»

Monday, June 2, 2008

Γαμο-etiquette (β)

  • το προσκλητήριο που σας δίνουν να το διαβάζετε.

  • το προσκλητήριο που σας δίνουν να το διαβάζετε.

  • αν σας ζητούν να απαντήσετε μέχρι μια συγκεκριμένη ημέρα,
    1. να απαντάτε

    2. μέχρι τη συγκεκριμένη ημέρα

  • αν στην πρόσκληση αναγράφεται αριθμός ατόμων "2", εννοούν εσάς και το/τη σύντροφό σας - ούτε τη μάνα σας, ούτε το μωρό σας, ούτε το κατοικίδιο. Ούτε να μείνει σπίτι ο ένας ο σύντροφος για να πάτε εσείς με το μωρό - ή τη μάνα ή το κατοικίδιο.


  • Αν δεν μπορείτε να πάτε στο γάμο/event γιατί δεν έχετε πού να αφήσετε το ακάλεστο μέλος της οικογένειάς σας, επικοινωνείτε στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην πρόσκληση και λέτε "ευχαριστώ, αλλά δεν θα τα καταφέρουμε" or something, και προσπαθείτε να ακούγεστε αξιοπρεπείς. Δεν κλαψουρίζουμε, δεν νιαουρίζουμε, δεν ρουφάμε μύξες, δεν θκιακονούμε έλεος και εξαίρεση για το μωρό μας ή τη μάνα μας ή το κατοικίδιο από τον προσκαλέσαντα.


Πιστεύκω εν πολλά απλό και εν καταλάβω πού δυσκολεύκεστε.


19 comments:

Unknown said...

xaxaxaxa. ετσι ενει. ο κυπρεος εν αφηνει ετσι ευκολα το μουχτιν το φαι τζιε το ποτο τζιε το παναιριν

dokisisofi said...

me tetoious orous exw de tha patousa sto gamo sou!
paliotatsizies psorosnomp!
dextou sigxairtiria stin ekklisia tziai kanei.
e maaaa.....

entelech1a said...

Eγω καταλαβω σε!
Επορωθηκες ασσσημα με το γαμο!
Οσο τελεια τζαι να τα κανονισεις, εν να εσσει πλασματα που ενω σου ειπαν οτι εν να ερτουν εν θα ερτουν , εν να εσσιει ατομα που τα θυμηθηκες τελευταια στιγμη, εν να εσσιει ατομα που εν να κακοφανιστουν γιατι εβαλες τα στο πουπισω τραπεζι, τζαι αλλοι που εν να προτιμουσαν να κατσουν με τους ταδε τζαι οί με τζινους που τους εβαλες..
Εσυ μεν αγχωθεις τζαι φροντισε να περασεις καλα...
Τζαι αν το νυφικο σου εν στολισμενο με "πετρουες" μεν κουρτιστεις τζαι αλλα κοσμηματα...

Sike said...

oiappare, το πιο σπαστικό εν ότι τούτοι ούλλοι που σε δυσκολεύκουν με shίλιες απαιτήσεις εν οι στενότεροί σου συγγενείς!

dok, μπας τζιαι φτάνουμε συγγενείς; Γιατί εν τούτοι που έχουν την τάση να νομίζουν πως εν δικός τους ο γάμος τζιαι να υποδεικνύουν πώς έπρεπε ναν τα πράματα...

entel, ναι, τούτον εν ένα που τα πρώτα μου συμπεράσματα - ότι τα ίshια του κόσμου εν ηβρέθουνται, άρα θα κάμνω της κκελλές μου και σ'όποιον αρέσουμε. Όσο για το tip, μεν έshεις έννοια :)

Starry Night said...

Κυπραίος. Μονολεκτική απάντηση που απαντάει σε πολλά καυτά ερωτήματα. Για το προφίλ του κυπραίου όσον αφορά τον γάμο δε το προφίλ της δοκ και είσαι μέσα :P άτε, πάλι έγινα κακιά πρωί πρωί (ώρα αγγλίας).

dokisisofi said...

Panagia mou eseis oi agglospoudagmenes oi antixorkatisses mi xesw.Kai kala i dokisisofi einai i aksesti kiprea pou sas xala tin pitsi pitsi leptoulliki kai snob mostra.
Na fantastw ksenodoxeia, tsimpimata sta orthia, sampania me to stagonometro, fotografies se thalasses, steries kai kseres. Tha pernoun kai face control oi kalesmenoi sas min tixon kai sas xalasoun tin ipsilis raptikis atmosfaira?
Kipreos=arxontoxorkatos
(ora Kiprou)
eleos (pollakis)

Sike said...

χαχαχαχαχαχ! Είμαι σίουρη ότι είμαστε συγγενείς, που τη μερκά της γιαγιάς μου. Θα επήεννες δηλαδή ακάλεστη κάπου τζιαι θα είshες τζιαι απαίτηση να φέρεις τζιαι την 5η σου θεία μαζί, με τα παιθκιά της τζιαι τα αγγόνια της.

θα είναι σε ξενοδοχείο, ναι, επειδή εν μας αφήναν στη γειτονιά μου να κλείσουμε το δρόμο. Επαράγγειλα όμως πορτοκκαλιές καρέκλες και οφτό στο ασημόχαρτο. Τα κουπέπια θα κάμουν οι συμπεθέρες και το πουρκούρι η γιαγιάες μας.

Εβιάστηκες να με κατηγορήσεις (αρέσκει μου που εξηγώ! lol) - απλώς είπα να μεν έρτουν τα βρεφούθκια στο δείπνο. Στο τζύλισμα επί του κρεβατίου και στο ζώσμα επιτρέπονται.

Όσο για τες φωτογραφίες, θα είναι σε αποβάθρες, λιμανάκια, πιθάρκα, τράχτα, τζιαι πάλες από άχυρο, καθώς και στο Φικάρδου.

Starry Night said...

Dokisisofi mou zileueis mana mou? Kai opos lene kai sto xorio mou, an itan i zilia pouza....

Anef_Oriwn said...

@ Αγαπητή Sike,

Μ’ όλο το σεβασμό (που λαλεί και ο Πρόεδρος), ΕΓΩ με τόσες προϋποθέσεις και τέτοιες προκλήσεις (για δυνατούς παίκτες), θα έλεγα, μετά συγχωρήσεως (τζιαι που μέσα μου), “Ευχαριστώ, δεν θα πάρω”! (Τούτο στην ουσία θα το ‘λεγα πόξω μου! Το που μέσα μου θα ήταν άλλο, αλλά δεν θα το πω – είμαι και ολίγο τι ευγενής).

Ακόμα μια φορά όμως, διαπιστώνω ότι το φτωχό μου το πνεύμα συναντήθηκε με το πλούσιο της Dokisisofis πνεύμα! Κάτι δεν παει ακλα τελικά εμ τα πνευματα μας!

Τέλος, Sike, πάντα να έχεις υπόψη σου ότι τους συγγενείς μας δεν τους επιλέγουμε. Μόνο τους φίλους μας ...

Anef_Oriwn
Τετάρτη 4/6/2008 – 6:49 μ.μ.

entelech1a said...

Dokisisofi επεθυμησα σε!!!

dokisisofi said...

Geia sou re anef oriwn pale! Telika tha ginoumen oi kaliteroi filoi!
Egw proteinw na toyw katevoumen akalestoi me ta trikinia mas, egw, i entelexeia kai sy kai na exeis ston omos sou ena radio na paizei Kiriakou Pelagia, me ton elatoxelidono poupanw na mas kamnei skia. Mesa?

Entelexeia, siga -siga vriskw pali ton eafto mou, einai gegonos. Kalws se vrika:)

Sike said...

ναι.. αυτή την εύρεση εαυτού νομίζω επροσέξαμεν την :P

Anonymous said...

Emmmm, sorry pon s apantisa akoma, alla en epiasa prosklitirio. :P
I ora i kali madamme sike

Sike said...

ευχαριστώ είμαστεν :]

τζείνοι πον επιάσαν προσκλητήριο (πρέπει να επνίηκεν το υπεραντλαντικό πεζούνι που έστειλα) δικαιούνται να απαντήσουν όποτε θέλουν ;P

Anonymous said...

pantrefkoumai kai egw ton oktovri, kai de thelw na kalesw kopellouthkia sto gamo, na mou tzimountai panw stes karekles tzai na xorefkoun mestin pista. Alla fooumai oti enna me xtaroun zwntani oi syggeneis.. ouffou en kserw ti na kamw..

Sike said...

υπομονή ως την άλλη εφτομάδα ποννα σου πω τι έγινε!!

nice to meet u

Unknown said...

kati prosfato mou thymizei ayto........

Anonymous said...

Kala stefana kai vion anthosparton!
elpizw na peraseis teleia kai na men se eknevrisoun polla oi siggeneis haha

btw, an den se enoxlei, mporw na se rwtw mesa mesa kapoies plirofories peri gamou giati en exw idea?

Sike said...

email me :)