»

Wednesday, July 30, 2008

Cyprus advertising: Σκέψου το. Γίνεται.

Μόνο εγώ σΤυΛλΟμΜαΘκΙάΖω όταν ακούω την εξής διαφήμιση στο ράδιο;

- Κοκκινοσκουφίτσαα... πού είσαι; Θαρθείς λίγο έξω;
- Αα, δεν μπορώ τώρα Λύκε, κάνω μανικιούρ, πετικιούρ...
- Μα σου έφερα ωραίες φρέσκες φράουλες που σ' αρέσουνε...
- Είπαμε, δεν μπορώ τώρα! Φύγε!
- Κρίμα... κι εγώ που έλεγα να 'ρχόσουνα να παίζαμε με το Durex Play...
- Durex Play?!! Και δεν το ΄λεγες τόση ώρα;!
[exit Κοκκινοσκουφίτσα, go play with Λύκος]

"Durex Play. Gel για μασάζ και παιγνίδια... Durex Play"


Τι να πρωτοθίξει κανείς;! Την κτηνοβατικότητα της υπόθεσης; Την ακαταλληλόλητα της διαφήμισης για μέρα μεσημέρι; Την ανυπόθετη διαστρέβλωση της παραμυθένιας πραγματικότητας και την πρόκληση εύλογων αποριών σε μικρά παιδιά; Τζείνου που την εμπνεύστηκε, δηλαδή, οι άλλοι ελαλούσαν του "Γουάου δεν ξανάγινε, εν παίζεσαι πελλέ μου"; Τζιαι τζείνος επίστευκεν;

Μόνο εγώ θεωρώ κομπλεξικές, IQ-less και τρισάθλιες τέτοιες απόπειρες για χιούμορ; Ο Λύκος με την Κοκκινοσκουφίτσαν ολάν;!!! Γουώτ δε φακκ, λάικ!

Η κυπριακή εντυποραδιοτηλεόραση, γενικότερα, βρύθει σαχλοειδέστατων διαφημήσεων - ίσως επιχειρήσω την ανάρτηση μιας αντιπροσωπευτικής δειγματοληψίας προσεχώς, αν δεν φύουν τα φρύθκια μου στο μεταξύ (να πω ένα για να φύει πουπάνω μου: αφίσα στο highway με τη φάτσα μιας γεναίκας και τη λέξη Veloute δίπλα. Μόνο. Αν δεν ηξέρεις ότι το Veloute εν γιαούρτι, ίντα chance έshει να μεν νομίσεις ότι εν κοtchινάδιν ή σκουλαρίτζια που διαφημίζει;;;)


Πάω θάλασσα.

13 comments:

SKonte said...

yeah man wtf? tha to diavasoun kai kapoioi diafimistes kai tha prosvaltoun oti me ta periorismena mesa pou diathetoun toso paragoun

Anonymous said...

Είπαν να πρωτοτυπήσουν και πρωτοΠίπησαν!

Anonymous said...

Tin akousa mia fora ti diafimisi alla epeidi den proseha akousa Dulux play kai enomisa oti itan kamia nea mpogia pou antexei diafora! Ekei sto masaz mou dimiourgithike mia aporia alla pou na paei to mualo mou oti o lukos tha apoplanoyse tin kokkinoskoufitsa (i to antitheto!). Ithela na xera poios to skeftike!

Anef_Oriwn said...

@ Σικέ,

Τα καλά πρέπει να λέγονται και να επαινούνται. Ωραία και με καυστικό χιούμορ τούτη τη φορά η ανάρτηση σου. Όμως επέτρεψε μου και τα εξής σχόλια:

1. Μιλάς για “… την κτηνοβατικότητα της υπόθεσης ...” (μεταξύ Λύκου και Κοκκινοσκουφίτσας), και με έκπληξη διερωτάσαι “... Ο Λύκος με την Κοκκινοσκουφίτσαν ολάν;!!! Γουώτ δε φακκ, λάικ!”. Μα εν έχεις ακούσει (ή διαβάσει) την αλληγορική επεξήγηση του μύθου από κάποιους σεξοψυχολογο-παραμυθάδες που λέσιν ότι η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας ήταν παιδεραστική; Στην προκειμένη περίπτωση ο κατάπτυστος παιδεραστής παρουσιάζεται υπό την μορφή του Κακού Λύκου. Παράλληλα ήταν και επίδοξος εραστής της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας (θα ήταν καμιά ζουμερή 50ρα) η οποία όμως τα ‘χε με τον Κυνηγό, ο οποίος στο τέλος καθάρισε για όλους!

2. “Παω θάλασσα” – Λαλείς το σάμπου τζιαι είσαι δκυο βήματα που τη θάλασσα. Μήπως είσαι με το laptop στην παραλία;

3. “…. ίσως επιχειρήσω την ανάρτηση μιας αντιπροσωπευτικής δειγματοληψίας [σαχλοειδέστατων διαφημήσεων -]προσεχώς, αν δεν φύουν τα φρύθκια μου στο μεταξύ …”. Παναΐα μου!!! Μα εν ιφκάλλεις τα βρύθκια σου; Δαμαί φκάλλουν τα τζιαι τα “‘ρσενικά” πιον!!!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 31/7/208 – 3:15 μ.μ.

Unknown said...

OMG! Έπαθα σοκ, εν την εξανάκουσα!

Άσχετο: αφού μιλούμε για βλακίστικες διαφημίσεις η πιο σαχλή εν τζείνη του Ορφανίδη στην Πάφο που ρωτά η Άβα τους πελάτες πώς τους εφάνηκε. Εν μπορώ να την ακούω, φίρνουμαι που τα γέλια

entelech1a said...

Που να δεις και το mall ποσο σαχλο εννι ρε Τσαρτελουι!

Diasporos said...

όταν είμουν ττήνεϊτζερ, εδείχναν κάτι φίλοι μου κινούμενα σχέδια πορνό με την κοκκινοσκουφίτσαν, τους νάνους, και τον Χενσελ και Γκρέτελ. Γιάξ, αλλά εγελάσαμεν πολλά.

Έννεν κτηνοβασία ο λύκος με την κκκφίτσαν. Εν αλληγωρία του τύπου : ξανθή τουρίστρια ξελογιάζεται από Ξυλοφαΐτην μαλλιάν ι στην Αγ Νάπαν τζιαι μετά μετανώννει το.

Anonymous said...

Ναι και γω είδα πορνό του τύπου που περιγράφει ο Διάσπορος, και εφύρτηκα που τα γέλια. Όχι γιατί εν αστείο που μόνο του αλλά γιατί εν αστείο ίντα κιτσιαρκές σκέφτεται ο κόσμος. Εσσει χάζι που κάποιαν σκοπιά άμαν το πάρεις αραχτά και λάιτ.
Εν αντέδρασα καθόλου όταν άκουσα την διαφήμηση γιατί οκκέι πρώτον εθθυμήθηκα τα γελιοότατα πορνό στυλ "Ο Χαρυ Σπρώκτερ και η κάμαρα με τους Δονητές", αλλά και επειδή εν διαφήμηση για λιπαντικό σεξουαλικής χρήσης..ό,τι διαφήμηση τζαι να σκέφτουνταν, εν νομίζω να ήταν πιό καλαίσθητη ή κλασάτη.

Η διαφήμηση του γιαουρτιού με την Γαλλίδα παρεπιπτόντως, εγω στην αρχή πριν βάλουν το γιαούρτι δίπλα τζαι είχαν μόνο την φάτσαν της τάχα για να μας έχουν σε αγωνία, ήμουν σίουρη ότι εν καλλυντικά που εδιαφήμιζεν χεχε

Sike said...

τελικά το να πάω τζιαι νάρτω που τη θάλασσα επήρεν μου 5 μέρες, κ. Άνεφ, και διατελούσα laptopless (πρέπει να σ' άρεσεν τούτο, κάτι τέθκοια λογοπαίγνια θυμίζουν σου διάφορα και κάμνεις χαρά) :P

καθοδόν όμως, επρόσεξα ότι η διαφήμιση του γιαουρκιού άλλαξεν και αντί για τη φάτσα της γεναίκας, τωρά έχει μιαν άλλην που μυρίζεται μια χούφτα τριαντάφυλλα... τωρά ίντα chance έshει να μεν νομίσεις ότι το βελουτέ εν ροδόστεμμα;!

speaking για αλληγορίες, εγώ για το μόνο που άκουσα, εν τζείντο μαννοτραουδούι το παιδικό της Αρβανιτάκη, το "σκουλουκούιν σκουλουκούιν πού πάεις χωρίς βρακούιν"...

Anef_Oriwn said...

Κυρία Σάικ,

Ουδέν άλλο σχόλιο ... Εκλειδοστομιάσες με! (Θα παρακάμψω και τα λογοπαίγνια)!

Anef_Oriwn
Κυριακή 3/8/2008 – 9:32 μ.μ.

κι αγνάντευε... said...

Χάλια η διαφήμιση, πλάκα έχουν τα σχόλια εδώ, ο Άνευ παρατήρησε σωστά για τον όχι και τόσο αθώο χαρακτήρα του παραμυθιού αυτού (όπως και άλλων παραμυθιών των αδερφών Γκριμ...).

Anonymous said...

To ttop en orismenes diafimiseis pou jinos pou rwta, apanta monos tou. P.x se jinin tou Orfanidi, rwta i Ava:
(an oxi etsi akrivws, tote me to idio concept)
"Kai peste mou, pou na paw gia na vrw tin kalyteri yperagora?"
ALLASSEI TO PLANO
"Ma fysika stou Orfanidi".

=-=-=-=-=-=-
Na xareis, de ti diafimisi tis Dalko. Mia terastia fatsa tis Thalia Matika (mi mou les antio superstar) je prin na dw to Dalko enomiza pws ediafimize eite kallyntika eite rouxa.

Sike said...

nai re lol (vl. sto "xwrkatikon einai - business version" tou firfiri)