»

Tuesday, June 24, 2008

Ρεζίληες

(πηγή ΚΥΠΕ - 23/6/2008)

''Ανταρσία'' σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών που μετέφερε στην Αθήνα αριθμό μαθητών και καθηγητών-συνοδών τους για την καθιερωμένη εκδρομή στην Ελλάδα, όταν αριθμός καθηγητών-συνοδών απαίτησαν όπως σταματήσει το αεροπλάνο την ώρα της τροχοδρόμησης, προκειμένου να επιβιβαστεί μαθητής, ο οποίος επειδή είχε ξεχάσει να προσκομίσει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν του επιτράπηκε να περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων.

[...] Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πτήση των ΚΑ με κωδικό CY322, η οποία θα έφευγε στις 07:00 το πρωί για Αθήνα με 156 επιβάτες, εκ των οποίων οι 96 μαθητές με τους συνοδούς-καθηγητές τους. Ενας 16χρονος μαθητής που δεν έφερε μαζί του το απαραίτητο έγγραφο (είτε διαβατήριο, είτε ταυτότητα) δεν μπόρεσε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος και οι μαθητές και καθηγητές-συνοδοί ζήτησαν από τις ΚΑ να καθυστερήσουν την πτήση [επειδή εν έχουν άλλες έννοιες τα πλάσματα, τι τώρα τι μετά αν πάμε;), προκειμένου να δοθεί χρόνος στον μαθητή να φέρει τα απαραίτητα έγγραφα, αίτημα το οποίο απέρριψαν οι ΚΑ (πάλε καλά - η αλήθκεια εν ότι εν το περίμενα).

Η επί καθήκοντι λειτουργός του τμήματος επιχειρήσεων των ΚΑ πρότεινε σε καθηγητή - συνοδό να περιμένει μαζί με το μαθητή να του φέρουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα και να αναχωρήσουν μαζί στην πτήση των 09:30 [εισήγηση που δεν έγινε δεκτή].

[...] Τελικά ο 16χρονος μαθητής δεν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο και όταν στις 07:18 περίπου το αεροσκάφος βρισκόταν στη διαδικασία της τροχοδρόμησης, οι καθηγητές, προφανώς πληροφορημένοι ότι ο μαθητής έλαβε εν τω μεταξύ τα απαραίτητα έγγραφα, σηκώθηκαν έβγαλαν τις ζώνες ασφαλείας και ζήτησαν όπως σταματήσει η πτήση για να επιβιβαστεί ο μαθητής. Εν μέσω της τεταμένης κατάστασης, η οποία, όπως είπε ο κ. Κυριάκου, «θύμιζε κάτι από ανταρσία», ο πιλότος αναγκάστηκε να σταματήσει τη διαδικασία απογείωσης, αφού οι καθηγητές ήταν έξαλλοι και φώναζαν, ζητώντας την επιβίβαση του μαθητή. Η κατάσταση επιλύθηκε όταν ο Διευθυντής Υπηρεσιών του αεροδρομίου Λάρνακας αναγκάστηκε να ανέβει στο αεροπλάνο και να κάνει αυστηρές υποδείξεις στους καθηγητές, λέγοντάς τους πως αν συνεχίσουν αυτή τη συμπεριφορά τότε θα τους καταγγείλει στην Αστυνομία. Τότε στη θέα αστυνομικών περιπολικών να πλησιάζουν το αεροπλάνο (εshέσετε πάνω σας!!!), ο ένας από τους καθηγητές που, σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, φέρεται να έκανε την περισσότερη φασαρία, απολογήθηκε και επέτρεψε (ευχαριστούμε) τη συνέχιση της πτήσης και διευθετήθηκε το όλο πρόβλημα.

Μετά από την ένταση που σημειώθηκε στο αεροπλάνο, η πτήση απογειώθηκε με 40 περίπου λεπτά καθυστέρηση. Τελικά ο 16χρονος μαθητής επιβιβάστηκε χωρίς συνοδεία καθηγητή στην επόμενη πτήση των ΚΑ για Αθήνα στις 09:30 ενώ οι ΚΑ ειδοποίησαν τα γραφεία τους Αθήνα και με την άφιξη του μαθητή στην Αθήνα λειτουργοί της εταιρείας τον παρέλαβαν και τον καθοδήγησαν για το τι θα κάνει.
  • Aν ήμουν γονιός παιδιού στην εκδρομή αυτή, ίντα chance είshε να μεν πάω να το φέρω πίσω τραβητό;
  • Να φκαίνει ο Βοηθός Διευθυντής - συνοδός στις ειδήσεις εψές τζιαι να μεν συνειδητοποιεί ότι επαραβιάσαν ούλλους τους κανόνες ασφαλείας της πτήσης με το να αππηούν ίshια πάνω τζιαι να απειλούν να πεταχτούν κάτω που το αεροπλάνο;;; Τζιαι να αφήκω το κοπελλούι μου μαζί τους;;

9 comments:

Κρίση Ταυτότητας said...

Μαζί σου!

dokisisofi said...

Nomizw na ksekinisoun na vazoun aftokollita sta aeroskafi pou na grafoun "Kipreoi on board".
buaaahaha

entelech1a said...

Eδουλεψα στις Κυπριακες Αερογραμμες..Το τι παραλογα ζητουσε ο κοσμος δεν λεγεται..Αλλα οταν πανε εξωτερικο εν εχουν την μαγκια να εχουν απαιτησεις..
Ειδικα σε πτησεις με φοιτητες, μαθητες...γινοταν το αδιαχωρητο..

Anonymous said...

Oh my God! edeiksamen ton nou mas pale!eperimena to apo mathites alla oxi apo kathigites..Kai egw pou nomiza oti i diki mou ptisi itan exciting proxtes! i diplani mou epnigike me ena komati kreas kai itan na mas meinei mes ta sherka, emelaniasen, ekamne emetous meston diadromo wspou meta apo 5 lepta,mia gieneka pou ekathetoun apenanti esigkinithiken epitelous tzai lalei 'eimai giatros' tzai ekamen tis prwtes voithies.

Unknown said...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Όπου και να ταξιδέψω η Κύπρος με εντυπωσιάζει.
Πότε εν να απαλλαχτούμε που τούτη τη νοοτροπία?

Lexi_penitas said...

Ακόμα τζιαι οι καθηγητές εν αμπάλατοι σιόρ! Έλεος πιον με τούντον λαό. Ώρες ώρες σκέφτουμε ότι εν έχουμε σωτηρία.

Sike said...

σήμερα ο Φιλελεύθερος τάχα εδιασταύρωσε τους ισχυρισμούς των καθηγητών και βρήκε ότι είχαν δίκιο στο ότι ο μιτσής εν εξέχασεν τα έγγραφά του, αλλά εχάσαν του τα στο check in.

whatever the case, ήταν να πάθει τίποτε να μείνει ένας καθηγητής πίσω μαζί του τζιαι να φύουν μετά που μια ώρα; ήταν πιο φρόνιμο να ταράξουν το αεροπλάνο τοιουτοτρόπως;

τέσπα

Anonymous said...

εμένα πολύ μ΄αρέσει που εξακολουθείτε να είστε απείθαρχοι τρελλοέλληνες, εκεί κάτω κι όχι φυτά σαν κι εμάς τους ελλαδίτες.

Anonymous said...

αμαν δεν ξερετε τι εγινε να μεν μιλατε οθλλα εν ψεματα τιποτε που τουτα ενεν αλιθκεια ατε... ημουν μεσα τζιαι ειδα τα οθλλα που εν να μου καμετε τζιαι σχολια... για τια αερογραμμεσ που τα καμουν ουλλα σκατα κανενα σχολιο απο ο,τι βλεπω...