»

Sunday, April 13, 2008

Τα Σημεία των Σφαιρών: Κάφρις Cup

  • Πήγα να δω τον συμπαθέστατο (τον παλληκάρατσο!!) Μάρκο Παγδατή να παίζει για το Davis Cup και μας προέκυψε ανεπανάληπτη εμπειρία. Κυριολεκτικά. Φτυστέος από της Κίνας απού ξαναπάει σε αγώνα τέννις στο Κυπριστάν (ή οπουδήποτε αλλού απαιτείται στοιχειώδης ευγένεια από το πλήθος).
  • Εκτός του ότι οι κερκίδες ήταν απαράδεχτα υπερπλήρεις, γινόταν και του νηπίου το κάγκελο. Τι εγυρεύκαν σε αγώνα τέννις τα μυριάδες μαλθακισμένα που νιαούριζαν και εθέλαν όππα;;;
  • Στο Κυπριστάν για να πετύχεις καλή θέση (για μια θέση στο λάλλαρο, στην συγκεκριμένη περίπτωση), πρέπει να πάεις ή τέλεια πρώτος ή τέλεια τελευταίος. Ή πάεις γλήορα τζιαι κάθεσαι όπου θέλεις, ή πάεις καθυστερημένος τζιαι χώνουν σε μες τους επισήμους γιατί εν εμείναν θέσεις αλλού.
  • Μάλλον μόνο στην Κύπρο γύρισε ποτέ ο παίχτης συνοφρυωμένος, διακόπτοντας το σερβίς του, και είπε "Εεε, παιθκιά!" σε κάποιους (φων)ασκούντες που άργησαν να έρθουν και δεν βρίσκαν θέση και απαιτούσαν "να κάμουν καταγγελία".
  • Σε κάθε (μα κάθε!) game (κάθε 2 λεπτά), σηκώνονταν όλοι από τις θέσεις τους να πάνε να φέρουν τσιπς, παγωτά και φαγητά. Εννοείται ότι η διακοπή από game σε game δεν διαρκούσε τόσο ώστε να μην μείνουν μισοδότζιν καθοδόν, έτσι εμεινίσκαν στέκοντας ή εβουρούσαν να γλυτώσουν από το μένος της διαιτιτίνας που τους ήθελε όλους καθιστούς.
  • Η διαιτιτίνα εshίζετουν (όσο της επέτρεπε η ευρωπαϊκή της ανατροφή): "Thank you! ...Sir? ...Thank you!" (εννοώντας, "Κάτσετε κάτω! ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, κάτσετε που να κάτσει η γη που πάνω σας"). Κάποιοι ετσουλλοκάθουνταν επιτόπου, όπου εβρίσκαν.
  • Κάποιοι πιο πολιτισμένοι, που τα είχαν πάρει με την καφρίλα που διεξαγόταν εμπρός τους, έσπευσαν να την βοηθήσουν στο έργο της να πειθαρχήσει τους ανάγωγους συμπατριώτες τους και άρχιζαν τα "ΕΕΕΕΕ" και τα "ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕΕΕ;!;" και τα "ΜΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΧΩΡΚΑΤΟΙ ΡΕΕΕ".
  • Έξω από το γήπεδο (10 μέτρα από τις κερκίδες) κάτι σαντουϊτσιήες εξητιμάζουνταν για το ποιος έπρεπε να ταράξει την σαντουϊτσιέρα του και να την πάρει αλλού.
  • Βασικά, εγινόταν του τράουλλου.
  • Επίσης γινόταν της αεροπουρούς. Σε κάθε πόντο νόμιζες ότι μπαίναν 200 πλοία στο λιμάνι και η διαιτιτίνα λοϊζίδου έλεγε πάλι "Thank you".
  • Άντεξα ως το δεύτερο σετ και την έκανα.

4 comments:

Νευρικoς said...

Σταμάτα τις συκοφαντίες σε παρακαλώ..
Ο κύπριος φίλαθλος είναι παγκοσμίως γνωστός για το ήθος και την ευγένεια του στους αθλητικούς χώρους και μη.
Φιστούτζια επουλούσαν;
:)

Sike said...

στούτζι στούτζι το φιστούτζι! χαχαχ
επουλούσαν αεροπουρούες, αλόπως μόνο εγώ εν εγόρασα

kyriakos said...

nomizw o markos pagdatis 8a ginei o protos tenistas ston kosmo pou 8a timori8ei me apoklismo edras..

SKonte said...

AHAHAHA ola oraia ta comments, kai tou traoullou mou arese poli