»

Wednesday, April 9, 2008

Baby Ι'm Bored


Θέλετε να πείτε, άλλαξε ποτέ η οδική σας συμπεριφορά επειδή στο μπροστινό αυτοκίνητο λέει Baby on Board; Διερωτηθήκατε ποτέ σε τι αποσκοπεί η ανάρτηση του συγκεκριμένου σήματος; Καταρχάς, ο μύθος ότι το σήμα πρωτοαναρτήθηκε στα αυτοκίνητα μετά από ένα δυστύχημα (στην Αμερική, στάνταρ) όπου οι διασώστες δεν εντόπισαν εγκαίρως το μωρό που είχε "μετατοπιστεί" κάπου μες τα συντρίμια, είναι μύθος. Οι λόγοι είναι άλλοι.


  • Πρώτον, για να γνωρίζει ο κόσμος πόσο καρπερός είναι ο οδηγός ή πόσο ολοκληρώθηκε ως γυναίκα η οδηγός (υπάρχουν και δείκτες ποσότητας, π.χ. Twins on Board)

  • Δεύτερον, για να επιδείξει ο κόσμος κατανόηση σε περίπτωση που ο οδηγός, ο φέρων το εν λόγω σήμα, παρουσιάζει ατασθαλίες στην οδήγησή του, ειδικά αν η σήμανση είναι Twins on Board (ή λοιποί δείκτες ποιότητας, π.χ. Cheeky Monkey) - ή τον πελλανίσκουν τα μωρά μες το αυτοκίνητο ή δεν έκλεισε μάτι όλη νύκτα/εδώ και νύκτες
  • Τρίτον, για να μην κορνάρουν ασύστολα οι άλλοι οδηγοί και να εξιτάρουν το μωρό. Και να προσέξουν τις χειρονομίες τους.

  • Τέταρτον, για να μην του πολλοκοντέφκουν οι άλλοι οδηγοί (καφριστί, tailgating) - είτε σε περίπτωση που επιλέξει το μωρό να πεταχτεί από το αυτοκίνητο να μεν το τσιλλίσουν, είτε σε περίπτωση οπίσθιας σύγκρουσης να μην εκσφενδονιστεί το μωρό (που συνήθως στέκεται μεταξύ των δύο μπροστινών καθισμάτων) από τον ανεμοθώρακα.

  • Πέμπτον, στις περιπτώσεις εκτροπής από το πρωτότυπο και ανάρτησης χιουμοριστικών (my ass) σημάτων, για να μας πρήζουν τ' άντερα μας (Princess/Cheeky Monkey/Little Devil/Babe/etc. αλλά και το uber-κυπριακό HTI on Board).

Αν και, μεταξύ μας, και υπό άλλες περιστάσεις, το Μοther-in-Law in Trunk έχει λίγη πλάκα.


1 comments:

dokisisofi said...

Einai gia na men tarazeis tin alli stis pouroudes otan kamnei 5 ores na klosei, mipos kai shonostei to pipero. Kai na min ksitimazeis otan paei arga. E[iseis na min mpaineis mprosta kai na tin /ton anagkazeis na frenarei apotoma.
Egw tha to evriska pio efstoxo an evazan kai gia ta katoikidia "dog on board" Etixe sou na frenareis apotoma kai na sou erthei o skilos sto xeirofreno? Den einai katholou asteio. Idiws an exeis mprosta apo to xeirofreno ena santouits lounza-xalloumi. Grrrr...