»

Wednesday, July 9, 2008

Χωραΐτικη Θάλασσα με Σαλατικά

Επειδή ο γάμος μου περνά κρίση όποτε σφίγγουν οι πυράες στη Λευκωσία (όντας ο Δύσπυρος εκ παραθαλασσίου πόλεως), θα ήθελα να απευθύνω έκκληση απόγνωσης στους τυχόν ζεκατομμυριούχους (zillionaires) που με διαβάζουν (ττα φλακ) και βρέθουνται τους 2-3 shιλλιάες χωράφκια μες τη Χώρα ή γύρω απ' αυτήν, να τα κάμουν θάλασσα. Pleaze.


Χωραΐτικη Θάλασσα - serves 2 (thousand)


Υλικά:

300 σκ. γη
2 χιλ. φοινιτζιές
2 χιλ. δέντρα
2 χιλ. θαμνοειδή
400 χιλ. μέτρα ττέλλι
γρασίδι (κατά προτίμηση αληθοφανές, για εξοικονόμηση νερού)
8 τόνους ξυλεία
350 κορμούς
1000 μέτρα πανί άσπρο
κουγκρί (εννα σας γελάσω με τες ποσότητες)
γαλαζοπράσινες ψηφίδες
800 κρεβατάκια
400 ομπρέλες θαλάσσης
πινακίδες με βέλη ("Οικογένειες", "Οργανωμένοι", "Μεμονωμένοι", "Νεόνυμφοι", "Γυμνιστές")
ντουσιέρες
πέτρα που τες Τζυβί(δ)ες
νερό
χλωρίνη to taste


Για τη σάλτσα:

ταμείες (αν δεν βρίσκετε, βάλτε playmobil)
barpeople
μάγειροι
σερβιτόροι
ναυαγοσώστες
djs

Παρασκευή:


Παίρνετε τη γη και την περιφράσσετε με τα θαμνοειδή και το ττέλλι. Με εκσκαφείς σκάβετε σε δημιουργικό σχήμα και βάθος από περίπου τη μια άκρη της έκτασης ως περίπου την άλλη. Αλείφετε με κουγκρί και διακοσμείτε με τις ψηφίδες.

Εν τω μεταξύ, φυτεύετε γύρω από την εκσκαφή το γρασίδι ενώ με τους κορμούς δημιουργείτε γέφυρες επικοινωνίας σε μερικά σημεία της τσιμεντωμένης εκσκαφής. Τοποθετείτε, επίσης, ορισμένες ντουσιέρες στο χώρο κοντά στην εκσκαφή, αλλά όχι πρηχτιλλίκκια τύπου κολυμβητηρίου (θυρίδες, αποδυτήρια, λάντες απολύμανσης, κ.ά - η ιδέα είναι να νομίζει ο άλλος ότι επήε θάλασσα).


Έπειτα, παίρνετε την ξυλεία, το υπόλοιπο κουγκρί και το πανί και τα στήνετε τοιουτοτρόπως εντός της περιφραγμένης γης ώστε να μοιάζουν με κιόσκια. Τοποθετείτε, επίσης, την πέτρα από τις Κυβίδες σχηματίζοντας δρομάκια. Σκορπίζετε την υπόλοιπη χλωρίδα (δέντρα, φοίνικες) καθώς και τα κρεβατάκια σε σειρές κατά μήκος της κούγκρενης εκσκαφής. Τοποθετείτε μία ομπρέλα θαλάσσης ανά δύο κρεβατάκια.



Γεμίζετε την εκσκαφή με νερό και χλωρίνη. Θκιακλίζετε τα υλικά της σάλτσας, κοσκινίζετε, κοπανίζετε και πασπαλίζετε μ' αυτήν τις εισόδους, το γρασίδι και τα κιόσκια. Προσοχή να μην κάψει η σάλτσα (να χρεώνει πιο λίγα απ' ότι η πεζίνα για Λάρνακα). Served chilled.


4 comments:

Anonymous said...

hahahaha!
Εν το μόνο "αμμέ" της Λευκωσίας. Αν είσιετε τζιαι θάλασσαν όμως εν να πάτωνεν ο τουρισμός της Λάρνακας τζιαι επαρχίας Αμμοχώστου οπόταν άηστα σαλατικά τζιαι πιάσ'το τιμόνιν!

Έλατο Χελιδόνι said...

Η Λευκωσία έσηει θάλασσα, ονομάζεται Πρωταράς.

Η απόπειρα πάντως εξανάγινε στην Λευκωσία με τες τάφρους, αλλά τωρά ενναν πιό δύσκολο, νερό να πιούμε εν έχουμε

Unknown said...

Χαχαχαχα!! Εσφύξαν οι πυράες οξά εν η ιδέα μου?

Sike said...

έφκαλα και φωτογραφία μιας νακρούας του ονείρου μου, να δείτε το finish... τζι αν έshει αήπιν πέτε :(