»

Wednesday, March 18, 2009

5 choses tranquillisantes

Επειδή (παντελώς ανυπόστατα, mind you) εφκάλαμεν νάμι ότι είμαστε το sister blog του Νευρικού, σήμερα παιδιά μου θα επικεντρωθούμε σε 5 ωραία πράγματα, 5 πράγματα που σε κάνουν να παίρνεις μια βαθειάαα εισπνοή, να κλείνεις τα μάτια, να γέρνεις πίσω και να κνήθεις τα πλευρά σου γουργουρίζοντας με αγαλλίαση.

1. Να σε ξέρει κάποιος απ’ έξω και ανακατωτά. Να υπάρχει ένα άτομο (όχι χίλια, ούτε καν τρία, δεν είμαστε υπέρ της άκρατης προβλεψιμότητας) που να σε ξέρει τόσο καλά ώστε να μπορεί να στοιχηματίσει τη ζωή του για το πώς θα αντιδράσεις και τι θα πεις σε κάθε περίπτωση. Να τελειώνει τις προτάσεις σου, να τις λέει ο ίδιος απ’την αρχή χωρίς να χρειαστεί να μιλήσεις, ακόμα και το κάθε επιφώνημα ή κίνηση ή χειρονομία που συνηθίζεις να τα κάνει πριν από σένα για σένα. Βολικό, επίσης, αν είσαι κουρασμένος και βαριέσαι να μιλάς, οπότε ο άλλος διεξάγει ολόκληρες συζητήσεις μόνος του παίζοντας και το δικό σου ρόλο. Είναι σχεδόν τρομαχτικό το ότι το κάνει αυτό χωρίς να αστοχήσει ούτε σε μια ατάκα, αλλά το απολαμβάνεις τόσο που δεν έχεις χρόνο να τρομοκρατηθείς. (Το αντίστοιχο σπαστικό είναι να ισχυρίζονται κάποιοι ότι σε ξέρουν πολύ καλά ενώ δεν έχουν χαπάρι - σόρρυ, σόρρυ, μόνο θετικά σήμερα).

2. Η απόλαυση της σιωπής με ένα αγαπημένο άνθρωπο, αλλιώς «το χάσκειν together». (Υο, χάσκin’ together, man). Και η έλλειψη του αισθήματος της ανάγκης να πει κάποιος κάτι. (Το αντίστοιχο σπαστικό -όι, εννά το πω- είναι να σε ρωτά συνέχεια ο άλλος τι έshεις τζι εν μιλάς τζιαι «πε μας τίποτε». Lay off, like).

3. H μυρωδιά του καφέ στα αεροδρόμια και των αρωμάτων στα duty-free. Συνεπώς, η μυρωδιά του καφέ οπουδήποτε και των αρωμάτων στα καταστήματα, αφού μου θυμίζουν ταξίδια, αναχωρήσεις, ταξίδια, διακοπές, ταξίδια... διακοπές...

4. Freebies. Arf arf arf! Πέννες, ρίγες, μολύφκια, τετράδια, σημειωματάρια, ημερολόγια, βαλιτσούες, μπρελόκ, mousepads, σταντ για κινητό, θήκες για business cards - κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα χρήσιμα πράγματα που μπορείς να αποκτήσεις εντελώς δωρεάν από κάποιο συνέδριο, έκθεση, κτλ. Όσο πατρονίσιμα κι αν είναι, όσο άχρηστα κι αν καθίστανται από τα τεράστια all-over-the-place logos των εταιρειών/διοργανωτών, τα freebies είναι μεγάλη πόρωση. Με το που παίρνει το μάτι μου τη μάτσα με τες πέννες στον πάγκο ή το άτομο που διανέμει τσαντούλες με υλικό, γυαλίζει το μάτι μου. Και πάντα, μα πάντα, σκέφτομαι πώς να τους γελάσω και να πάρω και δεύτερο serving.

5. Mια κατανυκτική λειτουργία/αγρυπνία στο μισοσκόταδο. Aκόμα και αν νυστάζεις και κουτουλλάς πας το σκάμνο. Έχει μια απόκοσμη γλυκύτητα.

Ε τζιαι κεςς γουώτ, έχει κι άλλα! Nα μπορείς να εμπιστευτείς τον άλλο, να είσαι άνεννοιας ότι θα φέρει εις πέρας τη δουλειά που του ζήτησες χωρίς να χρειαστεί να αναλάβεις εσύ. Οι φίλες μου. Το εκπέμπειν και επικοινωνείν στις ίδιες συχνότητες (χαιρετίζομεν την κλοπή). Διακοπές. Planespotting. Βολτάρισμα με παγωτό ένα καλοκαιριάτικο πορτοκαλί απόγευμα. Να μη φεύγεις από τη θάλασσα αν δεν νυχτώσει. Απεριόριστη άδεια μετ’ απολαβών. Να είσαι ασυνεπής στην ανταπόδωση τηλεφωνήματος και να μην σου κρατάν μούτρα και να ρωτάν τάχα «έκαμα σου τίποτε; έshεις κάτι μαζί μου; πιάννω σε τζι εν μου το απαντάς/εν ήταν να σε ξαναπιάσω αν δεν με έπιανες» κτλ. Nα μην καλείσαι συνεχώς να εξηγάς και να αποδεικνύεις τον εαυτό σου. Το be understood.

Δε που εν έχω label για καλά πράματα.
Aaah:

12 comments:

MARINOS said...

:)

Ωραίο πράγμα να γράφουμε όχι μόνο τι δεν μας αρέσει αλλά και τι μας αρέσει!

Έχουμε κοινές αγαπημένες στιγμές.

Αν θα μπορούσα να προσέθετα και κάποιες δικές μου, αυτές θα ήταν:
η μυρωδιά του ζεστού ψωμιού, ανάγνωση εφημερίδας μαζί με ένα καλοφτιαγμένο καφε, βόλτα στη φύση μετά τη βροχή...

Κι άλλες πολλές!

Καλή σ συνέχεια!

nic said...

εβούρκωσα...

ποιός εν το 1 τζαι το 2;

λάβλι ποστ ρε, εγώ ξέρω ότι το shεις

xx

Sike said...

μαρίνο, με την ευκαιρία, ξέχασα να απευθύνω πρόσκληση για shameless copying του θέματος σε όποιον ενδιαφέρεται - gotta spread the positivity, νεσπά;

neerie, lol
δυστυχώς έννεν το ίδιο άτομο, αλλά ευτυχώς (ππεε... ρέει shιονωτή η θετική ενέργεια) το 1 εν τζείνος που πρέπει :)

Leni said...

Σαν έγραφα το σχόλιο μου εσυνάφερες κάτι για shameless copying, so κόπιασε ποτζεί να το θκιαβάσεις σε post.
:)

εγώ said...

simfwnw apolita me 1-2,,idika to dio en to agapimeno mou.
haskin together yeah!!!

Terra Incognita said...

Για freebies έσχιει πολλά στο internet..:Ρ
Μεταξύ μας τούτα..Ως τωρά έπιασα δείγματα που αρώματα, ενα μεγάλό κουτί βούτυρο που ήρτε μαζί με ειδικά σακκουλλάκια παγωμένου νερου(!), key ring που Jack Daniels (δερμάτινο), πέννες, ένα DVD που το στρατό των Εγγλέζων(?) τζαι πολλά άλλα..;Ρ

Chocolat said...

Εσ(h)ει τζι΄ άλλα, αλλά τωρά δεν τα θυμούμαι. Πάω να γράψω στο προηγούμενο ποστ!!

Anonymous said...

oh my god en to pistefkw. an pas (kserw oti varkesai kai oti de tha pas alla anyway) kai vreis pote egrapsa to oritzinal keimeno gia ta 10 spastika pragmata persi, tha deis oti amesws meta egrapsa gia ta 10 pramaa pou me kamnoun eftixismeni kai ta mouxti pramatouthkia eine kai emena mesa st lista hahaa

Κουνούπι said...

μαζί σου!

κι επειδή εσκέφτηκα το και πρίν το γράψεις εκάλεσα κι εγώ λίγο κόσμο να γράψει για πράματα που τον κάνουν να αισθάνεται όμορφα! :) Γίνεται αναφορά και στην αφεντιά σου!

εσκεφτηκεν το τζιαι η Κκέηκ, α;

ε τί να κάμουμεν; εν τζιαι ανακαλύψαμεν την τασιηνόπιτταν!

Diasporos said...

καλόν το redemption σου, είπες τζιαι τα ζαβά, πέ μας καμπόσα που σου αρέσκουν τωρά να πνάσεις..

Candy Candy said...

Πάρα πολλά ωραία… “Νευριάζω με” / “Σιέρουμαι με” = Ισορροπία!

Anonymous said...

Το γουάου για σένα! Αντίχειρες πάνω για το νούμερο 3. Θα μπορούσα να μετακομίσω άνετα μες τα duty free αν με αφήναν να βάλω κάπου σε καμμιά γωνιά το τσιατιρούδιν μου. Οϊ ά!