»

Thursday, December 30, 2010

Highlights of home με λίγο ξύδι

Ξεκινούμε με το ξύδι to get it over with:

Εσύ που λαλείς "εμπάσιγουέι" χωρίς να είσαι ο Μιshαρός, εν αντρέπεσαι να κάμνεις πως εν δική σου η ατάκα; Εσύ που λαλείς "ντήαρ ανάγνωστερ" χωρίς να είσαι η Postbabylon, πιστεύκεις πραγματικά ότι εννά εκτιμήσουμε την πρωτοτυπία σου; Εσύ που λαλείς "άσταδγιάλα" τζιαι "σέξεδεσέρε" χωρίς να είσαι ο Πρόβατος, πιστεύκεις ότι εννά γελάσουμε; Ναι, μεν, τούτες οι ατάκες εν ακολουθούνται που το σήμα του copyright, αλλά εν γενικά παραδεκτό ότι είναι άρρηγκτα συνδεδεμένες με συγκεκριμένους μπλόγκερς. Get your bloody own. Το ξεπατικώνειν τες ατάκες κάποιου άλλου αποτελεί θρασύτατο, ελεεινό και άκρως ξενερωτικό κλόπυράιτ. Ίσως εν που τον τζιαιρό που έμεινα ένα μάθημα στο πανεπιστήμιο εξαιτίας του, που έχω υπερευαίσθητο ραντάρ σε θέματα plagiarism. So please sigh, yell or roar without the asterisks, thank you. Stress your point without the multiple brackets. Γιατί πολύ απλά εκκεντρίζουμαι. Αντιλαμβάνομαι ότι η τάση αυτή οφείλεται (εν μέρει) στον τρόπο που μας "εμάθαν" να κάμνουμε research στο σχολείο ("άνοιξε μια εγκυκλοπαίδεια τζιαι αντίγραψε αβέρτα" et voila, αρίστευσες), αλλά ας τεθεί ένα τέρμα σε τούντην τάση πριν μας φάτε τζιαι το χάσπα.

Άρκησα να shιονώσω τη χολή μου, γιατί εν έθελα να φανώ πίκρισσα τζιαι κομπλεξική, αλλά νομίζω έννεν ό,τι πιο παράλογο να νιώθει κάποιος έτσι. Δαμέ η she demon τζιαι εθίκτηκε που η Μάνα εχρησιμοποίησε τη λέξη Γρίσμας τις προάλλες, πιστεύοντας ότι είχε τα πνευματικά δικαιώματα σ' αυτήν - αδίκως, βέβαια, γιατί η ατάκα χρονολογείται (σόρρυ she μου). Οπότε, πόσο μάλλον για πραγματικά ορίτζιναλ ατάκες κάποιων. Κάποιους που τα "θύματα" εν τους καίγεται καρφί γιατί εν ανώτερα όντα, αλλά εγώ ως σκουληκαντέρα που σέρνομαι στη γη έθελα να το πω. Εν έθελα να ξαναγράψω γιατί ένιωθα ότι κάποιες κουβέντες που επήαιννα να πω εν, όι απλά μεταχειρισμένες, αλλά βιασμένες.

No need to argue.

Ας τσιλλίσουμε τώρα αυτό το παραλήρημα κομπλεξισμού/εγκυμονικών ορμονών (όπως σας βολεύκει) με κάτι πιο εορταστικό:

Το δέντρο, η τελειωμένη κουβέρτα και η αυτοσχέδια σκηνή του Μεγάλου Παναϋρκού:


υ.γ. εξέχασα να σας πω να μεν δείξετε το Christmass Carol στα μωρά σας: τα "πνεύματα των Χριστουγέννων" που επισκέπτονται τον Σκρουτζ για να τον ισιώσουν, μόνο για μωρά δεν κάμνουν. Το πρώτο εν μια μικρή ρόπα άσπρη που υπερίπταται τζιαι που πάνω αιωρείται μια κκελλέ αθρώπου - όχι ό,τι πιο αγγελικό φαντάζεστε. Το δεύτερο εν ένας γίγαντας πάτρονος, ντυμένος με βασιλικά ρούχα αλλά ανοιχτά στο στήθος τζιαι φαίνουνται οι τρίshες οι σγουρές του. Τζιαι γελά όπως τον παλιομπεκρή. Το τρίτο εν η οsshιά του χάρου του τίτσιρου - ο κλασσικός σκελετός που φορεί την κλασσική σκούφια του χάρου τζιαι βουρά τον Σκρουτζ καβάλα σε κάτι πελώρια αφηνιασμένα μαύρα λουστρινένια άλογα. Πολλά christmassy.

15 comments:

postbabylon said...

ehm, en oulla ta creations dika sou vra???? mashialla sou!!!!
Tzeinto paplomatouin to afghaniko(:-D) thelw to eshei tziairon!

H leksikh epalitheush fkallei mou "dicin" hihihi I aint dicin you!

Sike said...

εξήχασα να σου το αφιερώσω!! αθθυμούμουν ότι έθελες ένα τέθκοιο :Ρ (έκαμα το που μισό με τη γιαγιά μου)

postbabylon said...

xrysoshera I must say:-D

misharos said...

dicin dicin λουκανικο
Ντα νομίζω εν τζιαι εν τίποτε :p Σιγα το πράμα. Κάποιος εννα σκεφτεί τη λέξη τζιαι οι υπόλοιποι εννα την εμπεδώσουν. Όπως μια ατάκα σε μιαν παρέα.
Έσιει φορές που όμως ναι, εν πάει να το χρησιμοποιούν πολλοί, όπως το ντηαρ αναγνώστερ.
Άνιγουάις. Μαίρη Γρίσμας( she μεν θυμώσεις!)

Patatoullis said...

Τέλεια τα δημιουργήματα! Μάσιαλλα! Πάντως το "ντίαρ αναγνώστερ" πάει να μου φκεί τζιαι μένα, αν και δεν το διεκδικώ.

Anonymous said...

Καλή χρονιά να φτάσουμε! Πάω να φάω κανένα ξυδάτο... :D

SKonte said...

Μα το "εμπασιγουει" ίσως να το εγραψε ο Μισιαρος στα μπλογκ πρωτος δε ξέρω, αλλά ξέρεις, εχει καποια χρόνια που κυκλοφορεί στην πιάτσα εξω. Αλλά ναι άμα γράφουν κάτι φράσεις δευτεροι (μην πω και τρίτοι) και καταιδρωμένοι, το νιώθω και εγώ ότι προσπαθούνε πολλά να την χρησιμοποιήσουνε, αλλά μέσα μας όλοι ξέρουμε ότι κατα βάθος τα μπλογκοευσημα ανήκουν σε άλλον.

skilessi

Chocolat said...

Aman, ti en touta ta nevra? Anisixo...

Teleia i kouverta sou love, filaxe tin. Prepei na tin kameis doro sto proto sou eggoni!

PS: to christmas carol den paizetai! Alla ontos den kamnei gia mora!

κι αγνάντευε... said...

Ου θεοούλλη μου, μα ποιος σε ενευρίασεν έτσι μάνα μου;;; Τέτοιες μέρες που είναι ... :)
Εμ, χρησιμοποίησα κι εγώ μια φορά τη λέξη αθρωπούιν, εθύμωσές μου;;;
Καλή πρωτοχρονιά να έχεις!!!

Moonlight said...

Sorry αν είπα τίποτε δικό σου, αλλά εν νομίζω πως το κάμνει κάποιος για την πρωτοτυπία. Εν απλά λέξεις που χρησιμοποιούμε γιατί αρέσαν μας. Εν σαν "εγκρίνω το χιούμορ σου"or smth!
Χάππι νιού γίαρ, τζαι αν πουλάς ποτέ την rainbow κουβερτούν (σιγά μεν την πουλήσεις), θέλω την!

sstamoul said...

Εσύ τα 'φτιαξες αυτά; you bitch, ζηλεύω τρελά! δέχεσαι παραγγελιές; (άντε και από μισό με τη γιαγιά σου; )
Και του χρόνου (όχι με καινούριο μωρό αν δε θες, αλλά με δημιουργίες, με υγεία και χαρά)! Καλή χρονιά!

Sike said...

καταρχάς, τούτα δεν ήταν νεύρα - στα νεύρα παίζει πιο πολλύ caps lock, bold τζιαι text size large...

αντιλαμβάνομαι τούτο που λέτε ότι πρόκειται για λέξεις που αρέσουν/εμπεδώνονται και η χρήση τους τιμά τον εφευρέτη, αλλά εγώ εννοώ περισσότερο αυτές που χρησιμοποιούνται πολλά άτσαλα/άτοπα/άστοχα/αχρείαστα και ξενερωτικά, πχ να αποκαλεί κάποια άλλη τον άντρα της χάσπα - λέει; δε λέει (εν εντόπισα κάτι τέτοιο ακόμα, απλά υποθετικά μιλούμε).

ΕΜΠΑΣΙΓΟΥΕΗ, ντήαρ λατρεμένε ανάγνωστερ, σχετικά με τα κομψοτεχνήματά μου, εκάμετε να διερωτούμαι τι επόσταρα επιτέλους! Έτο, μιαν πατανίαν μωρίσιμη τζι αλλο μιαν πατανία ριγμένη πάνω σε μιαν απλώστρα του ΙΚΕΑ. Αππώσετε με τζι εννά με κάμετε να σας ποστάρω τζιαι άλλα :Ρ

τωρά που την θωρώ "που μακριά", η γιαγιοπατανία φατσάρει μου για πίνακα του Καντίνσκι - ΓΙΟΥΡΙΚΑ, θα κάμω μιαν αντιγραφή τζείνου του πίνακα με τους κύκλους τους πολύχρωμους με το σμιλί! Stay back!

chocolat, το κρίσμας κάρολ εν παίζεται;; εν ΕΓΩ που εννά ανησυχήσω τωρά...

κόρη αγνάντ! έshει κανέναν πόνο; πώς το βλέπεις;! καλώς να τα δεχτείς :D

καλή χρονιά y'all

Mana said...

εγώ χρησιμοποιώ το ντίαρ αναγνώστερ αλλά δεν διεκδικώ την πρωτοτυπία του... είναι όπως τις ατάκες που ξεσηκώνουμε από την τηλεόραση. Τυχαίο δεν νομίζω. ακούς κάτι και σου αρέσει και το χρησιμοποιείς.

κι αγνάντευε... said...

Ούτε βλέπω τίποτε, ούτε νιώθω τίποτε!!! Το παιδί εν τόσο βολεμένο δαμέσα που θα κάνει σίγουρα πρωτοχρονιά εντός! Έτσι είναι συνήθως με τα πρωτότοκα, μου είπαν. Δε βιάζονται! Είναι σπαστική η αναμονή, δε λέω, αλλά που την άλλη μου δίνει χρόνο για extra βόλτες ;p

Moonlight said...

Εγώ πάντως το "χάσπας" ελάλουν το που το 2003 πάντως. Πριν να τελειώσω το σχολείο που ήταν της μόδας το "χωριάτικο" (βουράτε γειτόνοι στάιλ) ελάλουν ασπούμεν "μάμμα, ο χάσπας σου πότε έννα έρτει έσσω;". Επίσης, που ήμουν δημοτικό, επήα κατασκήνωση τζαι είσhεν έναν που το παρατσούκλιν του ήταν χάσπας, εν ξέρω γιατί....