»

Wednesday, June 25, 2008

Αστράψαμεν της την πάλε

Με τίτλο "Ευρωχαστούκι στην Τουρκία", ο Φιλελεύθερος (25/6/08) αλλά και όλες οι εφημερίδες με παρόμοιο τρόπο καλύπτουν το εξής γεγονός:

Ενοχη βρήκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) την Τουρκία στις δύο υποθέσεις που αφορούν τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, τον Αύγουστο 1996. Το ΕΔΑΔ έκρινε την Τουρκία ένοχη για παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αφορά το δικαίωμα στη ζωή καθώς και για παραβίαση του άρθρου 2 σε ό,τι αφορά τη μη διεξαγωγή αποτελεσματικής έρευνας για τις συνθήκες θανάτου των Ισαάκ και Σολωμού. Το Δικαστήριο επεδίκασε 80.000 ευρώ ως αποζημίωση στη χήρα του Ισαάκ, άλλες 35.000 ευρώ στη χήρα του Ισαάκ, τους γονείς του Ισαάκ και στον πατέρα του Σολωμού, ενώ η Αγκυρα θα πρέπει να καταβάλει επίσης το ποσό των 15.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα αδέλφια των Ισαάκ και του Σολωμού. Επιπλέον η Τουρκία θα πληρώσει 12.000 ευρώ δικαστικά έξοδα.

Το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ένοχη την Τουρκία για παραβίαση του άρθρου 10 [στην υπόθεση της Ελένης Φωκά], και επέβαλε ποινή 300 ευρώ για οικονομικές ζημιές [...]

Αν θέλετε βοήθεια να τα φάτε, λαλείτε μου.
  • Ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Κληρίδης δηλώνει ότι σημασία δεν έχουν τα χρήματα αλλά η ηθική ικανοποίηση.
  • Ένηξέρω ρε κουμπάρε, εγώ αν ήμουν αποζημιωθέντας ήταν να κτητζιάσω παραπάνω με τέθκοια ποσά, όι να δηλώνω τζιαι δικαιωμένος.

  • Με έτσι βιζινόπατσο που έφαεν η Τουρκία, πρέπει να έφυεν η βούκκα της.

6 comments:

Starry Night said...

ma fysika! kai mazi me tin voukka kai i masella tis...

Lexi_penitas said...

Φίλε Σάικ, η περίπτωση αυτή μας δείχνει ξεκάθαρα πόσο είναι χίμαιρα να πανηγυρίζουμε για επιμέρους θέματα και θα έπρεπε να μας προβληματίσει ο στόχος αυτών που πανηγυρίζουν. Όπως πχ ο Φιλελεύθερος. Θέλουμε λύση τώρα με διασφάλιση τουλάχιστον της αξιοπρέπειας μας. αλλιώς θα πανηγυρίζουμε για θέματα σαν αυτό που μόνο δύο τουρκικές εφημερίδες αφιέρωσαν ένα μονόστηλο στις εσωτερικές σελίδες. Μούγια που τους ετσίμπησε. Και συνεχίζουν το έργο τους.

Τελικά ο μεγάλος εχθρός μας είναι ο χρόνος!

dokisisofi said...

Leksipenita, miristikes blogg pou de se exei sta links??
yaaaay
tha pesei ki afto to oxiro?

dokisisofi said...

Den einai filos einai kopela i blogkosespoina
kai den einai psycho

mono egw eimai edomesa opws apofanthikate...mi mou stereite ton titlo plz...

(sike sorry, einai ta teleftea mou sxolia, alla na ton prosexeis ton tipo osa email ki an sou steilei-sou milaei mia pathousa kai mia patousa)

Sike said...

ε δοκη, GET A ROOM

εν μπορώ άλλο να είμαι μάρτυρας αυτού του αχαλίνωτου φλερτ

εκολλητσιάσαμε

dokisisofi said...

empa katw pou tin fountana na sou perasei kai istera fonakse tou kommoti mipos pathei tipote o xaspas ama se dei



egw pantws se proeidopoiisa