»

Monday, May 31, 2010

Ίσιωμα pending

Καθοδόν προς το γάμο, σταματώ σε τράπεζα για να πιάσω λεφτά για το φακελάκι.

Η ΑΤΜ ημιτιλλαρισμένη. Το ποσό της ανάληψης πρέπει να είναι πολλαπλάσιο του 50, λαλεί. Εγώ που 40 θέλω να βάλω; Προς στιγμή η ξανθιά μέσα μου διερωτάται αν πρέπει να βάλω 50 τζιαι να κρύψω. Ευθύς όμως καταφθάνει η κοκκινομάλλα και λέει "όι, απαγορεύω σου να βάλεις 50, θα πάεις να έβρεις άλλη τράπεζα που φκάλλει 20ευρα - εν θέμα αρχής πλέον, κανεί με τούντην κωλοτράπεζα"! Δόξαν νάshει ο Πλάστης μου, έστειλεν την μελαχρινή εγκαίρως να μου πει "τράβα 50 τζιαι πήαιννε δίπλα στο περίπτερο να σου τα αλλάξουν". Αη λοβ γιου, λαλώ της τζιαι τραβώ το 50ευρί μου.

Πάω στο περίπτερο τζιαι σκέφτουμαι ότι έθθα γοράσω μίshιμου πισσούες ή αφροζούα για να δικαιολογήσω το χάλασμα του χαρτονομίσματος, "εν γίνεται να μας κάμουν μιαν εξυπηρέτηση μούχτι; πρέπει να γοράσω κάτι δηλαδή;".

"Καλησπέρα :) Εν:) εύκολο:) να:) μου:) αλλάξετε:) τούντο:) 50άρι:);"
"Εν έχω τίποτε! Ούτε για δείγμα!", απαντά με τα χέρια στο ταμείο, αλλά να μεν το αννοίει να διαπιστώσω του λόγου το ψευδές.
"Αν γοράσω πισσούες εννά έshεις;"
"Τωρά μιλάς".

Ναι, μόνο που εν εμίλησα. Η actual στιχομυθία έκλεισε με ένα "ωστέ! ευχαριστώ, καληνύχτα" μετά που μου είπε το "ούτε για δείγμα". Που μέσα μου εβιζίνισα του την τζιαι είπα του "Έπαιξες κι έχασες, κύριος. Τωρά θα πάω που άλλο περίπτερο και θα αγοράσω και πισσούες!"

Τζιυλώ ως το επόμενο περιπτέρι. Μπαίνω μέσα τζιαι πάω ολόισια στες σιοκολάτες, και καλά ότι εν για την σιοκολάτα που εκατέβηκα ντυμένη στρολιασμένη με το 50ευρο στο shέρι. Αρπάσσω τον ορισμό της σιοκολάτας (βλ. Twirl) τζιαι πάω στο ταμείο.

"Καλησπέρα:) (διώ σιοκολάτα) Εν χοντρό που έχω όμως, πειράζει;:)"
"Να το αλλάξουμεε μάνα μουυυ!!!:):) Να σε αφήκουμε έτσι;;:)" (τάχα λυσσιάραν της σιοκολάτας;)
Πιάννω τα ρέστα, το μόνο που έλεγξα ήταν αν μου έδωκε δυο 20ευρα, τζιαι τα υπόλοιπα έκαμα τα μιαν ματσιάν μεστην χούφτα μου.

Πάω στο αυτοκίνητο, βάλω τα 20ευρα στο φακελάκι, τζιαι πιάνω να συγυρίσω τα υπόλοιπα. Ήταν 7,10.

Ο ΚΑΧΛΗΣ ΕΧΡΕΩΣΕΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΙΟΚΟΛΑΤΑ 3 ΕΥΡΩ.

Είδεν την πολλά Western Union αλόπως - εκατάλαβεν ότι εν για γάμο που τα έθελα τζιαι έκοψεν τζιαι προμήθεια.

Εβιάζουμουν να πάω στον κωλογάμο, διαφορετικά θα ξανάμπαινα μέσα τζιαι θα τον ερώτουν πόσα σκατά κάμνει μια σιοκολάτα.

Αλλά θα πάω one of these days. Εννάν πιο φοϊτσιάρικο έτσι, ΧΑΧΑΧΑΧΑ.

(  ( ((Καλησπέρα. Είμαι εγώ που τη σιοκολάτα)) )  )
 (ύφος I know what you did last summer)


8 comments:

UrbanTulip said...

χα χα χα!!! πρεπει να μου πεις ποιο ειναι τουτο το περιπτερο να παω να πιασω μια twirl( δεν μου αρεσει).

astronaftis said...

αν ήμουν εγώ θα έπαιρνα πισσούες που τον πρώτο και μετά θα το μετάνιωνα. μπράβο σου. σε κλάσματα δευτερολέπτου αποφασίζω προς το συμφέρον του άλλου (που δεν έχει πάντα δίκαιο).

Anonymous said...

Τελικά έν είμαι ο μόνος που του αρέσκουν οι Twirl. Που τον τζαιρό που είμουν ρόκολος εφκάλαν με πελλον όσοι με θωρούσαν τζαι αγόραζα την.
Για τον περιπτοκλέφτη εν το συζητώ δόξασοι τον Πλάστη μας έχουν πόλικους.

homo anisorropus said...

Ωωωω εγώ γιατί δεν ξέρω τις Twirl. Δεν γίνεται αυτό το πράμα θα πάω σούπιτη να βρω να αγοράσω και θα ελέξω και την τιμή.

she said...

xaxaxaxa. You rule! και εγώ το ίδιο έπαθα σε ένα γάμο. Πήγα σε περίπτερο να πάρω μια κάρτα και έδωσα 50άρη. Και μου λέει «Δεν μπορώ να σου το αλλάξω. Δεν μπορώ να σου δώσω τόσα ρέστα. Εχεις κάτι πιο ψιλό;»

Eólica said...

Για κάποιο λόγο τα περίπτερα στην Κύπρο δεν έχουν ποττέ πρόβλημα να σου αλλάξουν χοντρά. Στην Ελλάδα τους περιπτεράδες διάς τους 10ευρω τζιαι λαλούν σου "δεν έχεις ψιλά κοπελιά;". Διερωτούμαι τι κέρδος άξιο λόγου πάντως θα έφκαλλε που τις πισσούες που δεν εδέχτηκε να σου το αλλάξει που την αρχή!

. said...

hahahah thea!!

Se parakalw pou na paeis pe ti egine. :D

Aurora said...

Προφανώς δεν καπνίζεις, γιατί τότε θα αγόραζες τσιγάρα, που πάντα βρέθεται ο τόπος τους.
Σε ευχαριστώ για το ποστ, έχω ένα γάμο το Σάββατο και δεν θέλω να βάλω 50, λόγω οικονομικής κρίσης, και διερωτώμουν αν βάζει ο κόσμος και 40. Γιες!!!