»

Monday, June 21, 2010

Καιρός ήταν.

Από email που κατέφθασε σήμερα:



Έκτακτη Προειδοποίηση Κοινού


Συστηματική Παραβίαση του Περι Προστασίας της Παραλίας Νόμου (Κεφ.59 και Νόμοι 22 του 1961 και συναφείς μέχρι 206(Ι) του 2004 άρθρο 5Η(1)(γ). (ιδε Ε.Ε. Παρ.ΙΙΙ (Ι) αρ.4289, 4/7/2008, Κ.Δ.Π.257/2008.

Με βάση την πιο πάνω νομοθεσία «τα ανώτατα δικαιώματα για την παροχή «υπηρεσιών» στην παραλία από αδειούχους και απο αρχές τοπικής διοικήσεως δηλαδή για την ενοικίαση των πιο κάτω είναι τα ακόλουθα: (προσοχή! «υπηρεσίες» σύμφωνα με τον νόμο είναι η ενοικίαση ομπρέλας και κρεβατιού της θάλασσας ΜΟΝΟΝ)

“Υπηρεσίες” ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ:

(1) Ομπρέλα Θάλασσας = €2,50 για κάθε ημέρα ή μέρος αυτής.

(2) Κρεβάτι θάλασσας = €2,50 για κάθε ημέρα ή μέρος αυτής.

Στις πιο πάνω τιμές περιλαμβάνεται και ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).

(3) Επίσης με βάση τον πιο πάνω Νόμο «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» είναι μόνο δύο πράγματα: (ι) ενοικίαση Ομπρέλας Θάλασσας και (ιι) ενοικίαση Κρεβατιού της θάλασσας.

(4) Πάντοτε με βάση τον πιο πάνω Νόμο «Παραλία» είναι : ξηρά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ιδιοκτησίας (Κρατική, Ιδιωτική, Εκμισθωμένη, του ΚΟΤ , Τμήματος Δασών, κλπ, κλπ οποιαδήποτε παραλία) με πλάτος ή βάθος εντός της ξηράς= 100 υάρδες ή 91,4 μέτρα από την ανώτατη στάθμη της παλίρροιας.

Υπάρχει χιονοστιβάδα καταγγελιών στην γραμμή παραπόνων Θάλασσας & Παραλίας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού 22-69-12-12 : ότι μερικά ξενοδοχεία στον κόλπο Λάρνακος στις παραλίες Πύλας επιβάλλουν παράνομη χρέωση από €10 μέχρι και €20 ανα άτομο για μία ομπρελα και ένα κρεβατάκι. Η χρέωση ενδεχομένως να συνοδεύεται και με παραπλανητική απόδειξη ή εισιτήριο.

«Παραπλανητική» γιατί:

(5) Ενώ η νομοθεσία καθορίζει ρητά ότι «υπηρεσίες» είναι μόνο κρεβατάκι και ομπρέλα, η απόδειξη συχνά και παραπλανητικά, δηλώνει ότι προσφέρονται: «χώρος στάθμευσης, δωμάτιο αλλαγής και ντούς και άλλα», Χωρίς ποτέ αυτά να ζητούνται ή/και να παρασχεθούν τέτοιες υπηρεσίες στην άμμο της παραλίας!.

(6) Επιπρόσθετα ψευδώς και παραπλανητικά το έντυπο απόδειξης ενδεχομένως να φέρει και τον τίτλο «pool day pass ticket» «ημερήσιο εισιτήριο πισίνας» ενώ αυτό προσφέρεται καταφανώς επι της αμμώδους παραλίας στους λουόμενους μόνο 5 με 6 περίπου μέτρα από το νερό της θάλασσας!

Παρακαλούμε θερμά το Κοινό όπως ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΟ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ €2,50 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ (ομπρέλα ή κρεββατάκι). Παρακαλούμε όπως το Κοινό, καταγγέλλει άμεσα ολες τις περιπτώσεις αισχροκέρδειας/υπερχρέωσης στον ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ της Τοπικής Αρχής ο οποίος οφείλει αμέσως να εφαρμόσει την νομοθεσία.

Σε περίπτωση οποιουδήποτε παράλιου ή ενάλιου προβλήματος, παρατήρησης, παραπόνου ή καταγγελίας παρακαλούμε το κοινό να χρησιμοποιεί την γραμμή παραπόνων ΘΑΛΑΣΣΑΣ & ΠΑΡΑΛΙΑΣ του ΚΟΤ 22-69-12-12

-------------------------

Βέεερι νάις. Περιμένετε τηλεφώνημά μου που συγκεκριμένη παραλία ξενοδοχείου στη Λεμεσό... Παρεμπιπτόντως, στη Λεμεσό βρήκα τις πιο οργανωμένες παραλίες: κρεβατάκι, ομπρέλα, τραπεζάκι, τασάκι με βρεγμένη άμμο, ντελίβερι από τα γύρω φαγάδικα ΚΑΙ κούππα για τα πόθκια. Κύριος! Για 2,50 ΕΥΡΩ. Άμα τα ζήσεις, εν μπορείς δίχα τους. Επήα τζιαι Λάρνακα τζιαι Πρωττάρας και αλλού, αλλά νιώθω χαμένη και ανάπηρη χωρίς την κούππα για τα πόθκια! Το κρεβατάκι γίνεται shέσεμέσα που τα πηλά.

10 comments:

she said...

ατε ρε; μπράβο!! ωραία εξέλιξη. σιγά όμως που θα πτοηθούν οι επιτήδειοι!! μπονζιουρ ντηαρ!! ποια εν τούτη η παρανταις παραλία της λεμεσού;

Αχάπαρη said...

Oh sike μα ανακάλυψες την παραλία μπροστά που το debenhams? :)

Την παραλία ξενοδοχείου τι την ήθελες by the way? Εν δεδομένο πως θα σε κατακλέψουν..

ρίτσα said...

εγώ εν πληρώνω ποττέ μου. παίρνω το χαλάκι μου. τζιαι δεν κάθομαι με τες ώρες

Sike said...

she και αχάπαρη, actually εν ούλλη η παραλιακή της λεμεσού έτσι; βλ. θαλασσάκια, θεατράκια, και λοιπάκια. Το ξενοδοχείο συνόρευε με μια τέτοια πλαζ αλλά επειδή ήταν τίγκα (η πλαζ) είπαμε να ρωτήσουμε κι εκεί. Εθέλαν 10 ευρώ το κομμάτι, τζιαι λαλούμεν τους "για να νοικιάσουμε, όι να τα γοράσουμε". Φέτος αν μου τυχει έτσι πράμα θα το παίξω επιθεωρήτρια: "Είμαι με οφφ σήμερα αλλά ειδοποιώ τωρά αμέσως το συνάδελφο να έρτει".

ρίτσα, είσαι η καλλύττερη. Έφτασα τζι έμαθα στη χλίδα όμως τζιαι τωρά εν μπορώ να σαγλεύκω χαμέ :D

Marl3n said...

Jeje. Gracias por the information. Enna katsoun kataggelies next time pou enna paw paralia.. Yeah :)

postbabylon said...

a tous kleftes.
akou 10 €...

egw me th ritsa. Psathouan mou. Tzia an h paralia en eshei kan krevatakia kalitera.

homo anisorropus said...

Κούππα για τα πόθκια?! Τέλειο μου ακούγεται αν και δεν είδα ποτέ κάτι τέτοιο σε παραλία. Μήπως όμως είναι επικίνδυνο για μικρόβια. Είναι? Όχι για να ξέρουμε άμα τύχει και δούμε να μην χρησιμοποιήσουμε.
(Όπως εδιάβαζα γρήγορα αντί για κούππες-λεκάνες ενόμισα κούπες που τρώνε και λέω πρέπει να μάθω οπωσδήποτε που είναι αυτή η παραλία που δίνει κούπες χιχιχι)

Sike said...

homo, εν η τέλεια εφεύρεση! Αναλογεί μια κούππα ανά κρεβατάκι (άρα έχει ο καθένας τη δική του), την οποία γεμώνεις με νερό από την θάλασσα και τη βάζεις κοντά στο κρεβατάκι. Όταν βγεις από τη θάλασσα, κάθεσαι πας το κρεβατάκι και βουττάς τα πόθκια σου στην κούππα και φεύκουν οι άμμοι! Έτσι μένει το κρεβατάκι καθαρό!

Leni said...

Homo, η κούππα είναι στη θέση της πατροπαράδοτης πότσας. Κάτσε να αποθηκεύσω το νούμερο για τα ..νούμερα. Το θέμα είναι ότι οι επιθεωρητές παραλίας, όντας κυβερνητικοί υπάλληλοι, ως τες 2μιση δουλεύκουν. Τζαι άκουα μια εκπομπή τες προάλλες (omg, ναι, συνέβη) που ήταν οι της ένωσης Δήμων τζαι του ΚΟΤ τζαι εμάχουνταν να έβρουν λύση. Κάτσε γάρε ψόφα δηλαδή.

Moonlight said...

Τζαι ποιά αππωμένη Κυπραία έννα μείνει όρθια όσπου να λυθεί το πρόβλημαν με κάποιον που ππρόπαπλυ εν θα απαντήσει ποττέ τούτον το τηλέφωνον;
Πάντως εν ένα βήμα. Τζι όσοι το εφαρμόσουμεν καλά ένι. Τζι ως τζίθθεμερου...