»

Thursday, June 24, 2010

Ε(ΔΟ)Ν αντρέπουνται *UPDATED*

Στες αφίσες που διαφημίζουν τες συναυλίες Κατσιμίχα, Παπακωνσταντίνου και λοιπών, ως σύνθημα της οργάνωσης πλασάρεται το «Αγώνας για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ». Χαζίρι να δώκω πας το στύλλο όπου ήταν αναρτημένες.

ΠΟΙΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΡΕ ΠΟΘΚΙΑΝΤΡΑΠΟΙ ΚΑΠΗΛΟΙ.

ΡΕΞΕΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΔΑΜΕ.

Update: Έκαμα λάθος στην απόδοση του συνθήματος. Εξαναείδα το σήμερα. Το πραγματικό εν ακόμα πιο αισχρό!!! "Αγώνας για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΛΥΣΗ"

Για να είμαι τέλεια ειλικρινής, εψιλογέλασα.

*sigh*

Γιουρίκα:

32 comments:

Anonymous said...

εν η πιπίλα τους τούτη...έσει χρόνια τωρά!

Sike said...

ναι;;; για το «επανένωση» καλά, arccioπρήσαν μας. Αλλά για το «απελευθέρωση» δεν το ήξερα.

Mana said...

Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια

με το ύφος που συνήθως λέγεται το σύνθημα

Anonymous said...

Μιλούν για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ τούτοι που απενεχοποιήσαν την Τουρκία για τα εγκλήματα πολέμου που συνεχίζει να διαπράττει μέχρι σήμερα τζαι που εκάμαν το κυπριακό που πρόβλημα εισβολής και κατοχής, δικοινωτική "παρεξήγηση"; αχαχαχαχαχαχα

Κουνούπι said...

Πρόσεχε μη σου επιτεθούν οι ακελικοί βλόγγερ! :P

Anti-Christos said...

Πέραν της απαράδεκτης ορολογίας που χρησιμοποιούν εγώ γελώ που ακόμα φέρνουν τον Παπακωνσταντίνου και τον Μαχαιρίτσα να τραγουδούν. Πιο γραφικός, πεθαίνεις!

Είναι άξιοι, αν κάποτε πεθάνουν οι εν λόγω τραγουδιστές να φέρνουν άλλους με την εντολή να πουν τραγούδια των Παπακωνσταντίνου - Μαχαιρίτσα! χα!

Αχάπαρη said...

Οκ λάλε τωρά ποιά σχέση έσιεις με το χριστόφιας watch!

thalassamov said...

Ας αρχίσουν με την άρση της λογοκρισίας και την απελευθέρωση παράνομα φυλακισμένων και βλέπουμε...

Μην περιμένεις να ισιώσουν ποτέ πάντως, πιο πιθανό να μας στραβώσουν όλους διότι το εγκεφαλικό δεν το γλυτώνουμε από όσα μαργαριταράκια τους ακούμε.

Mana said...

Ε όι επέρασαν τόσες ώρες και ούτε ένας να διαμαρτυρηθεί που θίγεις τα αγωνιστικά ιδέωδη; Ούτε ένας που να σε κατηγορεί ότι τα βάζεις με την κυβέρνηση?
εχάλασε ο κόσμος

Anonymous said...

@Mana
Στην επόμενη ολομέλεια της Βουλής εννα φανεί. Μπορεί να πεί (πάλε) ο Άντρος ο Κυπριανού ότι κάποιοι μπλόγκερς σχεδιάζουν τη φυσική εξόντωση του Προέδρου

Μόχα said...

Εννά μας κάμουν να ξιάσουμε τζιαι τζείνα που ξέρουμε τούτοι.

Anonymous said...

11 σχόλια μέχρι τώρα και ακόμα να κάνει την εμφάνιση του κανένα αρνί του ακέλ να μας μαντατέψει στην προεδράραραρα!!

Τα σύνορα τους είναι, όπου υπάρχουν γραφεία του κόμματος. Ποθκιάντραποι, γραφικοί, ηλίθιοι, πρόβατα του κάθε ππεζεβέγκαρου.

Sike παρατήρα άμπα τζαι πουκάτω που την απελευθέρωση γράφει τίποτε "από τους φασίστες έλληνες" ή κάτι τέτοιο. Έτσι μάλιστα.

SKonte said...

νομιζω ουτε οι ακελικοι(εδον, θυρα 9) εχουν το θρασος να υπερασπιστουν αυτό το συνθημα της αφισας. ως και κεινοι αντιλαμβάνονται οτι εν πίππες κοινώς φούμαρα. έτο οι παπακωνσταντινου, θηβαιος, μαχαιρίτσας και σία έχουν στο ημερολόγιο τους αγκαζαρισμένο κάθε ιούλη ένα ταξίδι στην μαρτυρική κύπρο. τσιμπάνε το κατι τις τους, κάνει και μόστρα το ακελ ότι εν κουλτουριάρηδες, κοβω το κεφάλι μου θα πάει και ο χριστοφιας στην σημαντικότερη βραδια τους να δείξει ότι τους τιμά. οι βραδιές ξεκινάνε με τους γνωστούς φυστικαριδες απ έξω απ την τάφρο. τα παιδια της εδον θα πάνε νωρίς να κόβουν εισιτήρια. θα μπούνε πανο για την νεολαία, την εργατική τάξη κ.α. θα φοράνε στανταρ φανελλες κοκκινες μαυρες, θυρα 9, che, ελαφρυ γενάκι. έγινε θεσμός. υποψιάζομαι ότι σε επόμενα χρόνια αν λείψει ο μικρούτσικος, παπακωνσταντίνου κλπ θα δυσκολεύονται να βρούνε κουλτουριάρηδες τραγουδιστές και θα καταφεύγουν σε τύπους στυλ locomondo.

Sike said...

ευτυχώς που έshει ασσέν τζι έναν ανώνυμο, είχα αρχίσει να ανησυχώ. Οι δε 9 πού;!

αχάπαρη και λοιποί, έχω έννοιαν τωρά ποννά με συλλάβουν αύριο η ώρα 6 σαν βυζάνω το αθρωπούι τζι εννα μάθετε το όνομά μου, πως εννα με απομυθοποιήσετε τζι εννα μου βαρυφανεί...

she said...

ποζιουρ κόρη σαικ. εν εκατάφερα να σου απαντήσω χτες. ώσπου αντέχει ο Παπακωνσταντίνου παρακαλά να έρκεται. αφού εν τζαι πάει τζαι πούποτε αλλού. μα βυζάνεις; μπράβο σου ρε! εν πολλά δύσκολο πράμα πάντως!

Anonymous said...

Διαβάζω αννελιπώς το μπλόγκ σου. Με διασκεδάζει αφάνταστα ο τρόπος που εκφράζεσαι. Χιουμορ με νόημα. Αλλά βλέποντας την αρνητική προδιάθεση απέναντι στον κομμουνιστή πρόεδρο σας και τις κομμουνιστικές οργανώσεις στο νησί προβληματίζομαι. Εσείς τον εκλέξατε. Γιατί τώρα πιό έντονα από ποτέ καννιβαλίζετε;

Sike said...

χαίρομαι που κάποιος διασκεδάζει :D
προφανώς εμείς οι πεντέξι που εγράψαμε δαμέ δεν τον ψοφήσαμε. Μας/με ενοχλεί που χρησιμοποιούν ορολογία που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές θέσεις τους (βλ. απελευθέρωση), προφανώς για να κερδίσουν τα αδαή πατριωτάκια. Εσείς (υποθέτω είσαι από/σε άλλη χώρα) άμα εκλέγετε κάποιον, τον εκλέγετε με 100%; Δεν ψηφίζετε οι μισοί το ένα και οι άλλοι μισοί το άλλο; Τώρα καννιβαλίζουμε γιατί νιώθουμε πως τον εκλέξαμε (όσοι το έπραξαν) απλά και μόνο ως "το μη χοίρον, βέλτιστον" στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά πάει να μας βγει μεγαλύτερη πλάνη, χοίρον της πρώτης.

she, δύσκολο είναι άμα το κάμεις μόνο για 2-3 μήνες, τότε ναι, εν σκέττη ταλαιπωρία! Μετά τους 5-6 εν μέλι :D (και ούπερ πρακτικό)

Aurora said...

To μη χείρον βέλτιστον!!

Sike said...

εν τζι φαντάζουμαι να με διόρθωσες;!

Aurora said...

Sorry ρε, είναι το φιλολογίστικο μικρόβιο, I can't help it. Όμως η δική σου γραφή γεννά ένα τέλειο λογοπαίγνιο: Ο μη χοίρος βέλτιστος. Οτιδήποτε άλλο έν' καλλύττερο που ένα σσοίρο. Καλό ε

Χρίστος Χριστου said...

Κητατε να δητε που αποφασισαιν τζε η Σικε (και βρικεν κε στιριξιν που τους χαμονες του μπλοκ της), να πολιτικολογηση τζιε εν εβρεχηκεν ΚΑΝΕΝΑΣ να την αντιπολιτεφτη! Ουτε εναν ΑΚΕΛικόν εγωπρόβατον εν εβρεχειν σιόρ να τις πη μια κουβενταν! Αίτσει για να μεν παραπονιούντε, γκαμότο, τζιε οι χαμοναις του μπλοκ. Να κάμουν τζιε τουτα τα κακομάζαλα τα παιδκια που μπέννουν δαμεσα νάκκον χαζιν με τα ΑΚΕΛούδκια της ΕΔΟΝ. Ενας σιορ να την αρωτηση πιλέ μου, πιον εν το πρόβλιμα της ... Εν με την Επανενοσιν, την απελεφτεροσιν, οξά με την Χομοσποντιαν; Ή όξα που κάχε βολάν έρκουντε στα Φεστιβαλ της ΕΔΟΝ ο Παπακοστής τζι ο Μασσιέρας;

Αται, κοπιαστε λιμπόν τζιε εχω εγιω δκιο αροτιματα:
Αροτιμαν προτον: Πια η διαφορά αναμεταξι τις επανενοσις τζε τις απελεφτεροσις;
Αροτιμαν δεφτερον: Γιατί κόρη Σικε, πρεπη ν’ αντρεπουντε τουτοι της ΕΔΟΝ; Εκάμαν τιποτες που κασ’ το πάπλομα

Anti-Christos said...

Προμηθέα:

Οι διαφορές είναι τεράστιες μεταξύ της απελευθέρωσης και της επανένωσης.

Η απελευθέρωση επιτυγχάνεται όταν ένας τόπος κατέχεται από ξένη χώρα, όπως δηλαδή η Κύπρος από την Τουρκία. Η κατεχόμενη χώρα αποτινάσσει τον κατοχικό στρατό και απελευθερώνεται.

Η επανένωση παραπέμπει σε διαζύγιο, σε ειρηνική διακοπή μίας σχέσης όπως για παράδειγμα η Τσεχοσλοβακία που μοιράστηκε σε Τσεχία και Σλοβακία με τη συναίνεση των λαών και όχι με τη βία.

Το να βγαίνει η ΕΔΟΝ και να μιλά για επανένωση, υποτιμά το πρόβλημα, το μειώνει από διεθνές έγκλημα σε δικοινοτική διαμάχη, και ως εκ τούτου απενεχοποιεί την Τουρκία.

Μπορεί στα μάτια του αδαούς Κυπρίου αυτά να είναι λεπτομέρειες, αλλά στη γλώσσα της Διπλωματίας, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Μάθετε και τίποτε πριν να ανοίξετε κόμμα...

Και όσον αφορά το δεύτερο σου ερώτημα, κοίτα την ορθογραφία σου. Είναι αρκετή για να ντρέπεσαι, δεν είναι ανάγκη να τραβάς μαλακία κάτω απ' το πάπλωμα...

Χρίστος Χριστου said...

ΑντιΓριστε,
Τζε για το ζιτιμαν της ορτογραφίας, αλλά τζιε για τα ηπολιπα εν εχης ηποθεσιν.
Ωμος μιαν τζιε εμπης στον κοπον τζιε ηπες μου για την Τσεχία τζε την Σλοβακια, εν μου λαλης τζιόλας αν τουτες οι δκιο χορες θέλουν την Επανενοσιν τους; Ή αν κατι τεθκιον θελουν τζιε στιν προην Γιουγγολαβιαν; Τζιαμέ στιν Γιουγγοσλαβιαν εν εγινηκαν διεθνη εγγλιματα;

Anti-Christos said...

Όχι καλέ μου χώριατε,

δεν θα σου κάνω εγώ μάθημα ιστορίας. Υπάρχει το google κάτσε διάβασε.

Και όσο κι αν επιμένεις, ούτε οι Τσέχοι, ούτε οι Σλοβάκοι θέλουν επανένωση. Οι Τσέχοι θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ πιο εύρωστους για να συντηρούν τους αγρότες Σλοβάκους και οι δεύτεροι από πίκα, δεν θέλουν να δουν τους Τσέχους ούτε ζωγραφιστούς.


Επομένως δεν τίθεται ζήτημα "επανένωσης" τους.

Μια φορά, δεν είχαν εισβολή στρατευμάτων στη χώρα τους, όπως έγινε εδώ.

Είτε σε συμφέρει, είτε όχι, αυτό ισχύει και χώνεψέ το.

Sike said...

Πρωμιθέα (έφυεν σου το "ε", έγραψες το σωστά),

όπως εμείς δεν καταλάβουμε τι στο καλό νομίζεις πως αποδεικνύεις με την ανορθογραφία σου, έτσι κι εσύ δεν θα καταλάβεις ποτέ τι εννοούμε τόσο εμείς όσο και τα εδονόπουλα.

κι ενώ κανονικά απαξιώ έτσι καταστάσεις, εντούτοις θα απαντήσω στο δεύτερο ερώτημα σου προς εμένα (όι πως δεν καταλάβεται αν έshεις enough IQ ώστε να κλείσεις ένα φερμουάρ): έπρεπε να αντρέπουνται που καπηλεύονται όρους-πόθους ενώ στην ουσία η πολιτική που χαράσσουν πόρρω απέχει από αυτούς (επιδιώκουν να απελευθερωθούμε που τους Τούρκους; οξά να τους κάμουμε συνέταιρους και ίσους;). Ακόμα τζιαι σεβαστές να ήταν οι θέσεις τις οποίες πρεσβεύει ο καθένας, ΔΕΝ μπορείς κύριε να μου σύρνεις την απελευθέρωση τζιαι την ΠΟΙΑΝ; ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΛΥΣΗ ΦΟΡ ΦΑΞΕΗΚ δίπλα δίπλα!!! Θκιάλεξε.

όσο για το ότι εν εβρέθηκε ένα "ΑΚΕΛικόν εγωπρόβατον" να διαφωνήσει, βλέπε σχόλιο από ΣΚόντε, τες 2 πρώτες γραμμές. Να υπερασπιστούν τι; Ας μας πουν για ποιαν απελευθέρωση μιλούν. Που μας τους πρήχτηες;

Χρίστος Χριστου said...

Εκσεβγενισμενε ΑντιΓριστε,

Μεγαλη μου τιμη που ενας εβγενις και εκπολιτισμενος σαν τζιε σεναν μιλα με εναν «χώριατον» σαν τζιε μεναν! Σε εφκαριστω πολλά που μου εδοσες προσοχη τζιε με τιμας με τον λογο σου. Όμος στιν κυπριακι λαλουμεν «χωρκατος» τζι’ όι «χωριατος». Τζιε στιν καθομιλουμενη ελλινικιν λέμε «χωριάτες». Μάλλον πρεπη να παρακολουθας πολλιν Νασταζια [στους «Γητονους»], τζιε εχης επιρεαστη. Καλαν, ξερουμεν ότι εχης μιαν εφεσιν προς τες ορεες κοπέλλες, αλλά παη πολλά να μιμισε τζιε τον τρόπον που μιλουν. Εκτός τζι’ αν εχης κκοπλεκς να μιλάς κυπριακα! Πάντος διακρίνο στα λογια σου τζιε ένα ρατσισμό προς όσους καταγοντε τζιε ζουν στα χοριά(όπος τα λέη και η Ναστάζια] οξά φένεστε μου;

Α, τζιε πόται ηπα εγιω ότι οι Τσέχη κε οι Σλοβακη θέλουν επανενοσιν; Μα εν καταλαβης ίντα που δκιαβαζης; Α, τζιε αίτσει για να μαθενης προτα εν η «αγροτες» Σλοβακη που εθελαν να χοριστουν που τους Τσέχους ... Επιστέφκαν πος ηχεν να αναπτυχτουν καλλιττερα μονοι τους.

Α, τζιε άμα ζοστής τα φισεκκλίκκια για την απελεφτέροσιν, στιλ’ μας τζιε που μιαν χοτογραφίαν, εμεναν τζιε τις Σικέ!

***************************
Σικέ,

Ανεξαρτήτος του αν εχω «enough I.Q. ώστε να κλίσω» (αλλά τζιε να ανηκσω) «ένα φερμουάρ», εντουτιτς εσυ αποφεβγης να απαντισης στο αροτιμα «Πια η διαφορά αναμεταξι τις επανενοσις τζε τις απελεφτεροσις» ... Μα πάνο σ’ αφτους τους δκιο ορισμους στιρικσες το όλον post σου! Εν θα ίταν καλόν να επεξιγουσες τι εννοής; Αδινατης να το κάμης, οξα θεορης σαν δεδομένο ότι οι απόψης σου εινε αξιοματικά σοστες; Δεν χριαζοντε τεκμιριοσιν; Ακόμα κρινισκης και θεορης δεδομένον ότι η ομοσποντια εινε κατι το κακο ... Τιν αντιπαραβαλλης μάλιστα με τιν απελεφτεροσιν! Να πουμεν του ΑντίΓριστου ν’ αφηκη λλια φισεκκλίκκια να τα ζοστης τζι’ εσου! Μα αμα εν ννα ‘χουμεν απελεφτεροσιν με τιν αποχορισιν των τουρκικών στρατεβματων εν θα εχουμε τζιε επενενοσιν;

Για τιν ανορθογραφιαν μου: Γραφω με τον πιο πρακτικον τροπον

Anti-Christos said...

Το θέμα μας φίλε μου, δεν είναι αν πρώτοι οι Σλοβάκοι ήθελαν να φύγουν από την Τσεχοσλοβακία. Το θέμα μας είναι ότι η απελευθέρωση και η Επανένωση είναι διαφορετικοί ορισμοί και αδυνατείς να το δεις.

Και το κακό είναι ότι αδυνατείς να το δεις όχι επειδή είσαι βλάκας, αλλά επειδή είσαι φτηνός Έλληνας. Της δεκάρας πολίτης.

Οπότε, αν κάποτε αρματωθώ τα φυσεκλίκκια εν εσένα που εννά παίξω πρώτον, ντροπή του έθνους και μετά τον Τούρκο! Έτο λαλώ σου τα τζιαι κυπριακά να τα καταλάβεις καλλύττερα.

Χρίστος Χριστου said...

Εκσεβγενισμενε αλλά πόρτη ΑντιΓριστε,
Μα πάλε έκλασες; Εν σου ήπα να προσεχης τιν διατροφή σου; Κομμενι η φασολαδα!!!

Anonymous said...

Ασχολείστε με τον κάθε αγράμματο χωρκάτη??
Καταρχάς, μπράβο που μπορείτε και διαβάζετε τα γραφόμενα του, εγώ δύο γραμμές εδιάβασα και εζαλίστηκα που τα ορθογραφικά λάθη. Βλέπεις γι'αυτό υπάρχει η ορθογραφία(ορθή γραφή) ρε ττόπουζε, οι λέξεις στην ελληνική έχουν το νόημα τους και η ορθογραφία το αποδίδει, αλλά τι λαλώ, γράφε στα τούρτζικα τζαι ποιός σε ρωτά.

Sike said...

ανώνυμε, έννεν ο "κάθε αγράμματος χωρκάτης" ο Πρωμ (άλλον θέμα αν εν βλακάκι που τα λλία). Εν κάποιο π(π)ουλλάκι που μπαίνει στον ιδιαίτερο κόπο να γράφει έτσι ώστε να μεν καταλάβουμε ποιος ένη, τζιαι συν τοις άλλοις, εκφράζει πολλούς που αντρέπουνται να ρωτήσουν τζείνα που ρωτά.

Προμηθαία, εν απάντησα για τους ορισμούς τζιαι επειδή απάντησε σου ο αντίχριστος τζιαι επειδή ΕΝΗΓΟΥΕΗ εν θα εκαταλάβαινες, όπως και αποδείχτηκε. Αλλά πάλε για χάρη των άλλων που περιμένουν να απαντήσω στην ερώτησή σου, επανένωση (άσε που εν έshει έτσι λέξη) είναι όταν καταργηθούν τα "σύνορα"/οδοφράγματα τζιαι απλά επισκεφτούμαστεν ο ένας τον άλλο "ελεύθερα". Εν σημαίνει ότι τζείνοι που κάθουνται έσσω μου εννα φύουν.

ΤΖΙΑΙ ΝΑΙ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΟΥΝ.

ΤΖΙΑΙ ΌΙ, ΕΜΜΕ ΚΟΦΤΕΙ ΠΟΥ ΕΝΝΑ ΠΑΣΙΝ. ΝΑ ΠΑΝ ΝΑ ΛΑΤΣΙΗΣΤΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΕΛΑΤΣΙΗΣΤΗΚΑΝ ΤΖΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΤΟΤΕ.

(άκου τους, έρκουνται.. τωρά παν να εξασφαλίσουν ένταλμα μπουκκαρίσματος σπιτιού κατά το χάραμα)

α, τζι έννεν ανάγκη να ξαναγράψεις τίποτε.

Χρίστος Χριστου said...

Σικέ,
Μάλλον βλαχακι είμε!!!
Γιαφτό κε θα παρακαμψω την προτροπη σου ότη «έννεν ανάγκη να ξαναγράψω τίποτε» (που εμμέσος πλοιν σαφός λαλης μου να σας απαλλαξω που τιν παρουσια μου – φενετε αρκετα σας ετάραξα του κικλους) για να γραψω τον πολογιαστόν. Τζε καμνω το για να εκφρασω ριτορικά μιαν απορια (εν τζιει εισε αναγγασμενι να μου απαντισις) τζιε για να διεφκρινισω τζιε κατι.

Η απορια μου: Τουτοι που λαλης να φηουν τζε θα εννοης σίουρα τα τουρκικα στρατεβματα και τους επικους, πος πιστεφκης ότη εν ννα φήουν; Με τες κλανιες του ΑντίΓριστου;

Τζιε η διεφκρινηση: Η λέξη ΕΠΑΝΕΝΟΣΙ υπαρχη και σιμενη να ξαναενοσουμεν κατι που εινε σε κομματια (2 ή περισσοτερα). Κε στιν προκιμένη περιπτοσιν σιμενη να ξαναενοθη ο τοπος μας, ο κοζμος του, η ηκονομια, οι θεσμοι, ηπό καπιες προηποθεσεις φισικά όπος ηνε η αποχορισις των τουρκικών στρατεβματων ...
Αφτα τζιε καλά χτισματα ...

Neerie said...

ππέφτει μες την κατηγορία του faskying and antifaskying τούτο?

ούφφου θυμώννω

τζαι θυμώννω παραπάνω που τα κόμματα υιοθετούν/κκοτσιανιάζουν συγκεκριμένους τραγουδιστές τζαι σταμπάρουν τους τζαι νιώθεις περίεργα που πάεις να τους δεις αν δεν σου αρέσκουν τα κόμματα, γενικώς και ειδικώς

Τελευταία τους φορά, θα δω τους Κατσιμίχες τζαι μετά τέλος!!! Όποιον κόμμα ξαναφέρει τραγουδιστή δε θα πάω να τον δω για πίκκαν!

Όι πως οι τραγουδιστές εν άμοιροι ευθυνών, αλλά έστω, τζείνοι πες αρέσκουν μου

Καλάν επολλολόησα αλλά έχω το χρόνια παράπονο!!