»

Friday, October 3, 2008

Τσάντα για αγρίους

Παρατήρησα ότι κάποιες εδώ στη δουλειά (και όχι μόνο) αλλάζουν τις τσάντες σαν τα πουκάμισα. Χεχ, έχει και κάτι άλλους που αλλάζουν τα πουκάμισα όπως εγώ τις τσάντες. Γιατί εμένα οι σχέσεις μου με τις τσάντες δεν είναι εφήμερες, έχω σοβαρό σκοπό, τις αλλάζω μία φορά το χρόνο. Και γιατί είμαι ιδιότροπη και δεν μ' αρέσει όποια κι όποια, αλλά και γιατί κουβαλάω τόοσα πράγματα εκεί μέσα, που σιγά μην τα μετακομίζω κάθε τρεις και λίγο. Και διερωτώμαι, εφόσον το περιεχόμενο της γυναικείας τσάντας φημίζεται παγκοσμίως για την πλουσιότητα χαρακτήρα του, οι άλλες πώς στο καλό τις αλλάζουν καθημερινά; Σημαίνει πως με το που σχολνάν απ' τη δουλειά και μέχρι το επόμενο πρωί, δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να μεταφέρουν υπάρχοντα από τη μια στην άλλη. Αν τα τοποθετούν συγυρισμένα, that is. Γιατί αν είναι για να αδειάζω τη μια μέσα στην άλλη από κάποιο ύψος, κλάφτα. Αγχώθηκα μόνο που το σκέφτηκα (μα να πέφτει το ένα πάνω στο άλλο randomly και να πιττώνονται;!).

Μετά το ταξίδι στην Αμερική απ' όπου επέστρεψα κατά 3 τσάντες πλουσιότερη (it's that city I tell you), όλο λέω πως θα αλλάξω τη τσάντα μου με μια από τις αμερικάνικες κι όλο το αναβάλλω, γιατί με το που αντικρίζω τον εσωτερικό της κόσμο κατακλύζομαι από αθεράπευτη βαρεμάρα.

Κι επειδή όση δουλειά είχα για σήμερα την τελείωσα (αχαχαχχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ, ουχουχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ καλό, πώς τα λέω η λέσμπιαν), για να περάσει η ώρα θα επιχειρήσω ένα inventory check της τσάντας μου.

(...)

Λοιπόν, αν αρχίσω να εξηγώ το πώς βρέθηκε το κάθε πράγμα εκεί μέσα, θα νυχτωθούμε (αν και κάτι μου λέει ότι υπάρχουν πολύ πιο αλλοπρόσαλλες τσάντες από τη δική μου). Έτσι, θα τα κατονομάσω μόνο αλλά να έχετε υπόψη ότι η παρουσία κάποιων αντικειμένων στη τσόντα μου δεν είναι η προφανής (π.χ. το ξυραφάκι δεν είναι για να κόψω τις φλέβες μου και η ττελλόβρουτσα δεν μπήκε εκεί μετά που τελείωσα το πλύμμα των αγγειών). Και, επίσης, ότι είχαμε και πάμπολλα αντικείμενα που πέρασαν από τη τσάντα μου ως γκεστ σταρ.

1. Ξυραφάκι ροζ Gilette.

2. Ττελλόβρουτσα ειδική για γρίλλιες φούρνων.

3. Μπλοκ ληγμένων εκπτωτικών κουπονίων για το σινεμά.

4. Τσίχλες σκορπισμένες (ποτέ μασημένες - ξαναπαίξτο συνθηματικά).

5. Πορτοφόλι (άλλο ποστ το περιεχόμενο αυτουνού).

6. Χάρτινη βεντάλια.

7. Υγρά μαντηλάκια.

8. Στεγνά μαντηλάκια.

9. Εκείνο το χαρτινοασημένιο πράγμα σαν μικρή σελίδα που είναι τα χάπια πάνω κι από όπου τα κόβεις/ανοίγεις ένα ένα; Ένα απ' εκείνο με δύο χάπια για ξεφούσκωμα κοιλιάς (ΜΥ ASS!!!) μέσα.

10. Υγρά μαντηλάκια για την ευαίσθητη περιοχή.

11. Μπαταρίες ΑΑΑ.

12. Κουτί με μπουκάλι σιρόπι για το βήχα.

13. Πηρούνι (κανονικό, όχι πλαστικό).

14. Χαρτιά παντός μεγέθους με βιαστικές σημειώσεις.

15. Κλειδιά.

16. Κινητό.

17. Θήκη γυαλιών ηλίου.

18. Μαχιούδες και κοτσιδάκια μαλλιών.

19. Κατάσταση τραπεζικού λογαριασμού.

20. Επιταγή με το βοήθημα γάμου, γιούπι.

21. Το κουτί των σκορπισμένων τσιχλών.

22. Αποδείξεις αγορών.

23. Δωροκουπόνι.

24. Μολυβάκι του ΙΚΕΑ.

25. Παστίλιες για το λαιμό.


Συν 2-3 άλλα που μαρτυρούν την απόρρητη δουλειά που κάνω (όχι, για το blogging δεν πληρώνομαι - την άλλη). Αν σας έλεγα ότι έχω στη τσάντα μου κιμωλίες, για παράδειγμα, θα ήταν πασιφανές ότι είμαι του CSI Λευκωσίας. Ή αν είχα swipe card, ότι δουλεύω στο δημόσιο ή στη φάμπρικα.

Συμπεράσματα: έχασα το lip balm μου.

Και όχι, δεν κυκλοφορώ με βαλίτσα!





υ.γ. τσιχλίτσα σ' όποιον ξέρει τη λέξη για το 9.

17 comments:

drSpock said...

Για να δεις πόσο σε εκτιμώ (και πόσο ελεύθερο χρόνο έχω!) Ι googled it και το 9 λέγεται blister packaging. Μια ορθή μετάφραση πιστεύω θα ήταν "μπαμπουλο-συσκευασία για χάπια". (Για την εξασφάλιση της ποιότητας του βλογ ελπίζω η τσιχλίτσα να έχει τη δική της μπαμπουλοσυσκευασία και να μην είναι χύμα!)

Anonymous said...

Εκαλέσαν τη θεία την Ελλού σε γάμο στο Τρίκκης πάλας. Επήεν, τζιαι στο μπουφέ είπεν μου είσιεν ένα καλάθι με κρεμμύδια. Ο καθένας έπερνεν το κρεμμύδι του (αν ήθελε) στο τέλος του σερβιρίσματος, υποθέτω για να μην κόβουν όλα τα κρεμμύδια και να βρωμά η αίθουσα.

Anyway, η θεία η Ελλού δεν ήθελεν να φάει κρεμμύδι με το κλέφτικο της και εθυμιθειν ότι δεν είχε κρεμμύδια στο σπίτι έτσι έβαλεν δύο με τρόπο φυσικά (είπεν μας για μεν γίνει τζιαι ρεζίλι μες τον κόσμο) μεσ την τσέντα της. Την επομένην ήταν να μαγειρέψει λουβί τζιαι εδώ που τα λέμε ένα κρεμμύδι πάει με το λουβί.


Ανακάλυψεν τα μετά που ένα μήνα που ήρθε σπίτι μου για καφέ γιατί η τσέντα τζίνη εν η τσέντα τους γάμους, των βαφτήσεων, των επισκέψεων κτπ. και εξέχασεν τα τζιμέσα.

Unknown said...

Είσαι τζιαι συ που τζείνες τις κοπέλες που έχουν μες την τσάντα τους ΤΑ απίθανα πράγματα τζιαι μιαν σερβιέτα για ώραν ανάγκης εν έχουν?

Αχάπαρη said...

i ttelovroutsa je to pirouni sanna en lio ksikarfwta?

Sike said...

spock, εκτιμώ βαθύτατα την προσπάθεια! Αυτό που βρήκες όμως είναι το bubble-wrap νομίζω, εκείνο με τες παμπουλούες που τυλίγουμε πράγματα και μετά σπάζουμεν τες μια μια :P

anon, ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟ ΚΡΟΜΜΥΔΙ ΜΕΣ ΤΗ ΤΣΕΝΤΑ?!?! Εν έγινε τοξικό; Εν έλιωσε η τσέντα;;

σαρδέλ, yup...

αχάπαρη, αν και προειδοποίησα ότι το κάθε πράμα έχει και την long story του, θα σου πω (άρεσεν μου που το ξυραφάκι εν φυσιολογικό να το παίρνω στη δουλειά!!!). Την ττελλόβρουτσα την παραγγείλαμε στη δουλειά κάτι προκομμένες συναδέλφισσες από ένα κατάλογο με homeware, και όταν παραλάβαμε τα πράματα μας, εγώ έβαλα την τελλόβρουτσα μου στη τσάντα μου και βαρκούμαι να την φκάλω. Το πηρούνι είναι από όταν πήρα σπιτικό φαγητό delivery στον αδερφό μου στη δουλειά αλλά δεν του άφησα το πηρούνι γιατί είχε. Και βαρκούμαι να το φκάλω.

Sike said...

spock, my apologies: εν καλά που λαλείς!! Να μια πισσούλλα :)))) Στα ελληνικά μάλλον είναι σκέττο "συσκευασία"...

Κρίση Ταυτότητας said...

χεχε, κάτι μου θυμίζει η κατάσταση της τσάντας σου. Επειδή όμως εγώ αλλάζω τσάντες ανάλογα με τη διάθεση μου, βρήκα 'κόλπο'. Όλες οι τσάντες που χρησιμοποιώ συνήθως έχουν μέσα τα ίδια βασικά πράγματα (ομπρέλλα, χαρτομάντηλα, υγρά μαντιλάκια, τσίχλες, κοκκαλάκια για τα μαλλιά, βαζελίνη για τα χείλη, πανατόλ, σερβιέττες) και πολλά άσχετα (κάτι ανάλογο με το πιρούνι στη δική σου). Οπότε μετακομίζω μόνο το πορτοφόλι, το κινητό και τα κλειδιά (ενίοτε και τα γυαλιά ηλίου). Μια φορά το χρόνο που τις αδειάζω κανονικά τραβώ τα μαλλιά.

Sike said...

χαχαχαχ, μα να πάω να τα αγοράσω όλα διπλά λαλείς;

Anonymous said...

Πολλύ γέλιο η ανάρτηση!!!! Ειδικά το πηρούνι! Εγώ πάλι, αλλάζω τη τσάντα μου ανάλογα με την ενδυμασία (οκ, έχω 2-3, δεν έχω και 5ο τσάντες!) - το μόνο που υπάρχει πάντα σε όλες΄είναι χαρτομάντηλα, κι αυτό που μονίμως ξεχνώ να μετακομίσω είναι το πορτοφόλι!

drSpock said...

Thank you dear! Never doubt Dr.Spock. Volcans are always right.

nic said...

εγώ που κουβαλώ κρέμες, αντιηλιακές, μεικ-απ, σκουλαρίκια, σοκολάτες, μήλα/πισκόττα/κούννες, χτένα, μαντήλι για τα μαλλιά, ζώνη... εκτός που τα αυτονόητα?
τζι εννοείται γυρέφκω μιαν ώρα τα κλειδιά μου τζειμέσα κάθε φορά, ανάφκω φαναρούθκια, νεκατώνω μισήν ώρα, φκερώνω την τσέντα...

Anef_Oriwn said...

Saik,

Καλά η τσόντα (σόρρυ η τσάντα σου ήθελα να πω – κάπου έγραψες τσόντα και παρασύρθηκα) μπορεί να μεν είναι βαλίτσα, αλλά πόσο μεγάλη είναι για να χωρεί τούτα ούλλα τα πράματα που αράδιασες; Και χρησιμοποιείς την ίδια τσάντα και για τη δουλειά και για τις εξόδους σου (σε γάμους, βαφτίσια, επισκέψεις και σε ταβερνο-εστιατόρια;).

Παρεμπιπτόντως, ποια διάφορα (από άποψη χρήσης και αποτελέσματος) μεταξύ ενός ροζ κι ενός blue ξυραφακίου Gilette;

Anef_Oriwn
Κυριακή 5/10/2008 – 3:04 μ.μ.

Anonymous said...

lol nai gelo akoma me to tsonta an kai mallon itan typo... alla good one! :D ah kai indeed einai blister pack alla i'm kinda late :/

so aaaaaaanyway i just wanted to say WTF profanos en eimai normal, mono portofoli kai kinito exo mes tin tsanta mou kai ok an ksepesei kanena molivi tou ikea en niotho tin anagki na to metafero apo tin mia tsanta stin alli :P

Sike said...

η τσόντα ήταν για να πιάσω τους παρατηρητικούς τζιαι έβαλλα τζιαι στοίχημα ότι πρώτος και καλύτερος θα αναστατωνόταν ο άνεφ, χαχαχαχ!

σχετικά με τα ξυραφάκια, εν τζι εν το χρώμα, εν οι προδιαγραφές που κάμνουν τη διαφορά :)

Για τις εξόδους έχω μια στην οποία χωρεί ένα χαρομάντηλο, μια πιστωτική κάρτα και ένα lip- ΗΒΡΑ ΠΟΥ ΕΝ ΤΟ LIP BALM ΜΟΥ!!! :]]]

stalamatia said...

Υπάρχουν μικρά πλαστικά μπουκαλάκια που μέσα έχουν τσίχλες να πάρεις ένα και όταν τελειώσουν αυτές που είναι μέσα ,να βάζεις τις άλλες από τα χαρτονένια.Εγώ βάζω και τις καραμέλες για το λαιμό,έτσι δεν σκορπάει τίποτα στη τσάντα.Μα ττέλινη βούρτσα?

Anonymous said...

γεια σου ρε σάικ!

πάντως θέλω να γνωρίσω τη τσάντα σου από κοντά να της δώσω τα συγχαρητήρια μου! Αλλο 2-3 πράματα (σερβιέτες, απορυπαντικό τζαι έτοιμο φαΐ) λείφκετε για να γίνει σούπερμαρκετ.

Η τσάντα μου έσιει μόνο ipod, πορτοφολι, κινητό, κλειδιά, τετραδιούιν, hand cream τζαι τωρά στην Αγγλία oyster card.
Άμαν θέλω να την αλλάξω απλά αναποδογυρίζω την :p

Anef_Oriwn said...

@ Saik,

Αντί να με δώσεις συγχαρητήρια που πέρασα το test (όχι εγκυμοσύνης αλλά) παρατηρητικότητας (να δεις πόσο επισταμένα σε διαβάζω) αυτο-λιβανίζεσαι (αυτο-χουμίζεσαι) για την επιβεβαίωση των εικοτολογιών σου; (Για να είμαι και ειλικρινής νόμισα ότι το «τσόντα» ήταν τυπογραφικό λάθος. Καλά που δεν το ‘βαλες και στον τίτλο: “Τσόντες για αγρίους”!

Να σημειώσω όμως ότι ΕΣΥ δεν είσαι τόσο παρατηρητικιά. (Δεν πρόσεξες και δεν σχολίασες το γεγονός ότι ΔΕΝ σχολίασα τα «Υγρά μαντηλάκια για την ευαίσθητη περιοχή». Σημ.: Ως ευαίσθητη περιοχή υποθέτω θα εννοούσες τα ... μάτια! Εκτός πάλι κι αν περίμενες να σχολιάσω και το «ευαίσθητη περιοχή», αλλά έπεσες έξω – και κάνει και κρύο πλέον).

Όμως για τι τσόντες να μιλήσουμε όταν γύρω μας και επί μόνιμου βάσεως και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουμε μάρτυρες μικρό-τσόντων. Έχει χάσει πλέον και το ουσιαστικό περιεχόμενο της η έννοια «σεξουαλική παρενόχληση» (θα γράψω κάτι σχετικό σύντομα).

Για τα ξυραφάκια Gilette: Έχεις δοκιμάσει και τα blue και τα ροζ κι έχεις διαπιστώσει διαφορά;

Anef_Oriwn
Τετάρτη 8/10/2008 – 5:22 μ.μ.