»

Thursday, June 17, 2010

Shαιρετούμεν

Εκστρατεία Χαιρετίσματος ΣΙΚ


Ο Σύνδεσμος Iσιώματος Κόσμου εξαγγέλει την Εκστρατεία Χαιρετίσματος, η οποία φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός και να εισχωρήσει στο γαίμα μας τζι ας γενεί το γαίμαν μας αυλάτζι.

Αρχίζοντας από σήμερα, τα μέλη του ΣΙΚ θα χαιρετούν τον κόσμο στο δρόμο. Όχι ενώ περπατούν σε πολυσύχναστη οδό ή στο Μωλλ, γιατί έτσι θα ειδοποιηθεί η κλούβα, αλλά τον μεμονωμένο περαστικό σε μια ήσυχη γειτονιά, ασπούμε - ή τον τύπο που στέκει μπροστά που το κατάστημά του το πρωί ενώ περνάμε από μπροστά του, ή αυτόν που ρεμβάζει στη βεράντα του και βολτάρουμε εμείς πόξω, ή τα μωρά που παίζουν έξω που το σπίτι τους, τον αλλοδαπό που πάει έσσω του περπατητός, ή την γεναίκα που εν μες την αυλή της και ποτίζει, νομίζω εκαταλάβετε (αν ποτίζει το δρόμο με το λάστιχο ισιώνουμεν την right after hello).

Άμαν το σκεφτείς, εν πάρα πολλά λυπηρό να περνάς πόξω που την αυλή κάποιου τζιαι τζείνος να στέκει στο καντζιέλλι τζιαι να μεν shαιρεθκιέστε! (οι εκ χωριών ορμώμενοι μάλλον διερωτούνται αν και πού συμβαίνει αυτό το πράγμα -lucky yous. Στες πόλεις και τα πέριξ αυτών, αγαπητοί...) Ή να περνά που δίπλα σας ένας γέρος που κουβαλά το καροτσούι του ή ένας αλλοδαπός με τα ρούχα της πεζίνας, τζιαι να συνεχίζουμεν να θωρούμε ίσια πάνω με ύφος μπιάτς.

Οδηγίες χρήσεως:

1. Χαιρετούμε ("γεια σας", "καλημέρα", "καλησπέρα" - "hi" στους ξένους), αν όχι χαμογελώντας, τουλάχιστον όχι με μούτρα ως το πάτωμα. Και το χαμόγελο θα έρτει σιγά σιγά.

2. ΔΕΝ ακολουθεί (ούτε καν ψυθιριστά) "να μου shέσεις;", "shέσμας" ή "τράβα τζιαι το νεαγάρα", αν δεν μας ανταποδώσουν το χαιρετισμό, ούτε παύουμε να shαιρετούμε τους υπόλοιπους (επεθύμησα πόλυπι τηανητό, τωρά που το λαλείς). Μάλλον δεν μας χαιρέτισαν γιατί εχασκιαστήκαν και δεν το περίμεναν και ώσπου να τα έβρουν εμείς επροχωρήσαμε. Πάντα σκεφτόμαστε θετικά και κάνουμε καλούς λογισμούς για όλους, πιχί: "ΔΕΝ είναι μαννοκκομπλεξική, μάλλον είναι κωφάλαλη".

3. Αν πραγματικά μας πτοεί το να μην μας αντι-χαιρετούν, τότε επιδιώκουμε να χαιρετούμε μωρά (δημοτικαίους, έφηβους) για να εκλπαγόμαστε ευχάριστα με τη ζωντάνια με την οποία μας χαιρετούν, as opposed to the mumbling or hissing of adults (πριν από σας για σας).

4. Προαιρετικά αναρτάτε τα αποτελέσματα ή εντυπώσεις σας κτλ στο βλογ σας ή σε σχόλιο (πόσα χαιρετίσματα, πόσα shέσματα, πόσοι και ποιοι απαντούν, whatever). Θα έχει ενδιαφέρον.


Νομίζω εκαταλάβετε. Η εκστρατεία είναι ανοιχτή στο κοινό (όχι μόνο για μέλη).

Καλά hi-χούθκια :]

25 comments:

SKonte said...

με το πρωτο γεια σας, θα σου απαντανε, εδώκαμε, εν ενδιαφέρομαι, εν θέλω τζίνο που μου πουλάς.

Leni said...

ΣΚόντε, εξαρτάται που το ύφος σου. Εν τζαι να κοντοσταθείς τζιόλας.

astronaftis said...

στο χωρκόν μου shereτούμεν και shereτούν μας... ακόμα!

Richie said...

χαχαχαχαχαχα
ετω εννα σιωπησει τζιαι η Ριτσhιενα που σhιερετω τον κοσμο που εν ιξερω.Καμνουν το τζι αλλοι.Εν ειμαι μονος μου. Φυσικα εγω καμνω το τζιαι θωρω αντιδρασεις. Πολλες φορες ακουω τους να λαλουν στην παρεαν τους "Εν ο......."
χαχαχαχαχαχα
α σορρυ εν για αλλους λογους που λαλειτε εσεις να το καμνουμεν εννεν?

Neerie said...

Κυρία κυρία, αν και δεν ανήκω επίσημα πλέον στο δυναμικό του συλλόγου, θα σας χουμιστώ ότι εγώ έκαμνα το πριν να εξαγγείλετε την εκστρατεία σας.

Τζι αν βαρκούμαι να μιλήσω χαμογελώ τους. Συνήθως
ανταποδίδουν την χαιρετούρα ή το χαμόγελο.

Μια συμβουλή για τις κορούδες: Μεν σιαιρετήσετε άντρες που περπατούν 2-2 ή παραπάνω, πιθανόν να προσπαθήσουν να σας πιάσουν στην κουβένταν τζι αν δεν σας πάρουν πουπίσω μετά έννα αρκέψουν τις σφυρκές

Sike said...

μα ο ινβίκτους εν άρρωστος αλόπως; Ξα ήβρεν δουλειά;

she said...

πάντως εγώ για να είμαι ειλικρινής, χαιρετώ κόσμο που μακριά με το χερι, γιου νόου, σούσμα χεριού πάνω κάτω. τζε χαντακώνουνται ούλλοι τζαι διαιρωτούντε α) ξέρω την; β) εν εμένα που σιερετά οξά; γ) ποια εν τούτη η πελλή; μετρά;

Anonymous said...

Χάλοου Ντάμπλιν,

δης ις Ινβίκτους κκόλιγκ φρομ Νικοζία, δε όνλι ντιβάϊτετ κκάπιταλ οφ Γιούροπ

misharos said...

Δηλώνω ότι ως τωρά εν εσιερέτουν κόσμο εχτός αν με εσιερετούσαν,(μεν με φκάλεις που το σύνδεσμο για τούτο) τζιαι νιώθω πανευτυχής που ο σύνδεσμος ακολουθεί μια τέτοια πολιτική τζιαι θα την ακολουθήσω γιατί εν αντροπή να μεν σιερεθκιούμαστεν επειδή εκαταντήσαμεν απρόσωποι, ξενοφοβικοί τζιαι κλειστοί στον εαυτό μας.
Σιερετούμεν!

Antigonistyli said...

Σιερετούμεν από τα εξωτερικά και στα εξωτερικά! Εν λίο αδικία όμως με τους Εγγλέζους αλλά άτε!
Για τον (ίσιωμα του κόσμου) ΣΙΚ ρε γαμώτο! Αφού είναι ανοικτή και στο κοινό :ρ

Artxx said...

hahaha το χαιρέτισμα εν για τους ανθρώπους.. οι άλλοι ούλλοι εν γαιδούρκα! δηλαδή προτείνεις να φκεί το κοινωνικό και το ανθρωπιστικό στοιχείο προς τα έξω;; Εγώ πάντος χαιρετώ και χαμογελώ σε πολλούς άγνωστους εκτός και αν είμαι αφηρημένη :p

Joy Tears said...

Αγαπητή Sike!!
Πρέπει να σου πω ότι εγώ έκαμα το πριν καν το πεις. Κάθε μέρα που κατεβαίνω στο περίπτερο κάτω που τη δουλειά περνώ πόξω που διάφορα καταστήματα. Έσιει ένα συγκεκριμένο παππού που κάθεται σ ένα κατάστημα και κάθε μέρα λαλούμε καλημέρα. Αρέσκει μου πολλά!
Γενικά σιερετώ τον κόσμο και συνήθως σιερετούν με πίσω. Αλλά πολλύς κόσμος εν θα σε σιερετήσει πρώτος!
Όπως και να έχει...πολλά ωραία εκστρατεία! Άξια, άξια!!

stella said...

επισης αν χεραιτουμε απο μακρια με υψωμενη την παλαμη μας,καλο θα ηταν να εχουμε τα δαχτυλα κλειστα και να την κινουμε αριστερα δεξια(οxι σαν μιss γιανγκ) οχι μπρος πισω!

:P

Ουφ! said...

wow τέλεια η Εκστρατεία Χαιρετίσματος!!! θα προτείνω για μέλος μια δεκάχρονη γειτονοπούλα μου που όποτε με βλέπει κάμνει σαν να θωρεί τη Καλομοίρα!!! (έχει σουξέ η Καλομοίρα στα δεκάχρονα; αν όχι προσαρμόστε το όνομα ανάλογα!)

Sike said...

Η εκστρατεία εξαγγέλθηκε αφού προηγουμένως εφαρμόσθηκε σε πιλοτική βάση από την Α. Μ. Sike. Εξ ου και το "πριν από σας για σας", για να μη σας σύρω έξω στον κόσμο και να φάτε τα μούτρα σας, εμπήκα εγώ μπροστά *hero*. Πιστοποιώ ότι το πεδίο είναι σχετικά ασφαλές και η αρένα έτοιμη και σας περιμένει.

Για όσους χαιρετούν αγνώστους με το χέρι... ερμ, εν τζιαιρός σας. Αν ακούσετε σειρήνες χωστείτε αμέσως. (μόνο εγώ θεωρώ το νάκκον ρεζίλι να shαιρετώ με το shέρι αγνώστους στο δρόμο;! έθθα διερωτούνται τι έπαθα ή αν με ξέρουν;) Τέσπα. Έχει και τούτη η προσέγγιση ενδιαφέρον.

αντι-ι, οι σκέψεις μας είναι μαζί σου... αν ήσουν αμερική όμως έθθα εμέτραν η προσπάθεια! Τζιαμέ απηυδάς που το shαιρέτημάν τους!

faleas said...

Δηλώνω ότι τυχαίνει να το κάμνω, όμως τωρά που εξαγγέλθηκε από τον ΣΙΚ, θα το κάμνω συνειδητά και συνέχεια. Βρίσκομαι όμως στην Αθήνα, οπότε το έργο μου θα είναι κάπως περιπλοκότερο, συνεπώς και πιο ενδιαφέρον. Πάντως σε αντίθεση με όσα ίσως πιστεύετε, έχω πολύ πολύ θετικές ανταποκρίσεις να επιδείξω μέχρι τώρα.

κι αγνάντευε... said...

ΜΠΡΆΒΟ ΜΠΡΆΒΟ, τελικά έχει πολλούς που ήδη εφαρμόζουν την πρόταση. Το κάνω κι εγώ, καθότι από χωριό και έτσι με έμαθε η μάμμα μου! :) Η πλάκα είναι ότι όταν στο χωριό (που πας για διακοπές) χαιρετίσεις και δεν σε ξέρουν, αμέσως σε ρωτούν: ποιου είσαι μάνα μου;;;

Eólica said...

Εν τζι εν εύκολα τούτα τα πράματα που μας ζητάς κόρη Σάικ! Ειδικά άμαν είσαι ολίγον αντικοινώνας στην αρχή όπως εγώ. Επειδή όμως είπα θα το παλεύκω τζιαι ήδη σε τούτον τον τομέαν έκαμα κάποιαν πρόοδον (πριν από σας για σας!) τωρά θα το έχω στο μυαλό μου τζιαι θα το κάμνω τζι εγώ!
Πάμε όλοι μαζί τον ύμνο του ΣΙΚ! (Μισιαρέ;)

drSpock said...

Εγώ χαμογελώ συνήθως σε έτσι περιστάσεις. Μετρά ή πρέπει να εφαρμόσω και το λεκτικό?

Leni said...

(Και) σε απάντηση προς την ΔρΣποκ πουπάνω, να σας πω ότι απέναντι που το διαμέρισμα που ενοικιάζαμε στες σπουδές είχε ένα ζευγάρι γερούθκια που εκάθουνταν πάντα στη βεράντα. Ένεφκα τους "γεια", τίποτε. Εχαμογελούσα τους, τίποτε. Καμία ανταπόκριση whatsoever. Το απέδιδα και στο ότι δεν ήταν Κύπριοι τζαι στο ότι η κόρη τους ήταν (επίσης) ξινισμένη. Ώσπου σε μια φάση επεισμάτωσα τζαι εχαιρέτησα τους λεκτικά. Τζαι ανταποκριθήκαν με μεγάλη χαρά! Τζαι εσυμπέρανα ότι απλά πρέπει να μεν εθωρούσαν καλά..:Ρ

Dimitris A. said...

Περνούσα από 'δω,
κι είπα γιατί όχι...
Σιερετούμεν!

Anonymous said...

Το ζητούμενο είναι να γίνει established ένα φιλικό eye contact.

Μπόνους εφφέκτ: Για εκείνους που δεν το έχουν "εκ φυσικού τους" το κοινωνικό, το να γίνεται αυτό με δική τους πρωτοβουλία είναι πολύ ισχυρή "άσκηση" να νιώσουν πιο άνετα με τους γύρω τους.

Θα διαφωνήσω μόνο στην προσφώνηση "hi" αν είναι ξένος. Το "γεια", "καλημέρα", "καλησπέρα", είναι βασική καθομιλουμένη και για το καλό όλων επιβάλλεται όποιος ζει στην χώρα να την κατέχει. Ας τους βοηθήσουμε να μπουν στην κοινωνία μιλώντας τους στην γλώσσα μας. Τζαι τούτο μέρος του ισιώματος είναι ;)

Κάτι τέθκοια γράφεις κόρη Σικέ τζαι δείχνεις μας την ευαίσθητη σου φύση. Πλιζ μεν ξεράσεις.

Sike said...

κατ'ακρίβειαν (ΦΑΟΥΣΑΝ. Σόρρυ εν της μοτίφας που έρεξεν που είπα), εσκέφτουμουν ότι κάποιος μπορεί να μου την πει για το "χάι" και όχι αδίκως. Εν είμαι 1000% σίουρη υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης όμως. Ίσως με το "χάι" να νιώσουν καλύτερα, ακριβώς ότι εν προσπαθώ να τους "ισιώσω". Στο κάτω κάτω, εμείς οι ίδιοι μεταξύ μας έννεν με τα θέκκιου τζιαι τα πλιςς τζιαι χαλόου που είμαστε; Τέσπα, εν έshεις άδικο.

*προσοχή ολισθηρό πάτωμα* (εμετοί, ΧΑΧΑΧΑ - κόμα πού είσαι αύριο ποννα γράψω για το ασρωπούι :D θα λιώσει και το παρδαλό κατσίκι)

Anonymous said...

Μα τζαι εγώ ως αλλοδαπή το λαλώ. Αν όσοι με εσιαιρετούσαν ή μου εσυντυχάνναν δεν "υποθέταν" ότι κατέχω τα ντόπια, δεν θα έμπαινα ποττέ στον κόπο να τα μάθω τόσον καλά. Με πιάνιεις?

ΥΓ. "Ίσως με το "χάι" να νιώσουν καλύτερα, ακριβώς ότι εν προσπαθώ να τους "ισιώσω"".
Το ίσιωμα δεν σηκώνει εξαιρέσεις. Τούτη η διάχυτη σου ευαισθησία παραχαλαρώννει σε.

Sike said...

E KANEI ΟΛΑΝ!! Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΖΙΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ!!!

πιάνω σε. άτε κρύψε.