»

Friday, December 3, 2010

Σημεία των Σφαιρών: Show does go on

  • Εψές επέστρεφα που τη Ρώμη, τζιαι επιβιβάστηκα σε ένα αεροπλάνο...μα ένα αεροπλάνο... τι να σας πω. Όπως το ξενοδοχείο, με πολλούς διαδρόμους, τοίχους με ταπετσαρία τζιαι φανάρκα και ρομαντικό φωτισμό, λευκά κρασιά και μεγάλες κανάτες με φρέσκα μουσκομυριστή λεμονάδα - τζιαι τούτα απλώς για υποδοχή. Μα ήταν το κάτι άλλο... Έπαιζεν τζιαι ένα ωραίο τραγούδι, το Αριβετέρτσι Ρόμα, που στο όνειρο μου επρόκειτο για το μεγάλο σουξέ της εποχής. Τζιαι ήταν ούλλοι μέσα, συμμαθητές του δημοτικού (έshει μιαν btw που την είδα 2-3 φορές τελευταίως, λαλείς να πρέπει να δράσω κάπως; σημαίνει κάτι; μιλούμε για πολλά obscure συμμαθήτρια), ο αρφός μου με τη φίλη του... πολλύς κόσμος. Επήα εμίλησα με διάφορες παλιές συμμαθήτριες τζιαι μετά που λλίο η λεμονάδα έβρασε τζι εν επίνετουν. Τζιαμέ άρκεψεν να καταρρέει η χάι κλάσε εικόνα που είχα για το αεροπλάνο. Το συμπέρασμα που έφκαλα λλίο πριν ξυπνήσω εν ότι "εν έσσιει σαν το αεροπλάνο που εταξίδεψεν με κυπραίους μέσα: εν όπως το πουττίν το μαδημένο". Εν ρατσιστικό βέβαια το συμπέρασμά μου, αφού ούλλα τα αεροπλάνα γίνουνται αλέ ππερέ ώσπου να φτάσουν στον προορισμόν τους (κουβέρτες βουναρκασμένες, ακουστικά πεταμένα, μαξιλαρούθκια πιττωμένα κτλ).


  • Σε κάποια άλλη φάση είδα ότι έστειλε μου μήνυμα η μάμμα μου ότι ehi fylla gia koupepia (κάθε μέρα στέλλει μου το μενού της ημέρας) και εξύπνησα και έπιασα την τηλέφωνο και ερώτησα την αν λαλεί αλήθκεια τζιαι τι το έθελα μάνα μου... άρκεψεν να ωρύεται ότι πού ήβρεν ώρα για να κάμει κουπέπια, τζιαι σιγά μεν κάμει κουπέπια, τζιαι εν προλαβαίνει τζιαι έshει shίλια πράματα πας τη κκελλέν της, τα κουπέπια την εμαράναν. Έθελα να πιάω τζείντο μαλθακοόνειρο που τα φκια τζιαι να το κάμω μαύρο.


  • Για την άλλη κατηγορία ονείρων, την x-rated, υπονοήσαμε σε προηγούμενο ποστ. Μιλούμεν αν εδέχετουν εισφορές ο Κούρρης σε λίμπιντο, ήταν να ξεshειλισμένος προ πολλού.


  • Κατα τ'άλλα κάμνω κάμποσο σμιλί τζιαι λείφκουν μου τα μαλλιά τζιαι απελπίζουμαι.
  • Entrepreneurship Idea: Κουτσοδούλης. Η ιδέα μου εν τέλεια και παρακαλείται κάποιος να την αναλάβει. Θα πηαίννεις στα σπίθκια των καθηλωμένων και των δυσπραγούντων και θα αναλαμβάνεις να τους κάμνεις τα διάφορα κουτσοδούλια που πρέπει να γίνουν εκτός σπιθκιού. Ασπούμε, να πάεις να μου φέρεις μαλλιά, να θκιαλέξω ποια να κρατήσω τζιαι να πάρεις τα υπόλοιπα πίσω. Ή να σε στείλω να μου παραδώσεις ή να παραλάβεις κάτι. Εμένα, που είχα την ιδέα, θα με χρεώνεις πιο λλίο έως καθόλου. Εν πολλά απλό.
  • Για να μεν πω για τα σούπερμάρκετ ότι πρέπει σάμτάιμ σουν να εγκαινιάσουν σύστημα ντελίβερυ ψώνιων. Να θκιαλέω που το ίττερνετ τι θέλω τζιαι να μου το φέρνεις στην πόρτα μου. Εν πολλά απλό.

  • Έφα τους τόπους να έβρω μιαν γεναίκα να έρκεται να μου καθαρίζει που (α) να μεν θέλει μεταφορικό τζιαι (β) να συνεννοέται σε κάποια γλώσσα εκτός νοηματικής τζιαι κινέζικων.


  • Ήρτεν μια κινέζα προχτές... άσε. Τόση πολλή παντομίμα έππεσε (τζιαι ΜΙΣΩ την παντομίμα)που I might as well να τα έκαμνα μόνη μου. H μαλθακία ήταν που εν εκαταλάβαινεν ότι εγώ εν έπρεπε να κινούμαι τζιαι εκαρτέραν με να της δείχνω τι πρέπει να κάμει με το παράδειγμα μου. Πράγμα μου δεν έκαμνα τζιαι πρέπει να με επήρεν για πολλά κυράτσα, τάχα στέκουμαι μόνο τζιαι διατάσσω. "Άτε κορούα μου", λαλώ της στα πολλά, "χούυυβεεεερρ (με την ανάλογη κίνηση των χεριών) και φλόοοκκοοο (με την ανάλογη κίνηση των χεριών) και κανεί", λάμνε έσσω σου.

    Έκαμεν μου το σπίτι ούλλο (την οκέλλα) με μια σικλιά.
    Όταν το αντιλήφθηκα, φωνάζω της που το κρεβάτι, "Mahjong μου, άλλαξε το νερό μάνα μου!!"
    "Νελό;"
    "ΝΕΡΟ. ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ. ΛΕΡΩΜΕΝΟ. ΒΑΛΕ ΑΑΑΛΛΟΟΟΟ. ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ."
    "Νελό;"
    "Εshxx. ΤΙΠΟΤΕ. ΟΚ. ΝΟΟΥ ΠΡΟΠΛΕΜ".
  • Εχτές ήρτεν μια άλλη, βουλγάρα. Συνεννοήσιμη. Κάμνει ίνναμπου κάμνει τζιαι στο τέλος αφήνει το σφουγγάρισμα. Κάμνει το τζιαι τζείνο, τζιαι μετά πατά μες τα βρεμένα τζιαι έρκεται να μου πει ότι ετέλειωσεν. Πατώ τζι εγώ μες τα βρεμένα για να πάω να την πιερώσω, τζιαι πατούμεν όλοι μαζί και δυνατά μες τα βρεμένα για να την κατευοδώσω.
  • Ένημπόρω πιον. Τι να τους πω όμως, να κάθουνται να καρτερούν ώστι να στεγνώσουν; Τζιαι να μεν στεγνώνουν με ένα κολάι τζιαι να θέλουν να τες πιερώσω παραπάνω; >:ζ


  • Αυκά.

10 comments:

Anonymous said...

Πριν χρόνια...
Ήμουν στο πατρικό μου. Έππεφτα.
Εσηκώστηκα γιατί άκουσα φωνές κάτω στην κουζίνα.
Άκουα τη μάνα μου να ρωτά επίμονα: "τζιούις; τζιούις;"
Εδιερωτήθηκα ποιού εβραίου κάμνει ανάκριση.
Επήα κάτω τζαι ήβρα την να βουρά πουπίσω μιαν οικιακή βοηθό (η οποία προφανώς μόνο με παντομίμα εσυνεννοάτουν)

- Ήνναμπου της μάσιεσαι ολάν της γενέκας;
- Ρωτώ την αν θέλει χυμό γιέ μου...

Πεθανίσκω για ιστορίες με οικιακές βοηθούς!

P.S: όι ότι παίζει ρόλο αλλά η λεκτική επαλήθευση είναι skeyxisi

Μάνα said...

ξέρω μια πολλά καλή, αλλά μέσα στην άνοιξη θα λείπει για κανένα τρίμηνο. τώρα που το σκέφτομαι έσσεις καμιά να μου συστήσεις;

Αχάπαρη said...

http://www.cyprusgroceryshop.com/index.php΄

ως πόσον εννα ζιω να σου παρατζιέλλω?
επίσης έχω μια πολλά καλή φιλιππινέζα (η βιετναμέζα έπιασε κόκκινη κάρτα όταν παραλίγο να μου κρούσει το σπίτι) αλλά εν λεμεσό. ποννα μετακομήσεις μεν αντραπείς.

sstamoul said...

Το delivery από supermarket είναι κάτι που παίζει αρκετά εδώ πέρα (για ψώνια πάνω από 60 ευρώ είναι δωρεάν). Είναι πολλοί που θεωρούν τα ψώνια απ' το supermarket βόλτα (πάνε οικογενειακώς...). Άσε που θέλω να διαλέξω εγώ τις ντομάτες και τις πιπεριές (τελειομανία...).
Προτιμώ τον "κουτσοδούλη"... Αν έχεις κανέναν καλό θέλω κι εγώ!

postbabylon said...

thn prwth fora pou efera ton Shaolon Kypro efrikse dioti h megalomitor eferen athropon na ths enwsei thn antena me thn tileorash, tziai eskeftiken na ertei kypro tziai anoiksei epixirisei koutsodoulia... not quite the same alla paromoia idea. Alla gia na sou psoumnizei en kamnei, prepei sth lidta na tou grafeis: melitzanes (lila laxanika) maintanos (prasino me fillouthkia) tziai pale strefetai me pantzarka tziai anitho...

kata ta alla: o pellos epotzimithin:-D

Κουνούπι said...

νομίζω χρειάζεσαι έναν τέθκοιο.

http://www.youtube.com/watch?v=aeOxGuR7L7U

Καλημέρες!

κι αγνάντευε... said...
This comment has been removed by the author.
κι αγνάντευε... said...

Λόγω "ενδιαφέρουσας" (μα γιατί σιόρ τη λαλούν έτσι, εν εκατάλαβα ποιο εν τον ενδιαφέρον ακόμα) έφερνα μέχρι πρόσφατα μίαν κυρία κυπραία και έκανε τα βασικά (ξεσκονίσματα, σφογγαρίσματα και λοιπά) και μετά με το σύζυγο είχαμε κάθε φορά την ίδια συζήτηση: μα έχει τάτσες χαμαί, μα εν ισφίγγει καλά τον φλόκκο, μα σφογγαρίζει τζιαι μετά πατά πουπάνω... εεε πόσον, εβαρέθηκα, την σταμάτησα, τζιαι τωρά σφουγγαρίζει ο σύζυγος. Ατς! :)

Ουφ! said...

να της πεις να σκουπίζει, να σφουγγαρίζει και μετά να ξεσκονίζει - και φυσικά να μην ξεκινά το ξεσκόνισμα από το δωμάτιο που μόλις σφουγγάρισε...

Eólica said...

Αχαχαχα κάμνει μου το τζιαι μένα η μάμα μου τούτο με το μενού της ημέρας. Τζιαι άμαν τηνα γνοήσω τζιαι έν πιάσω φαΐν το μεσημέρι στέλνει μου τζιαι της νύχτας το μενού.
Οικιακων βοηθών κοντός ψαλμός αλληλούια