»

Monday, May 12, 2008

Γαμο-etiquette

Ακούστε να δείτε - μια έτερη κοινωνική προσφορά του ιστολογίου μας:


Άμα σας διούν ένα προσκλητήριο γάμου, να λαλείτε "ευχαριστώ, η ώρα η καλή".

Δεν υπάρχει λόγος να πείτε τη γνώμη σας για το προσκλητήριο - αν το χρώμα που εβάλαν εν κάμνει την τέλειαν αντίθεση με το χαρτί, εν θα τσακκιστεί κανένας να το πάρει πίσω στο τυπογραφείο να παραγγείλει άλλα.

Δεν υπάρχει επίσης λόγος να επιχειρήσετε να νουθετήσετε τον μελλόνυμφο (κατ' εσάς μελλοθάνατο) και να τον αποτρέψετε από το γάμο, αλαλάζοντας "Μείνετε ελεύθεροι μάνα μου" και "Μεν κάμέτε έτσι λάθος" - εν θα σταματήσει κανένας ό,τι κάμνει για να αλληλοκοιταχτεί τζιαι να συνειδητοποιήσει ότι εν καλά που λαλείτε.

Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να κλαίεστε τζιαι να λαγκοδέρνεστε ότι εν μακριά που την πόλη σας ο γάμος ή ότι ενηξέρετε πού να αφήκετε τα κοπελλούθκια επειδή απαγορεύονται στο τραπέζι.

Δεν υπάρχει λόγος να συμβουλεύετε τους νεόνυμφους να κάμουν τον γάμο τους σε ανοικτό κύκλο και χώρο με φαΐ για όλους - ειδικά την ώρα που σας κοττούν το προσκλητήριο.

Δεν υπάρχει λόγος να ενημερώσετε τους μελλόνυμφους ότι στην εκκλησιά που θα παντρευτούν έχει να πάτε που την κηδεία του κάττου σας και ότι έχετε ψυχολογικά - ένα μήνα πριν το γάμο, έθθα σπεύσει κανένας να βρει εκκλησία με πιο χαρούμενες για σας αναμνήσεις.

Δεν υπάρχει λόγος αν εν σκατοβαμμένη η νύφη να της το πείτε τη μέρα του γάμου της - τούτο εν εσυνέβηκεν ακόμα, αλλά προσπαθώ να προλάβω ό,τι σώζεται.

Άμα ρωτήσετε πώς θα είναι το νυφικό/λουλούδια/κεραστικό/κτλ. στο γάμο, να είστε έτοιμοι να πείτε "α, ωραία" ακόμη και αν λαωθείτε.

Δεν υπάρχει λόγος, καταρχάς, να στυλλομμαθκιάσετε και να αναφωνήσετε "γιαααξξ" - εν εσυνέβηκε ακριβώς έτσι ακόμα, αλλά it might as well have.

Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε υποδείξεις όσον αφορά στο νυφικό, ειδικά όταν είναι τελειωμένο - δεν πρόκειται να το πάρει κανένας να το ξηποράψει και να κάμει άλλο, plus θυμηθείτε ποιος παντρεύκεται.

Δεν υπάρχει λόγος να πείτε ότι τα λουκούμια που επαραγγείλαν εν έχουν υπόθεση - εκτός και αν έτυχε να έβρετε μέσα σκουλούτζια τζιαι κουρκουτάες.

Βασικά, δεν υπάρχει λόγος να εκφράζετε τη δυσαρέσκειά σας για πράγματα τετελεσμένα ή/και προσωπικά. Κανένας δεν θα shιστεί να σας βολέψει. Το πολύ-πολύ να τους στεναχωρήσετε τζιαι να δημιουργήσετε απωθητικά αισθήματα προς το άτομό σας. Άτε να γράψουν τζιαι κανένα ποστ με διάφορες ξιτημασιές τζιαι μετά να το σβήσουν.

Πιστεύκω εν πολλά απλό και εν καταλάβω πού δυσκολεύκεστε.


13 comments:

Unknown said...

Έλα τώρα που εσύ εν τα εσκέφτηκες ποτέ τούτα άμαν σε εκαλούσαν σε κανένα γάμο..Το θέμα είναι να μεινίσκεις μόνο στη σκέψη τζιαι να μεν το κάμνεις σίριαλ! Η ώρα η καλή!!

david santos said...

Hello, Sik!
I loved this post and this blog.
Have a nice day

SKonte said...

etoimaste duo fakellakia, to ena me ksisto ksismeno kai to allo me ta lefta pou proorizete gia to zeygari. doste prota to fakello me to ksisto kai lamnete na fate. an sas aresan oulla tote feygontas tous dinete kai to deytero fakellaki. en pasi periptosi apofigete na to kanete se gamous siggenon i otan exei ligotero apo 500 kalesmenoun pros apofigin entopismou sas

entelech1a said...

Koυρκουτας μες το λοκουμι???????????????????????????????????????

Sike said...

tsartelle, αυτό λέω κι εγώ. Τζι εμείς είδαμε καταχάλικα προσκλητήρια τζιαι νύφες στη ζωή μας, αλλά ούλλους λαλούμεν τους ότι εν πολλά ωραία!

η φάση ούλλη είναι το ξυστό ναν ξυσμένο τζιαμέ που λαλεί "άκυρο αν ξυστεί", αλλιώς εν έκαμες τίποτε...

hi dave, good day 2u2

entelechia, να σου εξηγήσει ο dave που εθκιάβασεν το ποστ τζι εκατάλαβεν τα ούλλα...

Έλατο Χελιδόνι said...

Ναί,οντως εν καλύττερα να σιωπάς τζιαι μετά να τους κράζεις στο μπλόγκ σου

Anonymous said...

Ήγγικεν η ώρα νεαρή sike, τζε γι' αυτόν άρχισαν τα όργανα (τζε τα άγχη); Χεχεχε.

Βασικά χέστους, πάντα κάποιος εννά βρεθεί για να πει κάτι. Εσείς να είσαστεν καλά, μεν νευριάζεις τζε φκάλλε τα νεύρα σου δαμέ με funny posts (για να διασκεδάζουμεν τζε εμείς).

Η ώρα η καλή
:)

nic said...

Εν με εκάλεσες ακόμα ρε. Τζαι από ότι είδα το προσκλητήριο εν έshει πάνω τα αρχικά σας, ούτε καν καμιά καρδιούαν...
Το δε νυφικό ακόμα να το δω για να σου πω ότι εν καλό. (πότε εννα πάμε;)

Anonymous said...

Η πιο σοφή απόφαση είναι να απαγορεύονται τα κοπελλούθκια. Ωχ, ησυχία! Τζαι μεν ακούεις. Δεν υπάρχει Κυπραίος που δεν έχει που να τα αφήκει. Τα σόγια εξαπλώνονται σαν την επιδημία στην χώρα μας.

Sike said...

ευχαριστώ παιδάκια...

*sigh* :/

Έλατο Χελιδόνι said...

Ψυχία λαλείς να έχουμε lactose intollerance?

ekkremes said...

Εγω θελω επισης να παρακαλεσω εσεις οι soon-to-be νυμφευμενοι καθως τζιαι το σοιν σας να σταματησετε να λαλειτε σε οποιον τζιαι οποιαν επατησεν τα 23 (καθως τζιαι στο υπολοιπον του σοι) το χαρακτηριστικον "ΤΖΙΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ". Μεν μας πιεζετε να φανουμαστεν τζιαι εμεις αγενεις!

Να ζησετε btw..! :P

Sike said...

μουαχαχαχ, να σας γυρίζει!!!


("τζιαι στα δικά σου" σημαίνει "στες δικές σου τες χαρές" - πραγματικά εγώ λαλώ το τζιαι εννοώ το με ούλλη μου τη ψυshή! Aπόshει μούγια, μουγιάζεται! Συνήθως μουγιάζονται οι μικροί ελέυθεροι, σαννα τζιαι καταράστηκες τους χαχαχαχα)