»

Wednesday, March 11, 2009

Στη Λένη με αγάπη

Αυτοκινητόδρομος στο έμπα της Λευκωσίας. Κρατώ το fast lane, όταν από το καθρεφτάκι βλέπω μια βολίδα να προσπερνάει ζιγκ-ζαγκ τα αυτοκίνητα από τη μια λωρίδα στην άλλη. Φτάνει και η σειρά μου, οπότε με προσπερνάει σκάι-νέφος από αριστερά, τη στιγμή που ένευκα ότι προτίθεμαι να κοξιάσω για να ρέξει. Αποτέλεσμα, να γλυτώσουμε παρά τρίχα από σφοδρή πλάγια σύγκρουση και κατάληξη στου χαντάκ.

Ισιωτικό Μέτρο Α': Παίζουμε πουρού παρα-και-τεταμένα καθώς μας προσπερνά η ρουκέτα.
Πιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σε μερικά μέτρα, σταλώνουμε στα φώτα στη είσοδο της Λευκωσίας, με τον τύπο να βρίσκεται τώρα ακριβώς μπροστά μου. Πίττα κίνηση. Ουρές ατελείωτες. Περιμένουμε καρτερικά.

Ενώ περιμένουμε, βλέπω τον τύπο μπροστά να βάζει όπισθεν και να κυλά αργά αργά κατά πάνω μου. Στην αρχή δεν αντέδρασα, λέω κάτι θα συνέβη, ξέρω γω. Όταν πλησίασε επικίνδυνα, έπαιξα μια προειδοποιητική πουρού. Πιι!! Κάνει παύση. Και ξαναξεκινά κατά πάνω μου. Εστυλλομμάθκιασα. Ήταν σαφές ότι δεν αγνοούσε την ύπαρξη μου και σταμάτησε μισό μιλίμετρο από το αυτοκίνητό μου. Δεν αντέδρασα, αν και τα μάτια μου εφκάλλαν φωθκιές. Αν με κτυπούσε θα έφταιγα κιόλας, σημειωτέον.

Ανάβει το πράσινο και προχωράμε 5-6-7 θέσεις. Ξανασταματάμε αλλά αυτή τη φορά αφήνω απόσταση μήκους ενός αυτοκινήτου μεταξύ μας. ΞΑΝΑΒΑΖΕΙ ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ.

Ισιωτικό Μέτρο Β': Εκτιμούμε α-σ-τ-ρ-α-π-ι-α-ί-α την κατάσταση: good hair day, πάαρα πολλή κίνηση άρα no emergency exits for him και lots of helping hands for me σε περίπτωση που επιχειρήσει τίποτε ο σάγλης, πόσο ξύλο να φάεις που κάποιον με γυαλοκοπημένο waxed αψεγάδιαστο Peugeot CC.

Ενώ ακόμα κυλούσε προς το μέρος μου, τραβώ-μια-χειροφρενιά-βγάζω-ζώνη-πετάγομαι-έξω και εντός ενός δευτερολέπτου διακτινίζομαι με όλο μου το ανάστημα (εν τζιαι κάμποσο, μάσσιαλλα μου - εφαντάστηκες να μεν έφτανα ως το shερούι της πόρτας;) και τα χέρια στις τσέπες, δίπλα από το παράθυρό του. Σημειώστε, επίσης, ότι η φάτσα μου είχε παραλύσει που τα νεύρα και από το αλληθώρισμα εφύαν οι κόρες που τα μμάθκια μου τζιαι εν εθώρουν ούτε εθωρκούμουν.
τα μάθκια του εν άσπρα, όχι κλειστά όπως ίσως φαίνονται. Και ήμουν η ίδια εκτός που το κοκκινάδι
Επίσης, να θυμάστε ότι είμαστε εν μέσω απίστευτου κομφουζίου και χιλιομέτρων σταματημένων ουρών.

I towered over him for a sec περιμένοντας να γυρίσει. Παίζει πελλό, τάχα μόνο ίσια θωρεί, ποτέ πλάι.

Με το ένα χέρι ακόμα στη τσέπη, του κτυπώ ρυθμικά και επιδεικτικά το μισο-φιμέ τζάμι και με ένα παραγοντικό nodding του κεφαλιού μου τον διατάζω να το κατεβάσει.

Το μισοκατεβάζει. Η ΒΟΥΤΥΡΟΦΑΤΣΑ.

- (Θκιαολεμένο αλλά composed ύφος) Έshει πρόβλημα;

- (χασκιασμένοανυπόθετος αμήχανος χάχας look) Εεε, γιατί;

- (ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΛΟΙ ΤΖΙΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΚΟΠΕΛΛΟΙ - Θκιαολεμένο αλλά composed ύφος) Υπάρχει λόγος που έρκεσαι πισινή;

- Εε (ύφος "χε χε, είμαι πολλά πελλάρας, δέτε με", φωνή αμήχανη), έπαιξες μου πουρού τζιαι είπα αν θέλεις κάτι...

- (Τριολισμένο αλλά composed ύφος) ΤΖΙΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΚΕΙΣ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ. Έπαιξα-σου-πουρού-γιατί-οδηγούσες-πάρα-πολλά-επικίνδυνα-τζιαι-επροσπέρασες-με-που-αριστερά-τζιαι-παρολλίο-να-τη-φάμε.

- (χάχας, eyeing me up and down and staying down - αλόπως είχα ανοιχτό φερμουάρ; wtf) Eεε.. παρολλίο να την φάεις;; Εεε χε χε, μεν φοάσαιι... (σάννα έπιαεν το δειν μου τα γλυκά ματάκια ΟΞΆ ΕΝ Η ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΑΜΑΝΑΜΟΥΜΑΝΑΜΟΥ)

Ήθελα να αρχίσω να κουνώ βίαια το αυτοκίνητό του, να ανακατωθούν τα μυαλά του, μετά να τον τραβήσω που τα αυτιά, να βγάλω τη βουτυρόφατσά του έξω από το τζάμι και να του φκάλω κομμάτι.


- (Ξαναβγάζω, όμως, -ΤΕΡΑΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ, ΤΕΡΑΣ!- το ένα χέρι από τη τσέπη, κτυπώ τα δάκτυλά μου στο ύψος που έβλεπε και οδηγώ το βλέμμα του προς τη δαιμονισμένη φάτσα μου με τα αναποδογυρισμένα μάτια - Lecture look) Δαμέ-θωρείς. Πρόσεχε-ίνταλος-οδηγάς-τζιαι-πού-βάλλεις-πισινές. Τζιαι τον ωραίον, να τον παίζεις αλλού.

Τζιαι έφυα, περπατώντας κκομμαντικά και φακτορικά, my-work-here-is-done-like, με τα χέρια πάλι στις τσέπες, μετανιώνοντας μόνο για το ότι δεν του είπα τζιαι ένα "Τζιαι ό,τι άλλο συνηθίζεις να παίζεις" ή έστω ένα ΜΑΝΝΟΒΟΥΤΥΡΕ, Ε ΜΑΝΝΟΒΟΥΤΥΡΕ στο καπάκι, αν και είναι άλλη λέξη από βήτα που του πήγαινε. Αλλά γενικώς εν είχα λάθος, είμαι πολλά περήφανη για την αθεοφοβία μου και το ίσιωμα που διενήργησα επί της σωρού - πού να σας στο έκαμνα τζιαι αναπαράσταση ακόμα να δείτε. Θα με χειροκροτούσατε στέκοντας.

Τελώ μετ' έκστασης.

19 comments:

Leni said...

Πριν να θκιαβάσω την προτελευταία γραμμή εσηκώστηκα τζαι εχειροκρότησα.

ΑΞΙΑ ΑΞΙΑΑΑΑ!!!

Εν διεκδικώ καν την Προεδρεία του ΣΙΚ (Σύλλογος Ισιώματος του Κόσμου)!
Έχει και το μισό σου όνομα πηλέ.

Εγώ ήταν να τον καταγγείλω τζιόλας.

Leni said...

Και τωρά που το ξαναδιαβάζω ένα δάκρυ συγκίνησης κυλάει..

Τιπ

Τιπ

Demis G said...

τελικά οι εσωτερικοί σου μονόλογοι είναι όλα τα λεφτά (and some more).

αν τους έβγαζες προς τα έξω πιστεύω θα είχες εκτονωθεί καλύτερα..

να'σαι καλά και πρόσεχε. δεν είναι καιροί τώρα για να εκνευρίζεσαι με τέτοια.

Sike said...

shese mesa για να κάμεις καταγγελία

γι’αυτό επέλεξα να τον λιμάρω επιτόπου θκυο ππαλιές

**ώσπου να τελειώσω το σχόλιο, είπα να δοκιμάσω τζιαι στην γραμμή του πολίτη, όπου ένας πολλά καλός κύριος είπε μου ότι θα του κάμουν παρατήρηση. Είπεν μου όμως ότι προτιμούν να γίνεται κανονική καταγγελία στο τμήμα γιατί τες παρατηρήσεις από τηλεφώνου εν τες δέχεται ο κόσμος τζιαι ότι (φων)ασκείται τζιαι κάμνει πρόβλημα

**τωρά επήρα το «μισό μου όνομα πηλέ», ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧ

Δημήτρη έχεις δίκαιο με την εκτόνωση, αλλά έθελα να διατηρηθώ composed (είχε και θεατές, μην ξεχνάς - διαφορετικά το άκκαμμα μπορεί να μεν το γλύτωνε)

nic said...

ΘΕΑ!!

i bow!

1. θέλω αναπαράσταση
2. έπρεπε να τον τραβήσεις βίτεο που έρκετουν πάνω σου.
3. τζαι να τον εκβιάσεις, αν εν βούτυρος σημαίνει βαστιέται καλά

i bow

Eólica said...

ΘΕ Α ΘΕ Α ΘΕ Α ΘΕ Α!!!
Μπράβο ρε Σάικ ρε! Μόνο πρόσεχε να μεν εκνευρίζεσαι πολλά, να μεν πάθει τίποτε το αθρωπούι!
Πριν που 3-4 εφτομάδες έκαμα τζι εγώ τον κομάντο, ίσως με όι τόσην επιτυχίαν όμως (εξ ου και δεν τα κατάφερε να γίνει ποττέ πποστ). Ήμουν τζαμέ στα φώτα στο Λα Παστερία, ερχόμενη που τα καντουνούθκια της Κένεντι και με πρόθεση να στρίψω αριστερά προς τα φώτα του Γαβριηλίδη. Προχωρώ με χαλαρό ρυθμό η δική σου τζιαι, λλίο πριν φτάσω στα φώτα, ανάφκει κότσινο. Σταματώ. Ο πουπίσω παίζει πουρούες τζιαι βλέπω τον που το καθρεφτούι ότι καμνει τη χαρακτηριστική κίνηση με προτεταμένα τα μπράτσα εμπρός και τις δύο παλάμες να βλέπουν η μία την άλλη που σημαίνει "γιατί εν επέρασες τα γέριμα; Παλιογεναίκα!".
Ήμουν με PMS. Εκατέβηκα που το αυτοκίνητο φουλ νεύρα, πάω δίπλα που το δικό του τζιαι αρκέφκω του: Ε ΠΟΥ ΕΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΑΩ; ΗΤΑΝ ΚΟΤΣΙΝΟ ΓΙΕ ΜΟΥ, ΚΟΤΣΙΝΟ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
και χωρίς να περιμένω απάντηση, εξαναμπήκα στο αυτοκίνητό μου. Οι δίπλα εμείναν τζιαι εβλέπαν με. Εμέναν επεράσαν μου τα νεύρα.

Leni said...

Αλήθκεια; Θα συνάω νούμερα καλό τζαι θα πηαίννω κάθε φορά σε διαφορετικό τμήμα.
Ένα τζαιρό εσκέφτουμουν να πάω αστυνομική ακαδημία ωστι να έβρω δουλειά. Ευτυχώς που εν επήα γιατί καραττίν ήταν να μου βάλουν καμιά πόμπα..

Πρασινη νεραιδα said...

omg!!apo pia plevra empenes sti lefkosia???
k kati allo,ine gia smr pu milas???

Sike said...

eolica, τι λαλείς;! "Εκατέβηκα που το αυτοκίνητο φουλ νεύρα" - ούτε μας κόφτει η συνέχεια! Άξιος αντιπρόεδρος του ΣΙΚ!!! Ε Λένη;

OMG neraida, IT WAS YOU!!!
pou isoun?! (extes)

Anonymous said...

Ένιωσα έναν δάκρυ περηφάνιας να κυλά στο μάγουλό μου.

frou-frou said...

eisai thea ... tpt allo den exw na pw... niothw perifani gia esena... mpravo...

Κουνούπι said...

LOL με τον Manson!!! Θέα!

Καλά του έκαμες!

Εγώ άμαν μου τυγχαίνουν τέθκοια "κοπέλλια" στο δρόμο επειδή δεν κάμνει να ξεσυγκεντρώνουμαι (δεν είμαι Σουμάχερ γαρ!) έχω ζεν αντιμετώπιση. Ρε ας φακκά τζι' ας παουρίζει. Νάμπουν να κάμει; Έννα πετάσει; Οξά έννα κατεβεί να μου ζητήσει το λόγο; ώσπου να δείς τζαι να πείς έφυα! (βέβαια έν εκτονώνουμαι - αλλά...)

και ο δικός σου ο "έξυπνος" σιγά να μεν έρκετουν τέλλεια πίσω να σου φατσhίσει! ήταν να χαλάσει η πογιά του αυτοκινήτου του (και θα τον κόφτει αν είναι τόσο βούτυρος όσον λαλείς!)

αλλά καλά του έκαμες! τουλάχιστον κάποιος εκτονώνεται :)

papoutsosiko said...

pantos efxome na men sou tixi na dokis pano se pello pou an tou pis tipote mpori tzia na se kami axristi pou to ksilo ,i na evri to spiti sou tzia na kami zimia sto aftokinito sou xoris na skefti tis sinepies.makari osoi se enoxloun nan voutiroi.

Πρασινη νεραιδα said...

oi re gmt...
kapoioi plako8ikan smr sto ipsos tu cineplex...
alla i tipisa itan poli xalia, sigura den isun esi..!
evale k to xeri mesa ap t para8iro,pezi na epese bunia?!

Sike said...

asto kalo re neraida, eprepe na me ethores... idios o manson xwris to kokkinadi

shoefig, esheis dikaio, en polloi oi ambalatoi pou kikloforoun tziai se 2-3 periptoseis eriskara na tes faw pou patronous tzai diplokambiniaries (old isiwtirio posts). Alla tountin fora ektimisa tin katastasi kai apefanthika oti ta odds itan yper mou pou ti stigmi pou evastan etsi peripoiimeno autokinito! Kai eixen kai mia faousa kosmo gyrw. Plus kapoios eprepe na plirwsei gia osous afisa na perasoun atimwritoi.

kounoupi, an ekratoun kanena sagloautokinito itan na palarw egw prwti panw tou. Tou saglovoutiropaidou.

thanx y'all... *ypoklisi*

Anonymous said...

en meres sou pou nna se deroun poulla mou, prosexe llion giati eshei tzai pio pellous pou sena (yes really)

Kata ta alla eimai perifani gia sena ennoeitai!!alla men to ksanakameis ;-P

dokisisofi said...

καλαν εκαμνε πισινή γιατί του έπαιξες πουρούν πριν να σταλώσετε στα φώτα;
υπάρχει κάτι που εν εκατάλαβα δαμέ;
πφφφφ με τούντες πισινές στους αυτοκινητόδρομους τελευταία έπηξα!

παρεπιπτόντως είσαι μια χαρά πελλός άνθρωπος, που σήμερα πάω σε πολλά!

Leni said...

Εφώναξε μου κάποιος;

Demis G said...

κάτσε ακόμα λίγο να φανεί η κοιλίτσα και θα μπορείς να κάνεις ό,τι θές! Θα βλέπουν την κοιλιά και θα φοβούνται να σου πουν ό,τιδήποτε μπας και σου κάνουν καμιά ζημιά κα έχουν άλλα στην κκελλέν τους