»

Thursday, April 3, 2008

Τα Σημεία των Σφαιρών: Λήδρας, Τύπος και υπογραμμός

  • Από τη σελίδα "Εν Ολίγοις" του Φιλελεύθερου: Δεν ξέρω εάν είναι όντως απειλή, όμως έτσι την έχω εκλάβει: "Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή θα έχουν νερό οι μισές περιοχές της πόλης και Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο οι άλλες μισές. Το εάν θα παραχωρηθεί ή όχι νερό τις Κυριακές, θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των καταναλωτών", μας είπαν. Εάν κατάλαβα καλά, νερό θα έχουμε και τις Κυριακές, εφόσον βέβαια είμαστε φρόνιμα παιδάκια και δεν προβαίνουμε σε σπατάλες τις υπόλοιπες μέρες της βδομάδας... Σε αντίθετη περίπτωση, θα μας κάνουν "τέττε". Ντροπή! Οι καταναλωτές δεν φταίνε για την ύπαρξη του υδατικού προβλήματος και αξίζουν περισσότερου σεβασμού από εκείνες τις υπηρεσίες που έπρεπε να είχαν κινηθεί έγκαιρα για επίλυση του προβλήματος (Λ.Πς).
  • Χθες, έλεγε (για τη Λήδρας): Μα, δεν είναι εκπληκτικό! Δυο μέρες, καθάρισαν πόμπες, κουφάδες, ποντίκες, ερείπια, στρατούς, εβάλαν σκαλωσιές, έστρωσαν και την άσφαλτο... Άμα είναι παρόμοια δουλειά σε άλλες γειτονιές κάνουν τέσσερις μήνες και παττίζουν και τα καταστήματα..." Άξιος! Χαχαχαχ!
  • Α small step for man, a giant leap for mankind, δήλωσαν ως άλλος Armstrong, σοβαροφανείς και κατουρημένες από συγκίνηση οι Βαλού και Helen Black στο πάρτυ Λύσης του Κυπριακού. Πάντως, αν ήμουν τα Στροβίλια ή ο Αστρομερίτης, θα προσέφευγα στο ΕΔΑΔ για διακρίσεις εις βάρος μου (εμένα εν είshεν μπαλόνια, ομιλίες, πομπές, ή σκετσάκια στο άνοιγμά μου) τζιαι θα εκούρτιζα τζιαι τον Λιμνίτη να έshει τα μάθκια του ανοικτά.
  • Κibris'ta barish, ishalla! είπε, τέλος, η αληθινοΔήμαρχος της Λευκωσίας στα εγκαίνια του οδοφράγματος της Λήδρας. "Ειρήνη στην Κύπρο, πέρκιμον", δηλαδή. Εν κατάλαβω, είμαστε σε πόλεμο τζι εν το κατάλαβα;
  • Ο ψευδοδήμαρχος έκανε μια ψευδοομιλία, έφκαλε και το Νάμιν, ο οποίος μίλησε 2-3 φορές κιόλας εις άπταιστον (για αδερφόν) αγγλικήν.
  • Τρελλαίνομαι για ξένους που μιλούν ελληνικά, ιδιαίτερα για τον Κινέζο Πρέσβη (ΕΝ ΕSHΕΙ ΛΑΘΟΣ). Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής έχει κι αυτός τη χάρη του... "Η ππόλη είναι ακκόμη ττιτομημένη- τιττοχομημένη- ττιχομημ- ττιτ- ττιχοττομημένη κκαι είναι ττώρα στα χέρια ττων δύο ηγεττών" (μεν σ' ακούσει ο Πρόεδρος - πρόσφατα είπεν μας ότι το κλειδί εν στην Άγκυρα... Μπορεί τζιαι να ξήχασεν, βέβαια).
  • Πήγε κι ο κουτσός Ιακώβου στα εγκαίνια. Και η κουτσή Μαρία και η Μαρία η Άσχημη. Ο Πρόεδρος δεν πήγε γιατί δεν θέλαμε να προσδώσουμε μεγάλη σημασία στο γεγονός (βασικά, μόνο τζείνος έλειπε).
  • "Περιμένουμε να δούμε πώς θα νιώσουμε [???] όταν περάσουμε στην άλλη πλευρά", δήλωσε στη κάμερα μια κατενθουσιασμένη πρώτη διαβάτης! "Συγκινητικότατο, έχει κόσμο που δεν είχε ποτέ αυτήν την εμπειρία", μας είπε μια άλλη. Ποιαν εμπερία ακριβώς; Πάντως, ήταν ούλλοι λουμένοι ροδόστεμμα.
  • Κι από πίσω περνούσαν κάτι κυρίες με κότσους (επήαν κομμωτήριο για να παν στη Λήδρας;;), κάτι κινέζοι, κάτι φιλιππινέζες, κάτι bloggers, κάτι Κυπραίοι με κινητά ("έλα ρε, ρέσσω τωρά!! Εν πανικός! Τζιαι νομίζω πιάννει με το Σίγμα").
  • Θέλετε να πείτε, την ώρα που εφεύκαν που το σπίτι τους για να παν στη Λήδρας, η γεναίκα τους (ή ο φίλος τους) ερώταν τους "Ταυτότητα; Check! Διαβατήρια; Check! Πορτοφόλια; Check!" ; Διερωτώμαι τούτο το αίσθημα πώς είναι.
  • Λίγο μετά που άρχισε η ανταλλαγή πληθυσμών, κάπου, σε κάποια φάση εσυναντηθήκαν οι δυο λαοθάλασσες, κρατώντας κόκκινα γαρύφαλλα και σχηματίζοντας το σήμα της νίκης (και νεκρός ενίκα, άμα λάχει). Στα τηλεοπτικά παράθυρα, κάποιοι βουλευτές εδέρνουνταν για το μέγεθος της σημασίας του γεγονότος. Κάτι για σαπόγριες έπιασεν το φτι μου, αλλά θα σας γελάσω.
  • Kι ύστερα άρχισαν οι κατσαμπούνες. Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες.



4 comments:

nic said...

πάμεν πάμεν βουυυυυρ!!!!!
έσασα καλαθάκι με καρό τραπεζομάντηλο να πάμε εκδρομή στην άλλην πλευράν! από το οδόφραγμα της Λήδρας φυσικά... αφού τόσον καιρό δεν με χωρούσε να περάσω με το διαβατήριο μου από τα άλλα οδοφράγματα, τώρα θα περάσω από το συμβολικό (και σημαντικό για την επανένωση της πατρίδας μου) οδόφραγμα, βροντοφωνάζοντας κι εγώ με την πράξη μου ότι η πατρίδα μου αρχίζει να επανενώνεται
κανένας συνεκδρομητής;;

Sike said...

ναι ναι, τούτο το οδόφραγμα εν πιο ευρύχωρο που τα άλλα! αφού έρκεται τζιαι ο Πρόεδρος που το ταξίδι του εσπευσμένα για να το βαστά ανοικτό :]
εχεχ

Anonymous said...

ωραίο το σκιτσάκι, εκεί στο τέλος, με τα λουλουδάκια.
οι μέλισσες ποιες είναι;;;...

Sike said...

κατάλαβες τις κατσαμπούνες και δεν κατάλαβες τις μέλισσες;

χαχαχ (είναι τίτλος βιβλίου, θεατρικού, τραγουδιού...)