»

Friday, May 30, 2008

Lord have mercy

Σας προσκαλώ στο γάμο μου

που θα γίνει το Σάββατο 14 Ιουνίου 2008



Κουτρούλλης



Ρόπαλα Ευπρόσδεκτα

Monday, May 26, 2008

Sike has left the building

( ( ( ( ((Εν έχω λάθος)) ) ) ) )


Αμέσως μετά το μυστήριο του γάμου, βγαίνουμε έξω στα σκαλιά της εκκλησίας, τρώμε ρύζι, σύρνουμε ανθοδέσμες, φωτογραφιζόμαστε και...
....ανεμίζοντας δυο αεροπορικά εισιτήρια, χαιρετούμε τα χασκιασμένα πλήθη - ADIOS AMIGOS!!! - και τους ευχόμαστε να περάσουν φανταστικά και υπέροχα στο γάμο που οργάνωσαν, με τα παιδάκια τους και τες θείτσες τους!

Πέτε μου ίντα λάθος έshει η ιδεάρα μου! Είμαι αNαΤριShιAσMέNη πOυ πAνω Ως κάΤω με το μεγαλείο μου!

Απομένει να έβρω τρόπο να αποφύγουμε την προοπτική "Ένας γάμος και τέσσερις κηδείες"...

Thursday, May 22, 2008

Euroκουβέντα να γίνεται

  • 2008 - η χρονιά που οι Κύπριοι και τα ΜΜΕ δεν μας επρήσαν ότι στην Eurovision θα έρτει πρώτη η Ελλάδα τζιαι δεύτερη η Κύπρος.

  • 2008 - η χρονιά που δεν μας έχουν φαβορί τα διεθνή μπούκκικα.

  • 2008 - η χρονιά που κανένας δεν ασχολείται με την Κυπριακή συμμετοχή.

  • Άμα δεν ήρταμε πρώτοι με το ανατριχιαστικά μεγαλειώδες Comme ci - Comme ca, εν έχουμεν chance στον αιώνα τον άπαντα. Ειδικά φέτος.

  • Που την άλλη, όμως, σκέφτουμαι... ο ένας εν γαλοπούλα, ο άλλος απλώνει τες νύφες πας το ττέλλι να στεγνώσουν, η άλλη βαστά το πουλουκκούιν της τζιαι κλαίει, ο άλλος κάμνει πατινάζ γυρόν που τον άξονά του, οι άλλοι αναβιώνουν την Αλίκη στο Ναυτικό... σαν να τζι έχουμεν ούλλοι τες ίδιες πιθανότητες τελικά.

  • Νομίζω εν εξανάνιωσα τέθκοιαν υποτίμηση της νοημοσύνης μου. Τις προηγούμενες χρονιές απλώς τα θεωρούσα απαξιώσιμα ή ακόμα και "καλά να μας κάμουν, τούτους πρέπει να φκάλουμε πρώτους, έτσι για αντιπερισπασμό". Φέτος όμως σάννα τζι εφκάλαν το παλλούτζι.

  • Επόνησα τα μάθκια μου να θωρώ ανακυκλωμένες βλακοσκηνοθεσίες τζιαι μάλλον εν θα ξαναδώ.


α) άντρας τραγουδά/δέρνεται, γυναίκες χορεύουν (με ενίοτε ως bonus το ξέσκισμα του ήδη ανεμοδαρμένου υποκαμίσου του)

β) γυναίκα τραγουδά, άντρες χορεύουν (με σχεδόν σταθερή αξία την αλλαγή αμφιέσεων διά τραβήγματος ή ποτυλίγματος -α, και φοβερές γυαλισμένες ζάμπες)

γ) άντρας ή γυναίκα τραγουδά με γυναίκα στο φόντο εκστασιασμένη να δέρνει βιολί

δ) καρνάβαλοι, ντοπαρισμένοι, άφυλοι, θηρία, zoo and asylum escapees και λοιποί άχρηστοι της κοινωνίας

ε) μετα-Lordi εποχής Φινλανδοί

στ) υπέρβαρη (συνήθως Μαλτέζα) ή κουστουμαρισμένος ασπρομάλλης πιανίστας/κιθαρίστας (συνήθως Ιρλανδός) ή ένα φκιόρο ντυμένος σημαία (συνήθως Εγγλέζος)

  • 2008 - η χρονιά που μπορεί τζιαι να έρτει πρώτη η Ελλάδα τζιαι δεύτερη η Κύπρος

  • 2008 - η χρονιά που δεν θα ζήσω αυτές τις μεγάλες στιγμές γιατί θα partάρω στον ορνιθώνα μου

υ.γ. η άλλη όταν λέει εφόρησεν το στριγκ της ανάποδα (για γούρι), πώς ακριβώς το εννοεί; Μπρος πίσω, ή μέσα έξω;

υ.γ.2 23/5/08 το Αλικάκι στο Ναυτικούλι μας δεν πέρασε ψες, παρόλο που συγκριτικά (όπως προανέφερα) δεν ήταν και lost case - είχε και κάτι από Pulp Fiction (στη μουσική, όχι στην υπόθεση). Anyways.

Monday, May 19, 2008

Πιστοποιητικόν Ελευθερίας (Αρβανιτάκη)

Πιστοποιώ επί ιδία ευθύνη ότι ο Ήμισυς άλλως Χαλάρας άλλως Νωχέλας, κάτοχος πολιτικής ταυτότητος υπ' αρ. τάδε, τυγχάνει ελεύθερος παντός δεσμού αρραβώνος ή γάμου [έτσι μπράβο, να διευκρινίζωμεν γιατί άλλωσπως δεσμούς έχουμεν τους, βλ. Ολυμπιακός Πειραιώς] και δύναται να συνάψη μνηστείαν [γεια σου Πηνελόπη με τα σμιλιά σου] και έλθη εις πρώτον γάμον [και μη εις ανώτερα] μετά της Σάικκος κατόχου πολιτικής ταυτότητος υπ' αρ. τάδε, ουδενός κωλύματος υπάρχοντος [όποιος έshει πρόβλημα speak now or forever hold your piss], εξ όσον ερευνήσας διεπίστωσα ["Γιε μου είσαι ελεύθερος;" - "Ναι, πάτερ" - "Εντάξει, εν ελεύθερος"].
Ο εφημέριος

Sunday, May 18, 2008

Θα τον ιshιώσουμε τον κόσμο, σίγουρα ναι

α) δεν βγήκες από την εφηβεία ακόμα;
β) καπνίζεις νομίζοντας ότι φαίνεσαι μεγάλος;

Αν απάντησες θετικά σε όλα τα πιο πάνω, μάθε ότι... [drum roll]

δεν φαίνεσαι μεγάλος (!)

αλλά μωρό που καπνίζει νομίζοντας ότι φαίνεται μεγάλος.



Χα!

Friday, May 16, 2008

Τα παληκάρια λυγάν και καλολυγάν

Τα μωρά, όχι μόνο ζωγραφιστά, αλλά και τρισδιάστατα θα παραστούν στο γαμήλιο δείπνο. Full 3D animation.

Παραδόξως όμως, μετά τη λήψη της ανωτέρω απόφασης νιώθω λιγότερο μισοπαίδα και αντελήφθην ότι είναι συγκεκριμένα σποράκια σε συνδυασμό με τες μανάες τους, που μου διαταράσσουν την ψυχική υγεία.

Είμαι πολλά περίεργη να δω τελικά με τούντον γάμο τι θα γίνει όπως το θέλω.

Αν τελικά καλέσουμε και τη θεία την Κατίνα, για την οποία ξεμαλλιαστήκαμε με τη γιαγιά μου, να ξέρετε ότι έχει πέσει και το τελευταίο απόρθητο φρούριο…


Wednesday, May 14, 2008

Νευρουλλάκια

Τετάρτη και 14!!! Άσχετο. Ένας τζιαι πόψε (μήνας). Who's counting. Θέλω διακοπές. Με έχει ζαώσει η συσσωρευμένη έλλειψη τακτ που παρατηρείται αυτές τις μέρες, ειδικά upon inviting.

Ως εκ τούτου (;) έχω κάποια άλφα νευράκια, τα οποία εντείνονται από τις ακόλουθες - άσχετες μεταξύ τους - περιπτώσεις.
  • να κατσιαρίζει περίεργα το αυτοκίνητο τζιαι να το παίρνεις στο μηχανικό τζιαι να μεν ακούει τίποτε το περίεργο επειδή τζείνου εν φαημένα τα φκια του που τη βαρβατζία στο γκαράζ

  • να θέλεις υπότιτλους να καταλάβεις τι λαλούν οι κυπραίοι djs και λοιποί παρουσιαστές όταν μιλούν αγγλικά καλαμαριστά (κάποιος να τους εξηγήσει ότι τα sh, ch, και j είναι ήχοι της αγγλικής)
  • να σε ακολουθούν βήμα προς βήμα οι πωλήτριες στα μαγαζιά και δη τα μικρά

  • να μιλούν οι πωλήτριες για το εμπόρευμα σαν να τζι εν δικόν τους ("έχω", "εννά φέρω", κτλ.)
  • να τηλεφωνάς κάπου τζιαι πριν να τους πεις καλά καλά τι θέλεις, να σε πασάρουν πάρακατω χωρίς προειδοποίηση τζιαι να ακούεις μουσική ώσπου να απαντήσει άλλος τζιαι να ξαναρκέφκεις να τους λαλείς τι θέλεις που την αρχή.

-γεια σας, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με-
-ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΩΣ-παρακαλώ.
-γεια σας, παίρνω σχετικά με-
-ΡΙΞΕ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΟΥ ΣΠΙΡΤΟ ΝΑ ΠΥΡΠΟΛΗ-εμπρός.
-ναι με ποιον μιλώ;
-ποιον θέλετε.
-θέλω να ρωτήσω για το-
-ΑΥΤΗ Η ΑΓΑΠΗ ΣΤ' ΑΣΤΡΑ ΜΑΝΕΒΑΖΕΙ-παρακαλώ;


  • να ξηκακκαθκιάζουνται μες το αυτοκίνητο. Την επόμενη φορά ποννά δω κάποιον (ειδικά σε ακριβό αυτοκίνητο) να ξηκακκαθκιάζεται, θα ανταποδώσω την κίνηση επιδεικτικά για να γινεί ρεζίλι, ειδικά αν έshει τζιαι γεναίκα μαζί του. Ή, θα φκάλω το shέρι μου που το παράθυρο και, αφού τρίψω κυκλικά τον αντίχειρα με το δείκτη για λίγο, θα κάνω κατά πάνω του την κίνηση εκτίναξης κακκαθκιού.
  • οι μπλόγκερς να έχουν κατηγορία (label) "χιούμορ" - ακούεται μου κάπως "είμαι πολλά αστείος τζιαι ξέρω το".
  • το καλαμαρίστικο (τώρα και σε κυπριακή κυκλοφορία) "είμαι/είναι/νιώθω κάπως". Κάπως τι, αγράμματοί μου; Κάπως καλά, κάπως κακά, κάπως άσχημα, τι; "Κάπως", μίshιμου.
  • (για να περάσουμε και στα δικά μας) λίγες μόνο μέρες πριν το γάμο να σου υποδεικνύουν (to put it mildly) ότι


    (α) "γάμος χωρίς παρανυφομασκαραλικάκια εν γίνεται" [παρακολούθα]
    (β) "νύφη με τα μαλλιά κάτω εν γίνεται" [μαλλιά με τη νύφη πάνω γίνεται;]
    (γ) "η νύφη πρέπει να είναι βαμμένη σε γήινους χρωματισμούς" [εγώ θέλω εξωγήινους]
    (δ) "εδώκαμεν καταλάθος κάποια προσκλητήρια με καρτούα για το dinner σε άσχετους" [ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ]

Monday, May 12, 2008

Γαμο-etiquette

Ακούστε να δείτε - μια έτερη κοινωνική προσφορά του ιστολογίου μας:


Άμα σας διούν ένα προσκλητήριο γάμου, να λαλείτε "ευχαριστώ, η ώρα η καλή".

Δεν υπάρχει λόγος να πείτε τη γνώμη σας για το προσκλητήριο - αν το χρώμα που εβάλαν εν κάμνει την τέλειαν αντίθεση με το χαρτί, εν θα τσακκιστεί κανένας να το πάρει πίσω στο τυπογραφείο να παραγγείλει άλλα.

Δεν υπάρχει επίσης λόγος να επιχειρήσετε να νουθετήσετε τον μελλόνυμφο (κατ' εσάς μελλοθάνατο) και να τον αποτρέψετε από το γάμο, αλαλάζοντας "Μείνετε ελεύθεροι μάνα μου" και "Μεν κάμέτε έτσι λάθος" - εν θα σταματήσει κανένας ό,τι κάμνει για να αλληλοκοιταχτεί τζιαι να συνειδητοποιήσει ότι εν καλά που λαλείτε.

Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να κλαίεστε τζιαι να λαγκοδέρνεστε ότι εν μακριά που την πόλη σας ο γάμος ή ότι ενηξέρετε πού να αφήκετε τα κοπελλούθκια επειδή απαγορεύονται στο τραπέζι.

Δεν υπάρχει λόγος να συμβουλεύετε τους νεόνυμφους να κάμουν τον γάμο τους σε ανοικτό κύκλο και χώρο με φαΐ για όλους - ειδικά την ώρα που σας κοττούν το προσκλητήριο.

Δεν υπάρχει λόγος να ενημερώσετε τους μελλόνυμφους ότι στην εκκλησιά που θα παντρευτούν έχει να πάτε που την κηδεία του κάττου σας και ότι έχετε ψυχολογικά - ένα μήνα πριν το γάμο, έθθα σπεύσει κανένας να βρει εκκλησία με πιο χαρούμενες για σας αναμνήσεις.

Δεν υπάρχει λόγος αν εν σκατοβαμμένη η νύφη να της το πείτε τη μέρα του γάμου της - τούτο εν εσυνέβηκεν ακόμα, αλλά προσπαθώ να προλάβω ό,τι σώζεται.

Άμα ρωτήσετε πώς θα είναι το νυφικό/λουλούδια/κεραστικό/κτλ. στο γάμο, να είστε έτοιμοι να πείτε "α, ωραία" ακόμη και αν λαωθείτε.

Δεν υπάρχει λόγος, καταρχάς, να στυλλομμαθκιάσετε και να αναφωνήσετε "γιαααξξ" - εν εσυνέβηκε ακριβώς έτσι ακόμα, αλλά it might as well have.

Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε υποδείξεις όσον αφορά στο νυφικό, ειδικά όταν είναι τελειωμένο - δεν πρόκειται να το πάρει κανένας να το ξηποράψει και να κάμει άλλο, plus θυμηθείτε ποιος παντρεύκεται.

Δεν υπάρχει λόγος να πείτε ότι τα λουκούμια που επαραγγείλαν εν έχουν υπόθεση - εκτός και αν έτυχε να έβρετε μέσα σκουλούτζια τζιαι κουρκουτάες.

Βασικά, δεν υπάρχει λόγος να εκφράζετε τη δυσαρέσκειά σας για πράγματα τετελεσμένα ή/και προσωπικά. Κανένας δεν θα shιστεί να σας βολέψει. Το πολύ-πολύ να τους στεναχωρήσετε τζιαι να δημιουργήσετε απωθητικά αισθήματα προς το άτομό σας. Άτε να γράψουν τζιαι κανένα ποστ με διάφορες ξιτημασιές τζιαι μετά να το σβήσουν.

Πιστεύκω εν πολλά απλό και εν καταλάβω πού δυσκολεύκεστε.


Sunday, May 11, 2008

Μαμμογράφημα



You're stress on legs.

Και πρηχτάκι.

Αλλά είμαι καλά
γιατί εσύ κλίνεις γόνυ και αυχένα για μένα
κάθε βράδυ

αγαπάω σε

Wednesday, May 7, 2008

Τα Σημεία των Σφαιρών: Aκολουθεί προπληρωμένη Προεδρική διαφήμιση

  • Προχτές εφόρουν ένα τζην Diesel τζιαι ρωτά με μια, "Εν που το other side?". Πού εκαταντήσαμε.
  • Με τις διάφορες επώνυμες μάρκες να στοιχίζουν 20 ευρώ και το greener grass του, το other side αποτελεί ιδανικό βοσκότοπο για τους λογής λογής τετραπέρατους "έθθα-με-περιπαίζουν-εμένα-οι-δικοί-μας-οι-αμπάλατοι-ποδά-που-θέλουν-μια-μανιτζιά-λίρες".
  • Έμαθα ότι ο Γκορμπατσώφ έπαιξε πέρσι σε διαφήμιση του Lοuis Vuitton και εφαντάστηκα το δικό μας τον τέως να διαφημίζει Diesel (εν έχω τα ταιρκαστά μου να σας κάμω κανένα μονταζάκι α λα Φουκού).


  • O από χθες Ρώσος Πρόεδρος Μedvedev προπονείται για διαφήμιση Johnny Walker; Είδετε πόσα μίλια κόκκινου χαλιού έκοψεν μες το Κρεμλίνο στην τελετή ορκομωσίας του;
  • "Ποιον θέλεις για Πρόεδρο των Η.Π.Α.; Την Χίλαρυ ή τον Ομπάμα;"

  • Εμάθαμεν τζιαι την Μιανμάρ.

Τον Οσάμα, τον Οσάμα!

Sunday, May 4, 2008

Νευρικός πολτός

Ίσως το μόνο πράγμα που με διασκεδάζει τις τελευταίες ημέρες είναι η πλάκα που κάνω σε όποιον με ρωτήσει πώς θα φτιάξω τα μαλλιά μου τη μέρα του γάμου. Με πολλή σοβαρότητα απαντώ "κότσο μπανάνα" (για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για χωριατιλίκι παύλα πατρωνιά). Τα ύφη, τα ξεροκαταπιώματα και οι εσωτερικές πάλες των φίλων μου είναι συλλεκτικά. Για πιο πιστευτό εφφέ, προσθέτω ότι η κομμώτρια μου ήθελε να μου αφήκει και λλία κιρκιλλούθκια να σουστάρουν εκεί στα αυτιά, αλλά της είπα "γιααααξξξ χωρκατοσύνες".


[στο σημείο αυτό υπήρχε (ένας έρωτας μεγάλος) ένα ποστ περί πολτοποίησης των νεύρων μου λόγω εξόρμησης για εξεύρεση γαμπριάτικου κοστουμιού. Μετά από μακράν σύσκεψη με τον εαυτό μου, αποφασίσαμε να το κατεβάσουμε γιατί δεν μας ανάπαυε. Τα σχόλια τα αφήνουμε για ενθύμιο, καθώς και το ηθικό δίδαγμα - μια κοινωνική προσφορά του blog]

Υποσυνείδητο δίδαγμα: Κάτω που το άσπρο να φορείτε μπεsh