαίνεται, να δρα το ουράνιο (που σήμερα έγινε νιτρογλυκερίνη). Διάβασα τις αναρτήσεις της Φουκούς με τη λίστα ματσουτζιών του Χριστόφια, της Γουρουνέλλας που τον λυπάται τζι εν θέλει να πεθάνει, της Ερυκίνης που εκαϊλησεν να πάει σε μια διαδήλωση αλλά εν εσυμφωνούσε με τα εκεί τεκτενόμενα, και άλλων. Έλαβα μηνύματα στο κινητό εναντίον του Χριστόφια. Η επιφοίτηση, ίσως, ήρθε με το «Είχαμε Προεδρικό Μέγαρο, τωρά έχουμε Προεδρικό με Γάρο: εμ, ΠΡΩΤΗ φορά έχουμε προεδρικό με γάρο;;; Λίστα με τες ματσουτζιές των άλλων εν είδα! Συνθήματα για να πεθάνει άλλος πρόεδρος εν άκουσα! Glafkos-watch γιατί εν είshεν;

Δεν παπαγαλίζω τες θεωρίες/σύνδρομα καταδιωγμού των αριστερών ούτε υποστηρίζω να ΜΕΝ παραιτηθεί ο Πρό. Αλλά πομείνετε σιόρ.

Δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα του ΑΚΕΛ «τζιαι οι άλλες κυβερνήσεις εκάμναν τα», θεωρώ το γελοίο. Όμως, ...τζιαι οι άλλες κυβερνήσεις εκάμναν τα!!! Πού ήταν τότε ο κόσμος να τους πετροβολήσει;; Ο Χριστόφιας, λέει, εν ο πρώτος πρόεδρος που κατάφερε να ενώσει όλο το λαό... εναντίον του! Ναι, όντως -  το ερώτημά μου είναι «γιατί;». Στους άλλους γιατί εν αντιδρούσε κανένας; Γιατί εκάτσαμε τζιαι πιερώνουμε μιαν συνοπαρτζιά πυραύλων που κατοικοεδρεύουν σε άλλη χώρα;;;;;;;;;;;;;;;; To name but one. Γιατί τότε εν τον επήραν με τες πέτρες τα εδονόπουλα; Εννα μου πείτε ότι τζείνο εν ήταν τόσο σοβαρό όπως το να ανατιναχτούν μερικά πλάσματα. Δαμέ εννά γινώ Χριστόφκιας: για το 1974 που όντως ανατιναχτήκαν, επυρποληθήκαν, εβιαστήκαν, και γενικώς εφάν την χιλιάδες άνθρωποι, ποιον εφταίξαμε; ποιού εσύραμε μολότωφ; για ποιον φωνάξαμε «θάνατος»;! Αντί να τους σταυρώσουμε ομαδικά στες πλατείες τζιαι να τους αφήκουμε να σκουλουτζιάσουν, είχαμεν τους τζι εκυβερνούσαν μας; Ερέσσαν τζι επισκιαλιούσαμεν τους;; Εξ ου και επόκατσα λλίο σχετικά με το διάγγελμα. Σάννα είδα το ππόιντ του.

Άρα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι φταίει το ότι απλά ο Χριστόφιας εν αριστερός. Όποτε είχαμε δεξιό πρόεδρο, οι αριστεροί εν εκάμναν έτσι όπως κάμνουν οι δεξιοί τωρά. Λαλεί μου τζι ο χάσπας (που είναι μη δεξιός) «καλλύττερα να έχουμε δεξιό πρόεδρο, τουλάχιστο εννάχουμε την ησυχία μας». Όταν είχαμε δεξιό πρόεδρο, ούτε ΕΛΑΜ είχαμε να παρελαύνει γελοιοδέστατα στες όποιες διαδηλώσεις, ούτε «ΕΝΩΣΙΣ» άκουες. Χεσμένη την είχαν και την ένωση και την Ελλάδα και τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Τωρά εγίναν μου ούλλοι κολοκοτρώνηες τζιαι παπαφλέσσες. Ενώ, εφόσον ΚΑΙ με τους μεν ΚΑΙ με τους δε θεννά τουρκέψωμεν*, ας εν πιλέμου με τους δεξιούς, χωρίς επεισόδια και υστερίες.

*Οι μεν εφέραν μας τους (τους Τούρκους, πάντοτε), οι δε αγωνίζουνται να τους τα κοτσιανιάσουμε ούλλα. Οι μεν εδώκαν τους τη μισή (Κύπρο), οι δε μάχουνται να δώκουν τζιαι την άλλη μισή.

Ένηξέρω αν καταλάβεται το ππόιντ μου.

Κανονικά θα απενεργοποιούσα τα σχόλια γιατί εν έχω διάθεση να μπώ σε συζήτηση ούτε να θκιαβάσω τον κάθε ανώνυμο ποννα με ξιτημάσει τζιαι να με πει -στην καλύτερη- συγχυσμένη, αλλά θα τα αφήσω γιατί μπορεί να γράψει κάποιος κάτι που θα μου κάμει το κλικ fm. Ώσπου είμαι υπό την επήρεια ουρανίου, δέχομαι όλες τις απόψεις και είμαι subject to change of mind. Αν πειστώ ότι εν παπαριές που είπα, εννά αυτοπυρπολήσω το ποστ...


Που ήδη φακκά μου! Γιατί νιώθω προδότης;;!! Ίντα απολογούμαι εκ των προτέρων δηλαδή; Άγγια ολάν για ουράνιο. Είshεν χρόνια να γράψω για πολιτικά, απλά επειδή είδα ότι εν υπάρχει λόγος να ασχολούμαι, ούτε τηλεόραση θωρώ εδώ και μήηηνες, ούτε νέα ακούω ούτε τίποτε. Συνεχίζω τη ζωή μου τζιαι απλά έχω έννοια ποννα μου φέρουν κανένα σχέδιο «συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού» να πω όι (εννά πιάω καλόν κόσμο με τούντο σχόλιο, ΧΑΧΑΧΑ).


υ.γ. με τις, αποτέλεσμα πανικού και ανικανότητας, εξελίξεις περί ρεύματος από τα κατεχόμενα, συνοψίζω τη θέση μου στο εξής: ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

16 comments:

Αχάπαρη said...

Εμένα προσωπικά, τζιαι εν είμαι με κανένα κόμμα, ενοχλεί με αφάνταστα τούτη ούλλη η παρελθοντολογία. Κάθε φορά που θα γίνει κάτι θυμούνται ιστορίες που τον τζιαιρό του κουκουφκιάου για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Οτι έγινε έγινε, τωρά είμαστε δαμέ ας δούμε τωρά τι κάμνουμε τζιαι τι φταίει.
Αν με ρωτάς τούτη ούλλη η διαμάχη αριστερών-δεξιών εν που μας έφερε σε τούντα χάλια.

Σε αφήνω στους ανώνυμους τωρά. Enjoy!

Anonymous said...

Θελω και εγω να δηλωσω τα εξης:
1.δεν σημαινει πως επειδη καποιοι "εκαμαν τα" πρεπει να τα κανουν ολοι.
2.πρωτη φορα γινεται κατι τοσο τραγικο που να σκοτωνει ανθρωπους, να βυθιζει σε πενθος και να δημιουργει τεραστια χρεη σε ολους.
3.πρωτη φορα υπάρχουν αποδεικτικα στοιχεια όπως επιστολες που προειδοποιούσαν ουκ ολιγες φορες αλλα υπηρχε απραξια.
Αγαπητε φιλε, δεν ειναι θεμα κομματος, αριστερου ή δεξιου και πιστευω δεν ειναι καλο και προοδευτικο να κολλουμε στο παρελθον ούτε και σε κομματικες ιδεες.

madam mpotsari said...

Gotcha!me vriskeis sumfwnh 100% (xeirokrotw me mania). Kalh tuxh me tous anwnumous.

Anonymous said...

Συγγνώμη...αλλά όποιος μου συναφέρνει το πραξικόπημα ανάφκει μου τα λαμπάκια μου. Πολλοί απο μας ούτε καν που υπήρχαμε τότε. Είμαστε δηλαδή καταδικασμένοι να μην έχουμε κανένα δικαίωμα να απαιτούμε διότι η γενιά των γονιών μας υπήρξε ανεκτικη και δεν απαίτησε τότε δικαιοσύνη? Τζιαι δηλαδή αμα πάω και σκοτώσω κάποιον, όταν με συλλάβουν μπορώ να τους πω ότι κάποια καθάρματα του πραξικοπήματος είναι ελεύθεροι και ατιμώρητοι και να τους τιμωρήσουν πρώτα τζείνους?

Anonymous said...

θκιαβάζω σε τζιαιρό, αλλά εν σου εξανάκαμα σχόλιο γιατί βαρκούμαι να τσακκώνουμαι απλά για να τσακκώνουμαι - σχεδόν πάντα ενευρίαζα με τις αναρτήσεις σου. Εν η πρώτη φορά όμως που συμφωνώ μαζί σου (εχτός που το δημοψήφισμα, but oh well..) τζιαι είπα να σου δώκω credits γιατί εξάφνιασές με ευχάριστα. Μπράβο σου που μπορείς τζιαι σκέφτεσαι καθαρά πας σε τούντο θέμα - τζιαι είσαι που τους λίους...

Sike said...

αχάπαρη (ευχαριστώ που παρέμεινες ψευδώνυμη), ανώνυμε 1 και 2, σχετικά με την «παρελθοντολογία»: η αναφορά μου στο ότι «εκάμναν τα τζι άλλοι» ΔΕΝ είναι για να δικαιολογήσει ούτε να υπερασπίσει κανένα, παρά μόνο να εντείνει την απορία μου «τόσον τζιαιρό ο κόσμος τι έκαμνε τζιαι τωρά αθθυμήθηκε;;»

ανώνυμε 1, για το δεύτερο σου σημείο είσαι σίουρος; Με τον επίλογό σου συμφωνώ, αλλά πιστεύω εν τούτα που μας εφάν και που θα μας φάσιν εκ νέου.

ανώνυμε 2, εν είπα να μεν απαιτούμε, αλλά να απαιτούμε πάντα. Ούτε να μεν απαιτούμε επειδή κάποτε εν απαιτούσαμε.

ανώνυμε 3, ίντα με θκιαβάζεις αφού σχεδόν πάντα νευριάζω σε;! Εννα σε ξανανευριάσω τωρά ποννα σχολιάσω την παροχή ρεύματος που τα αδέρφια μας; ΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΡΕ. ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΚΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΖΙΑΙ ΤΖΕΙΝΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝΑΝ ΑΛΛΟΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ 3 ΩΡΕΣ ΑΝΤΙ 4;! ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ FOR EVER. Aν μη τι άλλο, βοηθά στη διατήρηση της μνήμης.

Brenda said...

Sike η άποψη μου είναι ότι η αντίδραση που παρατηρείται αντικατοπτρίζει την αγανάκτηση του λαού σε μια περίοδο που το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο. Σε τι διαφέρει από το θέμα των S300 για παράδειγμα? Περαν από το προφανές, ότι δηλαδή είχαμε θανάτους και τραυματισμούς, η αλήθεια είναι ότι σήμερα συνειδητοποιούμε την οικονομική καταστροφή που επίκειται και πλέον θεωρούμε ότι το θέμα μας αφορά άμεσα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι όσο πιο λίγα έχουμε να χάσουμε τόσο πιο εύκολα αντιδρούμε.

Για το ρεύμα η άποψη μου είναι κι εμένα χίλιες φορές διακοπή παρά να υποχρεωθώ σε αυτούς που άλλοτε απαξίωνα.

Μάνα said...

It's the economy stupid. Ο Κλίντον το είπε εδώ και χρόνια αλλά δεν τον ακούμε. θάνατοι, σκάνδαλα κτλ κτλ κτλ δεν μας πείραξαν ιδιαίτερα. μόλις όμως καταλάβαμε ότι πάμε να την πληρώσουμε οικονομικά αντιδράσαμε.

Leni said...

Επίσης δεν κομματικοποιούμαι και συμφωνώ τζαι'γώ με την αχάπαρη για την παρελθοντολογία. Θυμίζει μου τον Αδάμ τζαι την Εύα που επιαστήκαν στη φάκα τζαι εφταίαν ο ένας τον άλλο (και γι'αυτό επήραν πόδι). Ο κόσμος τσιριλλά τωρά γιατί, εκτός του ότι μας την εκάτσαν κανονικά όσο αφορά στην ήδη κρουσμένη οικονομία μας, ΕΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΘΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΔΙΚΑ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ, με την απραξία τους τζαι την αδιαφορία τους. Ο πρόεδρος μας επροτίμησε να μεν κακοφανίσει τους γείτονες φιλενάδους του παρά να προστατέψει την ΑΣΦΑΛΕΙΑ τζαι την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του κράτους ΤΟΥ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ. Γι'αυτό.

Anonymous said...

εσείς ούλλοι που διαμαρτύρεστε για το ρεύμα, ελπίζω ούτε έσσω σας ούστε στις δουλειές σας, ούτε πούποτε αλλού να ανάφκετε φώτα, κλιματιστικά, κοκ. Προφανώς όμως εν το κάμνετε, γιατί είσαστε πας στα κκομπιούτερς, γι' αυτό ούσσου!

Unknown said...

Τα σέβη μου.

Anonymous said...

O Logos pou mas kaiei einai enas kai apolyta egwistikos KAI shallow: Tou s-300 oute pou tous eidame (out of sight out of mind), to 8ok en epe8ane kanenas, Hlios htan idiwtikh etaireia.

Se touth th periptwsh...exesthn o kypraios oti ekei pou perpata amerimnos mporei na anatinaxtei se 100 kommatou8kia apo thn xwra tou. E den sou dhmiourgei anasfaleia touto?

Bale kai tous epithdeious pou brhkan eukairia na appwsoun kai na ephreasoun ta POLLA aboula arnia enantia sthn aristera

Bale kai 13 oikogeneies pou ponoun (kai oi oikogenies tou hliou eponousan...alla tzamai apla panta panta panta yphrxe to "element ths kakhs tyxhs kai an8rwpinou la8ous" toutoi oi dyo paragontes apomakrynan ton kosmo pou ton pono twn syggenwn tou hliou.

kai telos bale ena proedro (tou laou ypotitetai) pou thn wra pou o laos fwnazei autos tampourw8hke sto frourio tou.

Oi alloi ekamnan ta alla distyxws htan pio exypnoi kai pio empeiroi plus...e kapou panta xeshila to pothri... etyxe damai.

Anonymous said...

kai nai symfwnw me thn mana: akoma enas kai isws o kyrioteros SELFISH logos gia olo auto einai h oikonomia.

No money NO HONEY.
And Cypriots lav money.

Alla pou na to paradextoume. Antroph...pame sta tetrimena peri dikaiosynhs.

Anonymous said...

@Leni
+1

Anti-Christos said...

Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχουμε αριστερό πρόεδρο. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε βλάκα πρόεδρο, ξεροκέφαλο και αμόρφωτο.

Συνήθως, όλα αυτά μαζί είναι και το μέσο προφίλ του αριστερού. Αυτό είναι που φταίει.

Anonymous said...

Simfono kai katalavaino to point sou.. To mono pu exo na prostheso ine oti o fanatismos ine lathos gia opoiodipote thema aploustata kai mono giati den mas afinei na skeftoume sosta...