»

Monday, March 16, 2009

5 choses spastiques

1. Το Ενοίκιο - μια φορά το μήνα διατελώ εις έξαλλον κατάστασιν, όχι λόγω τεχνικών προβλημάτων, αλλά λόγω καταβολής 500 ολοστρόγγυλων ευρωπαλλουκίων για το νοίκι. Μια φορά το μήνα νιώθω ότι πιάννω 500 ευρωπαλλούκια τζιαι αφταίνω τα με το σπίρτο επειδή δεν έχω κάτι καλύτερο να κάμω μ’ αυτά.

2. Κόττημα Μωρών - (πάσα, ανάθεση, το καλύψαμε άλλη φορά). Σε τρεις διαφορετικές γεύσεις:
α) Τηλεφωνικώς: Απαντάς το τηλέφωνο νομίζοντας ότι είναι η κουμέρα-φίλη σου, μα στην άλλη άκρη βρίσκεται ένα μωρό σε μη συνεννοήσιμη κατάσταση που είτε επαναλαμβάνει το όνομά σου ή γενικώς δεν αντιδρά σε καμιά σου λέξη. Η μητέρα του έχει αφήσει μόνο το μωρό με το τηλέφωνο ενώ ακούγεται στο βάθος να βγάζει τα πιάτα απ’ το πλυντήριο. Δεν τολμάς να μην προσπαθήσεις να συνεννοηθείς με το μωρό από φόβο μήπως σε έχει σε ανοιχτή ακρόαση.
β) Physically: «Έλα τη νούννα σου:))», «Πήαιννε στη νούννα σου:]]» «μα πούντην νούννα σου;!:]]», «μα πε της νούννας σου τι έκαμες στο σχολείο», «μα είπες της νούννας σου τι σας έμαθε η κυρία Δασκάλα;» - και πριν το καταλάβεις βρέθεσαι με ένα μωρό στα χέρια. Χειρότερα, δε, όταν ούτε το μωρό σε θέλει αλλά η μάνα/γιαγιά του την έχει ήδη κάνει. Έτι χειρότερο, το sticking around of their mothers/aunts/grandmothers to watch you bonding.
γ) Μentally, αλλιώς Δημιουργία Τύψεων και Αγάπης, προσέλθετε: «Εγύρευκεν σε το μωρό», «Απογοητεύτηκε το μωρό που εν ήρτεν η νούννα του», «Ερώταν με το μωρό πού εν η νούννα του», «Είπεν μου το μωρό ποννα έρτει η νούννα μου εννά της δώσω φιλάκι», «είπεν μου το μωρό» τζι «έφκιασεν μου το μωρό». Το μωρόν μέσα.

3. Πωλήτριες που σε βουρούν που πίσω: Συχνάκις ηθέλησα να μπω σε κάποιο μικρό ή/και συνοικιακό κατάστημα αλλά δεν το έκανα λόγω πικρής πείρας. Η μοναδική πωλήτρια ή πωλητής/ιδιοκτήτης του καταστήματος θα σε ακολουθεί κατά πόδας ακόμα κι όταν έχεις πει ότι «απλά κοιτάζεις», και -ΤΗΕ ΗORROR!- θα εκφέρει άποψη (με προτίμηση στις λέξεις «ωραιότατο» και «υπέροχο») στο τι σου πάει (συνήθως όλα όσα έχει στο μαγαζί), στο τι είναι πολύ της μόδας φέτος (όλες οι νέες τους παραλαβές), τι θα φορεθεί σαν τρελλό (οι νέες τους παραλαβές), και πόσο ανάρπαστο έχει γίνει ποιο μοναδικό κομμάτι. Γιατί πιστεύουν πως το ότι «δεν προλαβαίνουν να φέρνουν και να πουλούν» το τάδε κομμάτι θα σε κάνει να θέλεις και εσύ να το αγοράσεις, δεν το΄χω καταλάβει. Επίσης, να μιλά η πωλήτρια για το στοκ σαν να είναι δικό της - «έχω το τάδε», «θα φέρω το τάδε».

4. Να καταργείται ή να μην εισάγεται ποτέ το προϊόν που θέλεις: (βλ. Λένης αλλά με δική μου λίστα αγνοουμένων) Ίσως πιο σπαστικό από το να καταργείται να είναι το να μην εισάγεται ποτέ το προϊόν που σ’ αρέσει, τη στιγμή που όλα τα άλλα της ίδιας σειράς βρίσκονται μια χαρά πάνω στα ράφια. Π.χ. έχουμε όλες τις γεύσεις Bacardi Breezer εκτός το Red Grapefruit, μέχρι πρόσφατα είχαμε όλες τις γεύσεις Chicken Tonight εκτός το Classic Chausseur, όλους τους αφρούς Salon Selectives εκτός του μωβ. Προϊόντα που ξαφνικά τελείωσαν και δεν ξαναφάνηκαν: οδοντόκρεμα Mentadent P ροζ, λιαστές ντομάτες Sparta. Ένα διάστημα σχεδόν πίστεψα ότι κάτι υπερφυσικό συνέβαινε, εφόσον έλειπαν από τα ράφια μόνο οι γεύσεις που ήθελα εγώ. Αν έχει τελειώσει το προϊόν που παίρνατε, θα είναι επειδή το έπαιρνα κι εγώ.

5. Oι αντιδραστικοί, απορριπτικοί και δογματικοί άνευ γνώσης/μελέτης: Αυτοί που θα αμφισβητήσουν κάποιες απόψεις χωρίς να τις έχουν εξετάσει ποτέ, συνεπώς χωρίς να έχουν φτάσει βάσιμα στα συμπεράσματά τους, αλλά απλά «γιατί έτσι είναι», και που πιππιλούν/ανακυκλώνουν ιδέες άνευ επεξεργασίας/μελέτης/εξέτασης στοιχείων. Παρομοίως, οι αυτοαποκαλούμενοι διαβασμένοι, γνώστες, γνωστικοί και άρτια καταρτισμένοι, τη στιγμή που οι βιβλιοθήκες τους περιλαμβάνουν μόνο γραψίμια υποστηριχτικά της μιας πλευράς. Θέματα όπου συναντούνται συνήθως είναι η θρησκεία (μοναχισμός, παπάδες, αθεϊα, αιρέσεις, δόγμα, κ.ά.) και η πολιτική. (K)όλσ(λ)οου, οι κακόπιστοι, που σε όλα φέρουν αντίρρηση και όλα τα περιφρονούν, ακόμη και μετά από απόδειξη του αντιθέτου.

Σιγά μεν έγραφα μόνο 5. Η διαχυτικότητα ζευγαριών ενώπιον άλλων. Τα κούτζιου κούτζιου και οι διαλόγοι όπου και τα δύο μέρη ονομάζονται «Ρε αγάπη» με συχνότητα άρθρωσης 2:3 λέξεις, τα σλουρπιστά φιλιά, και λοιπά σαχλά, απλώς με αλληθωρίζουν. Επίσης, η άγρα επιβεβαιώσεων (παρουσία όλων των εμπλεκομένων) ότι ο σύντροφός τους είναι και ο πρώτος - «Έννεν πολλά κκιούτης;;», «Έννεν τέλειος;;;», «Εξαναείδες έτσι μουττούα;;», «Έννεν κούκλος;;», «Έshει τζι άλλες έτσι;». Τι σκατά να πεις μπροστά του άλλου; Κι αυτοί, είναι πραγματικά διατεθιμένοι να ακούσουν «Όι, έννεν κκιούτης/Όι, έννεν τέλειος/Ναι, εξαναείδα έτσι μουτταρκά/Όι, έννεν κούκλος/Ναι, έshει τζι άλλες έτσι»; Ή ακόμα «Ναι, εν κκιούτης/Ναι, εν τέλειος» κτλ; Και το κόττημα των μωρών.

Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, αράτω το κκίπορτ αυτού και εκτονωθείτω.

Η παρούσα θα θεωρηθεί και ως ιδιαίτερη πρόσκληση.

12 comments:

Diasporos said...

Συνέχισε και μή σταματάς στα έξι, έσιει αλλο δέκα, ακούω τα να πετάσσουνται ("εγώ κυρία εγώ κυρία") που τα πίσω θρανία του νού. Άτε. Κάμε το Μέρος Β'...

Terra Incognita said...

Εν ο χάρος μου οι πωλήτριες που σε βουρούν που πίσω!!
Κάτσε στη γωνιά σου τζαι αμα σε χρειαστώ εννα σου νέψω τη κόρη μου!!! Γκρρρ...

Marl3n said...

Auto me tous afrous ontws tragiko, kai me ata alla products. Eixa kataskeuasei kai 2 8ewries. To loipon, 1)i Rwssia eixe ena diastimiko programma programma kai proetoimaze astronautes. Eixe e3oplisei to diastimoploio me ola ta proionta pou mas eleipsan, gia na exun oi astronautes kai episis gia na metaferoun megalo apo8ema ston planiti where they were headed to (that one I haven't figured out yet)
2) O kosmos was about to end in ........ days kai osoi anikan stin Nasa i' opoiadipote alli organwsi me arxika kai to gnwrizan, frontisan na efodiastoun ta katallila gia ti diamoni tous sta ipogeia katafigeia.

'I aplws mporei na itan epivlavi gia to an8rwpino eidos ta sigkekrimena proionta kai ta apesiran prin emfanistei kana dikefalo freak kai na reclaim apozimiwsi.

Unknown said...

Εμένα τζείνο που με νευριάζει με τις πωλήτριες είναι που ορισμένες (ευτυχώς όι πολλές) παν να μαντέψουν το size σου τζιαι λαλούν σου 2-3 νούμερα πιο κάτω. Σιγά που εν καταλάβουν, εν η δουλειά τους. Μάχουνται να σε κάμουν να νιώσεις πιο παστή αλλά μάλλον το αντίθετο καταφέρνουν.

"Αγάπη μου (άλλη πρήχτικο τούτο) 27 εν καλό σου ένεν?"
"Ε ξέρετε φορώ 29-30"
"Μα εσύ? Αποκλείεται!!"

"Να σου φέρω το SMALL να το δοκιμάσεις?"
"Μα ποιος? Εγώ? Εν medium που φορώ, κάποτε τζιαι large"
"Άτε ρεεεεεε??!!!"

Anonymous said...

Πάντως τούτο το βουρ βουρ μόλις σκάσει μύτη πελάτης εν το συναντώ πολλά στην Κύπρο. Μάλλον το αντίθετο,αφού όποτε ζητήσεις βοήθεια κάμνουν λες τζαι εξιτήμασες τη μάνα τους. Αλλά έχω τραυματικότατες εμπειρίες που πωλήτριες εν Αθήναις.
Ένειξερω αν είναι έτσι σ'όλη την Ελλάδα αλλά ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Θυμούμε το τζαι σπάζω τζαι τσακρώ που έμεινα μαλάκας τζαι εν της απάντησα! γκρρρρρρ

Leni said...

"Σιγά μεν έγραφα μόνο 5" LOL

Pote en na feroun stin Kypro oulli ti seira tis Neutrogena?? :/

Pikra to enoikio... Tzai akoma en irtan oi prwtoi loarkasmoi. Yeah.
(Alla toulaxisto epnasa!)

Ali8keia, epiane tzai i kolliti mou ton Salon Selectives ton mwv!!

Talk Show Host said...

Εκτός από τις σπαστικές πωλήτριες που ανάφερες αλλά και αυτές που επισήμανε το Τσαρτελλούι, έχω να προσθέσω ακόμη μια κατηγορία:
- Οι πωλητρίες-πωλητές σε επώνυμα-πανάκριβα καταστήματα.
Αυτές που μόλις μπεις σε βλέπουν με ένα δολοφονικό ύφος 'Τωρά εσύ τι γυρεύκεις δαμέσα? Πως τολμάς με την ανώνυμη τσάντα σου, τα Zara και τα Mango σου'...(αν εκρατούσα όμως Luis Vuitton τσάντα, φορούσα γυαλιά ηλίου Chanel, τζην D&G, μπλούζα Roberto Cavalli, παπούτσια Salvatore Ferragamo ήταν να shίπσουν χαμέ να με προσκυνούν)
ε και σιγά κοπέλλα μου, εσύ δηλαδή πόσα φκάλλεις δηλαδή και έχεις μου και ύφος χιλίων καρδιναλιών???
Άμα καμμιά μέρα έχω όρεξη και χρόνο σκόπιμα ρωτώ πόσα κάνει το ένα πόσα κάνει το άλλο, αν το έχουν σε αλλο size κτλ έτσι απλά για να δυνασασχετούν παραπάνω (εννοείτε ότι εξαρχής εν είχα σκοπό να αγοράσω τίποτε!)
Η συγκεκριμένη κατηγορία συναντάτε κατά κόρον στην ευρύτερη περιοχή του Κολονακίου αλλά και της Κηφισιάς. Αντιθέτως όσες φορές πήγα σε αντίστοιχες boutique στο εξωτερικό, καμία σχέση, ήταν όλοι ευγενέστατοι και εξυπηρετικότατοι.
Φήμες πάντως έφτασαν τελευταία στα αυτιά μου πως οι συγκεκριμένες Κολονακιώτισσες πωλήτριες, ελέω οικονομικής κρίσης, κάνουν εντατικά μαθήματα καλής συμπεριφοράς !!! χχεχεχε
όσον αφορά την Κύπρο δε γνωρίζω αν υπάρχει αυτή η κατηγορία, όποιος ξέρει ας με ενημερώσει!)

Sike said...

ντάιασπορ, χεχ χεχ :) εν ωραία να σε ξέρουν :Ρ

τωρά που το λαλείτε με τες πωλήτριες, επρόσεξα ότι σε άλλες πόλεις δεν συμβαίνει, π.χ. στη Λεμεσό. Μπαίνεις μέσα τζιαι δεν τους καίγεται καρφί. Σε σημείο που προσβάλλεσαι.

nic said...

το shειρόττερο με τις πουλήτριες είναι που επιμένουν ότι ένα ρούχο εν πολλά ωραίο πάνω σου τζι εσύ θωρείς ότι δεν σου πάει.

"μα καλάν, (νομίζουν ότι) είμαι στραβή ή παλαβή;"

frou-frou said...

touto me tis politries nevriazei tzai emena... vouroun se opos tous katous pou mirizoun tin kata..... tzai oti dokimaseis akoma tzai an sou kamnei ena tziilion opos tin pattixa pou ta kotsinoxorka paei sou... en gia afto pou psoumnizw pou katasima megala (tziame en to antitheto.. esi vouras tes tzai grafoun se)

dokisisofi said...

Να υποθέσω λοιπόν ότι καμμιά από εσάς τις θιγμένες μυγιάγγιχτες πελάτισσες, με επιδόσεις στην ανεύρεση του πλέον κολακευτικού ρούχου που να σας αναδεικνύει, δεν έχει δουλέψει πωλήτρια, ούτε θα ήθελε. Θα βοηθούσε ωστόσο καμιά φορά να μπαίναμε στη θέση κάποιου που με τόσο πάθος αντιπαθούμε.
Συγνώμη κιόλας κορίτσια..

Chocolat said...

Εμένα ενοχλεί με παραπάνω να λίφκει το νερό σαν είσαι μες στο ντους (oh yes!!) παρά οι πωλήτριες!! Εγώ νευριάζω να με γράφουν οι πωλήτριες, προτιμώ να με βουρούν που πίσω. Στο μαχαζί εμπήκα επειδή γυρέφκω κάτι, όι επειδή θέλω να χάσκω γυρώ γυρώ!!

Αλλά τωρά θα σιωπήσω, διότι τα νεύρα μου είναι λιμένα λόγω έλλειψης νερού τζε ηλιθιότητας των υδραυλικών/ντεβέλοπερ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΣΗΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!

Ουφφου!!